MAUNA KEA i TAMBORA-wulkaniczne dziewczynki[Bydgoszcz]
Moderator: silje
Re: MAUNA KEA i TAMBORA-wulkaniczne dziewczynki[Bydgoszcz]
A testy już byly robione?
Nie, nie długo/niedługo idziemy do lekarza jak na testach będzie że alergii nie ma to za miesiąc chętnie adoptujemy świnki lub kupimy jak źle wypadnie WPA lub DT nie będzie chciał żebyśmy były DS
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Wilczurko Droga! Bardzo mi przykro, że tak tu na Ciebie naskoczyłyśmy - my starsze i mądrzejsze. Mi jest wstyd i nie chciałabym, żebyś rezygnowała z adopcji świnek, bo ktoś zrobił Ci przykrość. Forum jest trudne, bo każdy może tu pisać: i ci, którzy mają profesorskie tytuły i wiele lat na karku, i ci, którzy dopiero się uczą i całe życie przed nimi. Jako użytkowniczce tego forum i członkini Stowarzyszenia zależy mi na tym, żebyśmy życzliwie potrafiły rozmawiać szczególnie z młodzieżą, bo to czas, kiedy łatwo rozwinąć empatię i dobre odruchy (zwierzę to nie przedmiot, a żywa istota; każde zwierzę potrzebuje odpowiedniego traktowania i opieki w zależności od gatunku; nie wiem, więc sprawdzam w zaufanym miejscu; nauka się rozwija, więc uzupełniam swoją wiedzę na bieżąco itp.).wilczurka pisze:Nie, nie długo/niedługo idziemy do lekarza jak na testach będzie że alergii nie ma to za miesiąc chętnie adoptujemy świnki lub kupimy jak źle wypadnie WPA lub DT nie będzie chciał żebyśmy były DS
Wiem, jak trudno jest być 12-latką, szczególnie w gronie dorosłych ludzi. Podziwiam Twój zapał i Twoje zaangażowanie, to, że dodajesz otuchy, kiedy świnki chorują, że sie troszczysz słowem o różne nieznane Ci przecież w gruncie rzeczy zwierzaki. I lubię, kiedy pod różnymi postami wyrastają serduszka i buziaki, bo świnki takie są, budzą dobre, ciepłe emocje. Wybacz więc nam, że byłyśmy niemiłe - postaram się w tej sprawie pogadać też z innymi. I nie chodzi tu o taryfę ulgową czy traktowanie z góry, z pobłażaniem, tylko o zwykłą życzliwość.
Czarna Kluska i Morena
-
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Natalinka:
Mam nadzieję, że Wulkanki znajdą swoj DS, a Wilczurka - swoje świnki
Mam nadzieję, że Wulkanki znajdą swoj DS, a Wilczurka - swoje świnki
DS:Matka Venda i Córka Via
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
A może nawet wilczurka się zdecyduje na nie
Jak będzie dobrze i alergii mamy nie będzie i DT się zgodzi to z chęcią
Trzymam w takim razie
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Nie zapominaj, że to, że Ty byś chciała, musi jednak jeszcze mama potwierdzić, że wyraża zgodę, bo to w końcu mama będzie wykładać pieniądze na karmę, weterynarza itp. A to wszystko się okaże podczas rozmowy z mamą, bo każdy dt będzie chciał znać jej zdanie na ten temat. Przynajmniej ja tak robię, bo nie ważne czy masz 12, 14 czy prawie 18 czy 19, jeśli mieszkasz z rodzicami i oni Ciebie utrzymują, będą utrzymywać również Twoje świnki. Dlatego tak potrzebna jest ich zgoda.wilczurka pisze:Jak będzie dobrze i alergii mamy nie będzie i DT się zgodzi to z chęcią
Niemniej, życzę powodzenia
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
Mama wyraziła zgode ale świnki możemy mieć jak alergii nie będzie i za miesiąc bo wtedy lepiej będzie z pieniędzmi, i polubiła je bardziej od kiedy usłyszała jak słodko kwiczą Mam 65zł i zaczynam kupywać podstawy
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Może lepiej się wstrzymać aż alergie wykluczycie?