Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Tolcia chora...

Post autor: kimera »

Przy karmieniu o 18 zapach ropy już był mniejszy a jak karmiłam o 20 to w ogóle nie czułam :think: Miałam wrażenie, że pojawiła się mała gula wczoraj wieczorem w miejscu ropnia ale dzisiaj jest płasko
To ma sens - widocznie otworzyła się przetoka z ropnia i ropa wypłynęła. Stąd zapach i późniejsze zmniejszenie obrzęku. Pewnie też od razu lepsze samopoczucie, bo ból ustał.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

kimera tu jest dziwna sprawa bo najpierw poczułam nieprzyjemny zapach, później zapach zniknął a dopiero potem zobaczyłam gulę (chyba, że mi się wydawało i guli nie było...sama już nie jestem pewna...). Samopoczucie cały czas takie samo - nie pokazuje żeby coś ją bolało :think: Najważniejsze, że teraz nic nie czuć i nie ma guli. Ale oczko brzydsze niż wczoraj :( Tola strasznie panikuje jak cokolwiek chcę jej wkropić...
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

A może jednak Ją to boli? czy Ona zawsze tak panikowała gdy Ją brałaś np. do podawania leku?
:fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Nie wygląda żeby ją bolało ale jak jej się zebrała ropa i prawie pół głowy opuchło to też nie pokazywała więc nie wiem :idontknow:
Tola jest z tych świnek, które jak czegoś nie chcą to nie... Jeśli chodzi o picie lekarstw/witamin ze strzykawki to jeśli coś jej smakuje to wciągnie razem ze strzykawką... A jeśli jest nie dobre to wije się jak wąż aż czasami zastanawiam się czy ona ma kręgosłup czy nie :roll: Jak uda mi się zakropić oko z zaskoczenia (tzn jak leży i nie widzi, że coś chcę zrobić - bo wydaje mi się, że na to oko przestała widzieć...) to tylko się otrzepie, że coś mokrego ma i tyle. A jak chcę ją np. przytrzymać i trochę podnieść powiekę to się rzuca jakby ją mordowali :glowawmur: Oczywiście jak ją głaszczę w okolicy oka to nie panikuje...

Mam fajne fotki jak dziewczyny leniuchują ale nie mam czasu żeby je wrzucić :ups: Tola pochłania cały mój wolny czas bo albo karmienie albo zakraplanie oka. A jeszcze muszę popieścić Nutkę i Frugo... Przed pracą wstaję szybciej żeby ją nakarmić, wieczorem kładę się później spać żeby Tolcia była jak najkrócej bez jedzenia a w robocie chodzę jak zombi :nie_powiem: Ale w nocy już nie jestem w stanie wstawać żeby ją karmić:( Muszę ją zważyć bo przedwczoraj było 620 g... Niby więcej nie spada ale też nie tyje a tak tragicznej wagi to jeszcze nie miała:(
Obrazek
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Te świnie nas wykończą. :glowawmur: Moja chce jeść a widać, że nie może. Wczoraj na marchewce sprawdzałam. Ale ogólnie jakaś żwawsza się zrobiła. Jutro rano Artur ją zawiezie a na powrót to się będę musiała do Ciebie uśmiechnąć. Lekarza z małą też mamy jutro bo się okazało, że pajac jutro przyjmuje.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Tola też chce a nie może :( Kiedyś jadła ładnie papkę z miseczki ale teraz już ma dość i nie chce... Ona chciałaby trawę, mlecz, cykorię... Czasami w sianie coś szuka... Szkoda mi jej :( Mam nadzieję, że skorygowanie siekaczy ułatwi jej normalne jedzenie...
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Mocno trzymam. Najgorzej jak nie współpracują te świnie :glowawmur:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Byłoby za łatwo jakby współpracowały :roll:

Mam chwilę pomiędzy pracą a posiłkami Tolci to wrzucam zaległe zdjęcia. One tak śpią odkąd Toli zrobił się ropień i źle się czuła. Wcześniej też się czasem tuliły ale nie aż tak. Teraz praktycznie cały czas śpią przytulone.

Obrazek

Obrazek

Tola ma brudny nos wiadomo po czym :roll: A dzisiaj nie tylko nos ale i wargi :glowawmur: Trochę próbowałam domyć ale ciężko ją przytrzymać do tego...
Obrazek

Obrazek

Lenistwo po wieczornym karmieniu. Tylko telefon był pod ręką ale świnkostopy widać :love:
Obrazek

Oko z wczoraj
Obrazek
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

biedulka... widać, że oczko chore :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Biedna. Aż mi się przypomniało jak Szkatuła miała takie problemy z okiem. :(
:fingerscrossed:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”