Aktualizacja na 28.09.2019:
Tonga ( w DS miała na imię Fela)
Płeć- samica
Wiek- przypuszczalnie 1,5 roku - około 3,5
Numer adopcyjny- 3325
Do adopcji do innej samiczki.
Miejsce, w którym przebywa świnka- Łódź, u kimery. - akt. Warszawa u obecnej opiekunki
Stan adopcji- rezerwacja, do adopcji z Kuku
Kontakt: PW Beatrycze lub mail: beatapiwowarska@tlen.pl
Aktualne zdjęcia Tongi- nic nie straciła z urody
Ponieważ Fela już trzykrotnie zmieniała dom, chcemy jej znaleźć ten na stałe jakoś bezstresowo, najlepiej w Warszawie lub okolicy...

Świnka nieduża, dorosła, gładkowłosa z lekko przedłużonym włosem z tyłu, trójkolorowa.
Historia zwierzęcia: smutna, ale mogło być gorzej. Świnka kupiona bez zastanowienia na prezent dla dziecka, któremu szybko się znudziła, co było do przewidzenia. Rodzice nie lubili gryzonia i ledwo o niego dbali, ale również nie chcieli oddać. Wreszcie babcia wymusiła oddanie jej zwierzaka, bo nie mogła patrzeć, jak jest zaniedbywane. Odczyściła i odchuchała świnkę, ale nie mogła jej zatrzymać ze względu na uczulenie. Dzięki pośrednictwu dr Anity z Amicusa świnka dziś trafiła do mnie razem z "posagiem" w postaci domku, poidła, miski, karmy, której jeszcze nie oglądałam, wora żwirku, i klatki 80 cm.
Świnka jest na razie bardzo wystraszona, nie przyzwyczajona do kontaktów z kimkolwiek, podobna zdarza jej się ugryźć. Nie zna też wielu warzyw, ale na pewno lubi ogórka. Tymczasem świnka wcisnęła się do norki i tyle ją widzieliśmy. Mam nadzieję, że w nocy wyjdzie coś zjeść , a głosy chłopców zza prętów klatki ośmielą ją i dodadzą otuchy. Dobrze byłoby jednak, żeby znalazła towarzystwo innej samiczki, a u mnie i u Pulpecji same samczyki...