Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Tolcia chora...

Post autor: martuś »

Co ta Grisza wymyśla? :sadness: A co u niej konkretniej (jak nie chcesz pisać na forum to śmiało na pw albo fb)? Słyszałam, że dr Kliszcz jest dobry z Warszawy.

Widzę ogromną poprawę po ostatniej wizycie. Pewnie w normalnym jedzeniu wcześniej przeszkadzały jej długie siekacze i na pewno bolał ją ten ząbek pod którym była ropa. Teraz pięknie wsuwa jedzonko i pije z poidełka. Przed chwilą wróciłam z pracy to Tola na mnie nakrzyczała, że się obijam i za późno daję jedzenie i nawet zrobiła słupka :love:
A dzisiaj po spuszczeniu ropy nacykała na weta :twisted:

Żeby ten stan się dalej utrzymywał i ropa przestała się zbierać :pray:
Obrazek
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Biedulka :sadness: ale super, że je, oby już tylko lepiej :fingerscrossed: i za Griszę :fingerscrossed:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Serce mi pęka, jak czytam, że ciągle tam coś się zbiera :sadness: . Ale to wszystko to pikuś, przy tym co Ty pewnie czujesz, gdy robisz jej te zabiegi, cały czas mocno trzymam kciuki za Tolusię :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Powiem szczerze, że chyba jestem wredną Dużą bo jakoś tak o tym nie myślę... Robię co mam robić bo wiem, że to dla jej dobra.
Dzisiaj gulka mniejsza ale jeszcze jest. Znowu zerwałam jej strupa i chciałam podusić ale nic nie ciekło więc może tam jest już tylko obrzęk. Tym razem moja mama ją trzymała to zaczęła nad Tolą się rozczulać tak jak bym miała ją pokroić na żywca :roll: A to była tylko próba wyduszenia ropy...
Rozmawiałam dzisiaj z wetem to jeszcze dwie dawki antybiotyku mam dać co 48 godzin a później przerzucić się na 72 godziny. I cały czas obserwować a jak będzie się zbierać ropa to musimy ściągać.
Wiecie jaka Tola jest szczęśliwa, że może jeść zieleninę? Cudownie patrzeć na nią jak wszystko ładnie znika w buźce :love:

PS nie zgadniecie co po nocy wyciągnęłam z Tolkowego pyszczka... Napakowała sobie trovet i nie była w stanie pogryźć :glowawmur: Oczywiście na noc zostawiłam jej namoczony brit i trovet ale ona jest już "zdrowa" i nie będzie jadła moczonej karmy tylko normalną :levitation:
Obrazek
ANYA

Post autor: ANYA »

Martus a moze zamiast wyduszac to sciagnij ta rope strzykawka. Ja tak robie Alfowi ktoremu kaszak ciagle odrasta...
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Strzykawką nie idzie bo jest już mało ropy. Za pierwszym razem jak było dużo to poszło ale i tak nie wszystko a później trzeba było dusić. Wydaje mi się, że to aż tak strasznie nie boli tylko Tolusia jest już bardzo przewrażliwiona tym wszystkim... Z zakropieniem oka też jest wojna...
Obrazek
anmitsu

Post autor: anmitsu »

Ukochaj je ode mnie a najbardziej Tolcię :love: super jest czytać, że wreszcie widać poprawę :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Mocno trzymam, dacie radę.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Martuś rozumiem Twoje szczęście, jak patrzysz na Tolcię jedzącą pięknie różne różności :D Cieszę się niezmiernie, że wszystko idzie ku lepszemu :D :D
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

Najważniejsze, że je i ma apetyt. Cieszę się razem z Wami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”