Ja lubie np. jak swiniaczki są takie grubiutkie
Loczek i Entropia
Moderator: silje
-
Żaneta84
Re: Loczek i Entropia - para nad pary - odchudzamy Entropię
A to ile Entropia waży?
choć nie wiem czy widziałam świnke otyłą
Mam dwa raczej takie większe i jednego chudzielca który po prostu je mało. Jest teraz sam i i tak sobie raczej skubie niż je. I tak sobie skubie wiele razy dziennie. Tyje ale malutko tygodniowo.
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Właśnie- aż tak potrzebne to odchudzanie? Może ją karmić za zagrodą, o wiele mniejszymi porcjami?
Od początku byłam przekonana że będzie multum chętnych na nich, a tu cisza
Od początku byłam przekonana że będzie multum chętnych na nich, a tu cisza
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Waży nadal 1260. Nie powinna przekraczać 900, a jeszcze lepiej 800. Sadelko jej zwisa po bokach.
Musi schudnąć, bo to nieduza świnka z pseudo i ma drobne problemy ze stawami, które przy tej tuszy rozwiną się w duże problemy.
Utyla na mojej dzialkowej trawie latem, wydawalo mi się ze to niemożliwe, a jednak. Poza tym ona dosc długo bardzo się bała otoczenia, siedziala w kącie. No i nadrabiała czasy głodu.
Za zagrodą karmię Loczka. Wyciągam go na dywanik rano i dostaje miseczkę z CC i warzywa. Ona tylko trochę zielonego, siano i zioła.
Musi schudnąć, bo to nieduza świnka z pseudo i ma drobne problemy ze stawami, które przy tej tuszy rozwiną się w duże problemy.
Utyla na mojej dzialkowej trawie latem, wydawalo mi się ze to niemożliwe, a jednak. Poza tym ona dosc długo bardzo się bała otoczenia, siedziala w kącie. No i nadrabiała czasy głodu.
Za zagrodą karmię Loczka. Wyciągam go na dywanik rano i dostaje miseczkę z CC i warzywa. Ona tylko trochę zielonego, siano i zioła.
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
To samiczki nie powinny przekraczać 900gram? Trochę mi ulżyło, bo u mnie najgrubsza waży 950 i ciągle myślę że zbyt chude są..
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Zależy od świnki, np. tediki zawsze są cięższe, masywniejsze. Entropia ma półtora roku i pod warstwą sadła jest delikatnej budowy, drobna, stąd ta waga.
-
Żaneta84
A bo ja mam w sumie młode świnki jedna 6 miesięcy, druga 5 miesięcy i trzecia 4 miesiące. I wagi ich są odpowiednio: 850g - 850g - 610g. Oczywiście ten najmłodszy to taki szczupaczek jest
a te dwa pierwsze to nie mają sadła, ale maja duże brzuszki - są takie masywniejsze (jakby umięśnione).
Czyli to jeszcze zależy od świniaczka, jego predyspozycji genetycznych
A tak sobie myślę, skoro ona tak tyje... u ludzi za taki dziwny proces tycia odpowiada niedoczynnośc tarczycy. Wiem, że świnka to nie człowiek, ale może to jakiś trop.
Czyli to jeszcze zależy od świniaczka, jego predyspozycji genetycznych
A tak sobie myślę, skoro ona tak tyje... u ludzi za taki dziwny proces tycia odpowiada niedoczynnośc tarczycy. Wiem, że świnka to nie człowiek, ale może to jakiś trop.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Miała zrobione badania w tym kierunku - niedawno - dopiero po wykluczeniu zaburzeń tarczycy i cukrzycy postanowiłyśmy z dr Magdą o odchudzaniu prostym choć bolesnym.
Przyczyny otyłości Entropii nie leżą w genach, ale w jej ciężkim życiu. Była zagłodzona, ekstremalnie wynędzniała, urodziła jeden po drugim dwa mioty. Ciężko chorowała potem i dlatego została wysterylizowana. Teraz nadrabia stary głód no i nie wytwarza hormonów płciowych, więc tyje tym łatwiej.
Przyczyny otyłości Entropii nie leżą w genach, ale w jej ciężkim życiu. Była zagłodzona, ekstremalnie wynędzniała, urodziła jeden po drugim dwa mioty. Ciężko chorowała potem i dlatego została wysterylizowana. Teraz nadrabia stary głód no i nie wytwarza hormonów płciowych, więc tyje tym łatwiej.
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Ah,no tak,przecież ona jest po sterylizacji!Nic dziwnego,że tyje!No ale te łapki - fakt...A,że tak nieśmiało zapytam, ile żywej wagi należy się dorosłemu samczykowi...?
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
A to zalezy od jego rasy i budowy. Generalnie raczej od 950g do 1500 nawet. Tak, że Loczek jest ok ze swoim około 1000.
Teraz śniadają osobno, nic na to nie poradzę.
Teraz śniadają osobno, nic na to nie poradzę.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Mamy poważne pytanie o Loczkotropię. Z Bydgoszczy.
za tydzień dalsze informacje, bo teraz wirusy i wyjazdy...