Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Uwaga! Wejście grozi uzależnieniem! Czyli Dropsikowy wąt

Post autor: Dzima »

Jaaaaaaki ziew! :love: aż mi się zachciało ziewać :D Długo polowałaś na taką pozę? Ja nie mogę nigdy Szkatuły złapać jak ziewa :( ....
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Taka to Szkatuła nieprzewidywalna? Dropsik ma taki ukryty przycisk, że jak naciśniesz, to ziewa 8-)
Tak na serio: Jak on sobie już przysypia, to wystarczy pomiziać go w miejscu X i wtedy pozostaje tylko czekać.... Na potężnego zieeewa! 8-)
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Dropsiku Ty mój skromniutki a sam się zaprezentuj tzn. kapciocha 8-) ;)
I nie słuchaj Dużej, że jakieś pazurki brzydkie :nono:
Dropsio

Cisza....... A myślałam, żeby focioszki wstawić :neener: (zaraz pewnie posypią się komentarze typu "wstawiaj foty", "czekamy" albo "no, dawaj te zdjęcia!" :twisted: )
Awatar użytkownika
dortezka
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Dropsio pisze: Dropsiu dostał korzeń pietruchy nafaszerowany musem jabłkowym 8-)
powinnaś mieć zakaz pisania takich rzeczy bo na ten wątek Pigi zagląda i zaraz będzie chciała takie pyszności..

Chciałam zgłosić że moja niedobra Pańcia rzadko włącza mi wątek Dropsika! I wciska mi kity, że niby zmęczona bo praca a i dom ma na głowie i nas.. że niby co? My takie czasochłonne jesteśmy czy co? Także łiknij swojej Pańci żeby zadzwoniła do Animals'a i zgłosiła, że się nade mną psychicznie znęca bo mi Twoich fotek nie pokazuje!
Pigi
Dropsio pisze: Obrazek
:love: :love: :love: :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Dropsio

Ja już dosłownie nie wiem, co mam prosięciu swojemu dawać :glowawmur: Zielonki już w ogródku nie mam (tylko skrzyp, którego Drops za nic nie chce zjeść) :glowawmur:
Buraczka nie, marchewy nie, jabłuszka nie.... Nawet jak mu nawydziwiam, np. buraczek z musem jabłkowym....
Tylko siano i siano by szamał. Karma też coś nietknięta.... No, i patole, nawet te grube, w całości zjada :szczerbaty: :glowawmur:
Jeszcze pójdę bo korzeń pietruszki zaraz, ale to chyba ostatnia deska ratunku :glowawmur:
Jedynie owies zasiany wyjada, no ale wszystkiego na raz mu nie dam, bo na jutro też coś musi mieć... I tak go chyba na "łączkę" zaraz wypuszczę :glowawmur:
W łebku się poprzewracało :glowawmur:
Awatar użytkownika
dortezka
Kontakt:

Post autor: dortezka »

rozpuściłaś.. to teraz masz :neener:

co za szczęście, że moje wszystkożerne :tired: :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Dropsio

Wróciłam właśnie z podwórka. Nie jest zimno, wręcz powiedziałabym, że ciepło, więc wzięłam Dropsa i wytargałam go z domu. Siedział u mnie na kolankach w norce, tak go bym oczywiście nie puściła, bo ziemia chłodna.... Przynajmniej trochę poszamał. Tu mięty resztki udało mi się wygrzebać, jakaś trawa, ostatnie ładne listki malin, dwie koniczynki... No załamka! Ja się boję zimy... On mi tu z głodu chyba padnie, jak tak dalej będzie jadł :glowawmur: Jeszcze mnie pozwą do sądu za znęcanie się nad zwierzęciem :glowawmur: Jutro idę do sklepu po dostawę żarcia. Wezmę jakiegoś ogórasa, rzodkiewę z liśćmi, może się na cukinię zdecyduję... Koperek.... Zapas korzonków pietruchy.... Może bananka jakiegoś.... :idontknow:
Muszę wyczaić coś, co chętnie zwierz zje....
Szczerze powiedziawszy, to wiedziałam że tak będzie - odzwyczai się do warzyw i owoców, no bo zieleninę ma, a potem na zimę kłopot będzie :glowawmur:
Za czym szaleją Wasze świntuchy? Może małemu coś podpsuje :?
Catarinha

Post autor: Catarinha »

Wszyscy się tak nad Dropsiem rozpływają w zachwytach, to nic dziwnego, że mu się w główce poprzewracało! :lol: Panicz byle czego szamał nie będzie ;)

U nas hitem była cykoria i seler naciowy. Teraz nie wiem, czy się chłopakom znudziły, czy jakieś gorsze były, ale zainteresowanie było umiarkowane. Pomidorki (zwłaszcza malutkie!) zawsze i wszędzie, w każdej ilości! Paproch jest prawie absolutnie wszystkożerny, nawet do korzenia pietruszki się ponownie przekonał, bo kiedyś był be ;) Jedynie na paprykę i cukinię nawet nie spojrzy.

Dropsiu, a mówił Ci ktoś, że jesteś niesamowicie fotogenicznym prosiem? :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Jakby miał konkurencję to pewnie wszystko by znikało w Dropsikowym pysiu :szczerbaty:
Cykoria to jest to co świnki lubią najbardziej :D Możesz posadzić w doniczce pietruszkę lub marchewkę i dawać mu świeżą natkę ( jeśli lubi ;) ). Moim pannom w zeszłym roku posiałam bazylię - na początku trochę zapach ich odrzucał ale jak spróbowały to mogły cały dzień jeść :102: Moje lubią różne warzywa/owoce. Próbowałaś brzoskwinię, jakieś cytrusy (mandarynka, pomarańcz)?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”