Amalia - świnka dziewczyna - Wawa - leczymy się w DT [*]
Moderator: pastuszek
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Amalia - świnka dziewczyna - Wawa - leczymy się w DT
Aniu, kiedy się wybierasz do Pv? Może byś im zaniosła kalendarz?
-
- Miejscowość: Warszawa-Ursynów
- Kontakt:
Mogę zanieść nie ma problemu.Na razie Amalia jest po kuracji i jakoś się trzyma.
Strasznie jest śmieszna bo zawsze cieszy się na każde jedzenie czy to sianko czy marchewka i bardzo grucha zanim zje,
Rezyduje często na dachu domku i wyciąga przez pręty kartki które leżą na biurku mojej córki
Ostatnio doktoryzuje się z nauk ścisłych bo zjadła połowę pracy domowej z matematyki
EDIT : Chyba mi pucko tę wizytę drogą telepatii przepowiedziałaś bo Amalia znowu piszczy przy siusianiu
Strasznie jest śmieszna bo zawsze cieszy się na każde jedzenie czy to sianko czy marchewka i bardzo grucha zanim zje,
Rezyduje często na dachu domku i wyciąga przez pręty kartki które leżą na biurku mojej córki
Ostatnio doktoryzuje się z nauk ścisłych bo zjadła połowę pracy domowej z matematyki

EDIT : Chyba mi pucko tę wizytę drogą telepatii przepowiedziałaś bo Amalia znowu piszczy przy siusianiu

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Oj biedna. Uwielbiam tą świnię i bardzo jej kibicuję.
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Strasznie słodziutka i śliczna!Za szczęśliwe życie

Jak maleństwo ? Nadal problemy z nerkami i pęcherzem?
U nas na razie spokój 3 miesiące bez weta, no nie licząc biegunki ale może APL pomoże. Dużo Amelka wcina nawłoci - jest w składzie fitolizyny w kapsułkach co bierze, do tego rubenal shiling tong. Obyło się bez zabiegu. Pomysle nad USG kontrolnym jak tylko kasę uzbieram. Aktualnie sama choruje i mi mase kasy na badania idzie i leki.
U nas na razie spokój 3 miesiące bez weta, no nie licząc biegunki ale może APL pomoże. Dużo Amelka wcina nawłoci - jest w składzie fitolizyny w kapsułkach co bierze, do tego rubenal shiling tong. Obyło się bez zabiegu. Pomysle nad USG kontrolnym jak tylko kasę uzbieram. Aktualnie sama choruje i mi mase kasy na badania idzie i leki.
-
- Miejscowość: Warszawa-Ursynów
- Kontakt:
Amalia niestety cały czas jest w trakcie leczenia. Została ponownie przeleczona bactrimem, ale tym razem nie pomógł.
Wyniki badania moczu były jeszcze gorsze niż przed kuracją. Dużo leukocytów , chociaż wydaje mi się że na krótko przestała piszczeć , a potem zaczęła kolejny raz. Teraz bierze urofuraginum . Na razie nie piszczy. Czeka nas kolejne badanie moczu
Codziennie dostaje leki osłonowe na pęcherz. Bez nich od razu robi się stan zapalny. Na szczęście udaje się zapobiec utworzeniu kamienia. Jest nosicielką (po kuracji fenbendazolem) e.cuniculi i z dużym prawdopodobieństwem do problemów z pęcherzem i oczami przyczynił się właśnie ten pierwotniak. (na szczęście układ nerwowy nie jest zaatakowany).
PS Amalia ostatnio po doktoracie z matematyki przerzuciła się na nauki humanistyczne. Ostatnio zjadła charakterystykę bohaterów Lalki
Wszechstronnie jest uzdolniona bo do nauk przyrodniczych tez ją ciągnie.Zwłaszcza do chemii.
Wyniki badania moczu były jeszcze gorsze niż przed kuracją. Dużo leukocytów , chociaż wydaje mi się że na krótko przestała piszczeć , a potem zaczęła kolejny raz. Teraz bierze urofuraginum . Na razie nie piszczy. Czeka nas kolejne badanie moczu
Codziennie dostaje leki osłonowe na pęcherz. Bez nich od razu robi się stan zapalny. Na szczęście udaje się zapobiec utworzeniu kamienia. Jest nosicielką (po kuracji fenbendazolem) e.cuniculi i z dużym prawdopodobieństwem do problemów z pęcherzem i oczami przyczynił się właśnie ten pierwotniak. (na szczęście układ nerwowy nie jest zaatakowany).
PS Amalia ostatnio po doktoracie z matematyki przerzuciła się na nauki humanistyczne. Ostatnio zjadła charakterystykę bohaterów Lalki

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Marceli ciągnie na kuracji zaleconej przez dr Magdę Bralewską z Mv - poza fitolizyną i shilintongiem teraz bierze niestety gentamycynę, ponieważ w posiewie wyszło, że ma bakterię tylko na to wrażliwą. No i dostaje cytrynian potasu, który ma zapobiegać krystalizacji wapnia i przywracać odpowiednie proporcje wapnia i fosforu.
Strasznie mi przypomina moją świnkę. Jak moge pomóc? Szkoda mi jej
wymiziaj ją ode mnie.

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Zdrówka pięknotko!