Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Uwaga! Wejście grozi uzależnieniem! Czyli Dropsikowy wąt

Post autor: Dropsio »

Dobra, postaram się wypisać to co próbowałam:
pomarańcze - be
mandarynki - be
grapefruity - be...
Czekajcie, przerwę listę - Drops wlazł właśnie w pojemniku z karmą :szczerbaty: :love:
Dobra, jedziemy dalej:
truskawka - be
malina - be
poziomka - be
porzeczka - be
agrest - be
borówki - be
jagody - be
winogrona - be
papryka - be
nektarynka - be
gruszka - be
mango - be
śliwki - be
pomidorki wszelkiego rodzaju - be
seler - be
kiwi - be
rzodkiewka - be
arbuz - zależy od humorku
banan - zje, byle nie za dużo
marchewa - od biedy zje
pietruszka - taaaaak!
burak - coś tam poskubie, ale nie za bardzo (chyba, że botwinka, która jest wciągana z prędkością światła)
ogóras - może być, zjada nawet chętnie
brukselka - nie za bardzo...
jabłko - zależy od humorku, raczej nie

Musimy jeszcze spróbować z:
melonem,
brzoskwinią,
cukinią,
cykorią,
ew. jakieś brokuły, kalafior, ale one wzdymają :?

Sami widzicie, że prosię wybredne - wciąga tylko zielonkę, zioła, liście itp.... :P
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

cykoria jak najbardziej, sałata rzymska, melon, liście kalafiora i brokuła.. sam kalafior i brokuł.. hmm.. no wszytsko już raczej wypisałaś i moje większość jedzą..
ojj Drops.. musisz jeść wszystko bo będziesz słaby i Pańcia nie pozwoli Ci oglądać fotek Pigi.. a Pigi jako że ma boczki to też lubi zaokrąglonych.. 8-)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
elka_w

Post autor: elka_w »

Ojej :szczerbaty:
Co to za wybrzydzanie :ups:
Libra20

Post autor: Libra20 »

Dropsiowa to wycofaj mu wszystko na 2-3 tygodnie. Tylko siano i sucha karma. Zobaczysz jak zacznie wpierdzielać :)za dużo w doopce ma :)
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

no właśnie.. może tak spróbuj? Moje dostają za każdym razem co innego.. Staram się im tak dawać, by się coś powtórzyło nie częściej niż np co 3 dni.. A selera nie lubią więc daję im raz na 2 tygodnie i wtedy wciągają aż się uszy trzęsą :D
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Catarinha

Post autor: Catarinha »

Moje prośki nie mogą się nadziwić, jak pomidorki mogą być be?!

A próbowałaś z kolbą kukurydzy? Prośki nie dość, że mają radochę, to jeszcze zajęcie na długi czas, jak odgryzają listki i włoski, a potem turlają kolbę nosem :lol:

Pomysł z odstawieniem warzyw na jakiś czas może wypalić, u naszych to się sprawdza, jak coś im się znudzi - po jakimś czasie do tego zatęsknią i jedzą. Dropsik pobędzie trochę na samym sianie i karmie, to może przestanie kręcić noskiem na warzywka ;)
Dropsio

Na samej karmie i sianie?! Powariowałyście?! Świnie mi chcecie zagłodzić?! :angry: :nono:
No właśnie dzisiaj kupiłam ładną kukurydzę z włosiem i liśćmi :D Ogólnie byłam na świnkowych zakupach :D
Przytargałam:
pietruszkę (korzeń)
koperek
buraczka
kukurydzę
ogórasy
:102:
Muszę poszukać sklepu, gdzie melony mają.... Sama chętnie spróbuję :102:
Dortezka, ja wiem, ze gdyby miał urozmaiconą dietę, to by wpierniczał wszystko, co popadnie. Ale sama widzisz, że przy tak małej ilości rzeczy, które zje, to ciężko mu urozmaicać... A samego np. buraka na kolację mu nie dam...
Pamiętam, jak kiedyś przez jakiś tydzień nie dostawał buraczka.... I potem jak się rzucił :twisted: Ale po jednym dni burak znowu odszedł w niepamięć :idontknow: :
O, quika... Idę mu mordkę zapchać, zobaczymy, czy coś w ogóle zje (na pewno ogóra, bo dość dawno nie było, kukurydza też pewnie wejdzie z prędkością światła (cała kolba :lol: ), koperkiem na pewno też nie pogardzi..._
Libra20

Dropsiowa nie panikuj :P Nie zagłodzisz świnki jak mu zrobisz dietę na dwa tygodnie. A być może wyjdzie mu to na zdrowie. Tak go tym napychałaś że chłop już ma zapas witamin do Świąt :laugh: A na kolacje nie widzę problemu żeby mu dać samego buraka jak już koniecznie mjusisz (+ w standardzie karma w misce i siano). Sama się teraz stresujesz bez potrzeby :) Tym bardziej że kilka osób Ci mówi że to dobry pomysł :) Przecież nie chcemy takiemu modelowi kuku zrobić ;) Na kogo będziemy patrzeć :D
A melony ostatnio w tesco kupowałam - niedobre :szczerbaty:
Dropsio

Ale on się na mnie obrazi :glowawmur: Leży teraz wywalony w kapciochu i czeka na szamanko :) O, protestuje, że za długo
czeka :D Ja już sama nie wiem, co ja z tym niejadkiem mam wykombinować :glowawmur: W sumie z tą "dietą" to wyjdzie na to samo, co bez niej - i tak nic nie je :glowawmur:
Quika co raz głośniej :lol:
Libra20

Jak nie chce to nie ma co mu wpychać na siłę :) Pigi też niewiele co rusza ze świeżego i ja to szanuję a nie tucze jej jak na szynkę :D a jak Ci się nudzi to zrób dropsowi soczek z warzyw, żryć nie chce to może się napije :rotfl:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”