Grubcioszek [*] i Halfioszek [*]
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: ♥Grubcio&Half♥-Fotki
Oj tam,oj tam
Teoretycznie mam tyle,alw jeszcze planowałam dogodzić chłopcom jakimś legowiskiem i zakupami w świstaku 

- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ja kupiłam na allegro. Duży wybór kolorów i wzorów 
Kupowałam aż dwa razy. Najpierw miałam klatke 60cm
tak, tak, niewiedza kosztuje. No ale klatka była jakieś 2 albo 3 tygodniu (mieszkał w niej sam Kris). Potem zakupiłam 100cm bo miał w niej mieszkać Krisek i Larusek. I nowy wiekszy vetbed. Ale już wtedy zauważyłam, że klatka jest za mała
a dodatkowo zamieszkał z nami Santunio. Więc maja tzw. otwarty wybieg.
No i dzis przyjechały kratki do C&C
zaczęliśmy budowę klatki C&C no i okazało sie ... włąsnie... co się okazało to już napisze u swoich w temacie, ale nie przewidziałam wszystkiego
Wracając do tematu vetbedu: teraz uszyje chłopcom kocyki polarowe z chłonącym wkładem. Za dużo pracy przy vetbedzie jak dla nas i uzywamy pelletu. Sprzątamy codzinnie, wybierając tam gdzie są plamy + co tydzień wymiana całego pelletu. To spory koszt przy 3 świnkach. Przy dwóch było trochę mniej (chopaki załatwiali sie do kuwety) - Santuś jeszcze się nie naumiał załatwić do kuwety.

Kupowałam aż dwa razy. Najpierw miałam klatke 60cm

No i dzis przyjechały kratki do C&C

Wracając do tematu vetbedu: teraz uszyje chłopcom kocyki polarowe z chłonącym wkładem. Za dużo pracy przy vetbedzie jak dla nas i uzywamy pelletu. Sprzątamy codzinnie, wybierając tam gdzie są plamy + co tydzień wymiana całego pelletu. To spory koszt przy 3 świnkach. Przy dwóch było trochę mniej (chopaki załatwiali sie do kuwety) - Santuś jeszcze się nie naumiał załatwić do kuwety.
Czyli Twoim zdaniem lepiej zaopatrzyć się w kocyki polarowe?
- Bulletproof
- Kontakt:
Ja używam w tej części "samoróbnej" kocyków polarowych i jednak niestety zauważyłam że szybko śmierdzą. Weterynarz gryzoniowy też ostatnio mówił mi, że to niezbyt dobry pomysł jeśli świnki siurają pod siebie, a nie do kuwety, bo taki kocyk w miejscach osikania albo twardnieje, ale nasiąka, a i jedno i drugie bardzo źle wpływa na łapki- łatwo złapać pododermatis, albo po prostu obetrzeć o te twardsze miejsca 

Szkoda,bo to trochę tańsza sprawa niz Dry bed .No ale cóż,czego się dla świń nie robi 

- Bulletproof
- Kontakt:
Pewnie
Ja właśnie tylko czekam żeby wydać całą kasę ze świąt na te wymarzone posłanka we flamingi od Pastuszka.. eh 

Ostatnio zmieniony 14 sty 2017, 20:45 przez Bulletproof, łącznie zmieniany 1 raz.
Uważaj na firmę Chrapcio!Wiele osób z forum ma z nią nieprzyjemne doznania
Zajrzyj do archiwum ,tam jest temat zostawione ku przestrodze-firma Chrapcio czy jakoś tak.Mi się link nie chce skopiować :/(pisze z fona)
Edit:http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =77&t=3499
Zajrzyj do archiwum ,tam jest temat zostawione ku przestrodze-firma Chrapcio czy jakoś tak.Mi się link nie chce skopiować :/(pisze z fona)
Edit:http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =77&t=3499