Faworek i Frykas- DS___ Jędrek-DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

elishara

Re: Ariel [Sztum]- wolny__ Faworek i Frykas- DS___ Jędrek-DS

Post autor: elishara »

Ariel jest śliczny, tylko niestety odległość spora - Warszawa :-(
Wielka szkoda, bo wiek odpowiedni.
Ludmiła
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Już wiele świnek pojechało ode mnie do Warszawy :)
Tylko trzeba mieć na uwadze, że Ariel jest dość charakterną świnką (choć nie aspołeczną- mieszkał wszak z trzema kolegami do pewnego momentu)- przydałoby się doświadczenie w łączeniu samców, a przynajmniej dobre zapoznanie się z tematem http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=30&t=134
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
elishara

Post autor: elishara »

Dziękuję za informacje. Nigdy nie łączyłam świnek :-( Mój Prosiek jest bardzo łagodną świnką (nie wiem, jak mógłby się zachować w stosunku do innej świnki), więc chyba charakterny chłopak jest nie dla niego :-(
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Wiesz.. nigdy nie wiadomo, jaki będzie przebieg łączenia. Czasami świnka łagodna dla człowieka okazuje się być dominująca wobec przedstawiciela swojego gatunku. Ariel może trafić na samca, który będzie silniejszy od niego. A może nawet nie próbować rządzić. Wszystko zawsze okazuje się dopiero wtedy, kiedy świnki staną ze sobą ryjek w ryjek ;)
Jaką świnkę byś nie wybrała- dobrze się przygotuj do łączenia- w linku, który podałam przedstawione są najważniejsze zasady.
Łączenie czasami trwa 15 minut, a czasem świnki docierają się kilka tygodni.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Kanja
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Kontakt:

Post autor: Kanja »

silje pisze:Wiesz.. nigdy nie wiadomo, jaki będzie przebieg łączenia. Czasami świnka łagodna dla człowieka okazuje się być dominująca wobec przedstawiciela swojego gatunku. Ariel może trafić na samca, który będzie silniejszy od niego. A może nawet nie próbować rządzić. Wszystko zawsze okazuje się dopiero wtedy, kiedy świnki staną ze sobą ryjek w ryjek ;)
Jaką świnkę byś nie wybrała- dobrze się przygotuj do łączenia- w linku, który podałam przedstawione są najważniejsze zasady.
Łączenie czasami trwa 15 minut, a czasem świnki docierają się kilka tygodni.

Łączenie to temat rzeka i nigdy nie wiadomo co się zadzieje. Mój Stasiek (za TM) przyjechał jako świnka totalnie uległa, a okazał się samcem alfa (bardzo pozytywnym). Nigdy nie atakował, poprostu miał coś takiego, że wszystkie świnki schodziły mu z drogi, wystarczy, że zarzucił swoją świńską grzywą. Najjjjwiekszy oszołom w stadzie, o którym myślałam, że będzie samotny okazał się mega fajnym kumplem dla Sabika (Reniu wiesz o kim piszę). No tego świńskiego świata nie da się tak prosto ogarnąć. :lol:
wilczurka

Post autor: wilczurka »

Co u chłopaków?
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Z tego wątku został w DT już tylko Ariel. Mieszkał sam już jakiś czas, zainteresowania jego skromną osobą nie było :idontknow:
Dziś go łączę z Nikiem z tego wątku http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=6870
Jak się dogadają- będą domu szukać razem.
wilczurka

Post autor: wilczurka »

to trzymam :fingerscrossed: wyglądają jak tacy bliźniacy :102: :love:
Sachmis88

Re: Faworek i Frykas- DS___ Jędrek-DS

Post autor: Sachmis88 »

Witam, jestem zainteresowana adopcja jedrka badz ariel do 9 miesiecznego samca.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Faworek i Frykas- DS___ Jędrek-DS

Ten wątek jest w dziale Uratowane a to oznacza, że świnki już znalazły swoje domy.
Poza Arielem, który domu szuka z kolegą Nikiem i ma nowy wątek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=7221
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”