CHAŁKA I NADZIEJA [Bydgoszcz]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

katiusha

CHAŁKA I NADZIEJA [Bydgoszcz]

Post autor: katiusha »

CHAŁKA I NADZIEJA
- gładkowłosa- Wiek - ur. 09.2016
- nr adopcyjny:3340
- DO adopcji z córką Nadzieją
#Historia zwierzęcia, przebyte choroby : Świnka odebrana z warunków urągających. Klatka na ziemi, na dworze, klepisko, bród.. Ciąża zaawansowana, być może tatą jest jeden z braci :glowawmur: Na szczęście zdrowa i żwawa. 14.04 urodziła cztery paproszki ( 3 samczyki i samiczka).
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo-Bydgoszcz/katiusha
# informacje dot. adopcji zwierzęcia - ZARFEZERWOWANA
# Informacje dot. diety: Cavia Nature, Complete; Trovet, Burgess z miętą, Selective, sianko, zioła, sieczka, warzywka, z owoców jabłka i arbuz, świeże zioła i trawa, nauczyła się pić z poidła.
# kontakt do osoby decyzyjnej - katiusha PW (wiadomość prywatna) lub biokacha@o2.pl lub 667845814 SMS najchętniej widziany, bo z racji pracy nie jestem w stanie zawsze odebrać.
# Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: osobiście nie mogłam się powstrzymać.
Świnka dzikuska, głodomorek. Posiadanie miękkiego legowiska wywołało u niej natychmiastowy i wielki zachwyt. Wyplaszczała się i wyciagała na nim szkitki w mojej obecnosci już pierwszego dnia. Powoli oswaja się z otoczeniem, ludźmi. Troskliwa z niej mama.

Oto dama:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
Biorę również pod uwagę podejście DS do posiadania świnki i jego zaangażowanie.
DankaPawlak

Re: CHAŁKA - ciężarówka z kurnika [Bydgoszcz]

Post autor: DankaPawlak »

Jest prześliczna! I ma cudowny pysio :)
moncici222

Post autor: moncici222 »

Niesamowite umaszczenie *-* Zdrówka dla przyszłej Mamy i dzieciaków :love:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Cudowna :love:
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Piękna! :love:
Za bezproblemowe rozwiązanie :fingerscrossed:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
katiusha

Post autor: katiusha »

Urodziła cztery paproszki. Trzy po 80 g i jedno ma zaledwie 40... Dokarmiam malucha, bo mama nie chce :( :fingerscrossed: :fingerscrossed:
dominika45

Post autor: dominika45 »

gratulacje dla mamusi :like: i za zdrówko maluszka :fingerscrossed: Ona sama jak maluszek to i trudno się chyba dziwić.., ze Jej trudno...
TheSheep

Post autor: TheSheep »

Kciuków tona za najmniejszą kruszynę i za całą gromadkę, oczywiście. :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
AgnesP
Miejscowość: Warszawa - Mokotów
Kontakt:

Post autor: AgnesP »

katiusha pisze:Urodziła cztery paproszki. Trzy po 80 g i jedno ma zaledwie 40... Dokarmiam malucha, bo mama nie chce :( :fingerscrossed: :fingerscrossed:
maluszek ma podobną wagę jak u innej rodzinki
http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 4&start=70

tam najmniejszy też miał kołopoty z akceptacją mamy ale po dokarmiani wyszedł na dużą świnię.

trzymam kciuki za wszystkie maluszki.
od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
Przelotem lub na DT były u mnie Pszczółka, Limona, Piryt, Argonit, Farcik, Szyszka, Stasiek i Franek.
Moje tymczasy: 0
Moje obcne stałki to Sitamona i Ktosia
Awatar użytkownika
RudaPa
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: RudaPa »

Niech rosną zdrowo!
:fingerscrossed: za mamę i dzieciątka!
moje własne: Diego, Rupert, Junior :love:
w DS: Cynamon, Ember, Fluffy, Kopi, Rino, Vesuvio, Albert :świnka1: