Amala, Aloki, Tania, Baylee, Elusia, Misia, Wakuś i Pola.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Amala, Aloki, Tania, Baylee, Elusia, Misia, Wakuś i Pola

Post autor: pastuszek »

Dużo zdrówka :fingerscrossed:
Jakie krople do nosa testowałyście?
Masza

Post autor: Masza »

A może ma to coś od poidła? Widziałam gdzieś, kiedyś takie ranki, strupki podobne do twojej świnki na necie, ale za groma nie mogę teraz tego znaleźć. Może ma jakieś uczulenie albo są na nim jakieś bakterie co jej szkodzą.....W końcu świnki korzystają codziennie z poidła, już takie leki na sterydach dawno powinny dać radę (pytałam kiedyś o triderm czy stosowałyście). Czasem najprostsze rozwiązania okazują się najbardziej skuteczne, dlatego odważyłam się o tym napisać ;-)

Ja np. jestem uczulona na nikiel...i muszę uważać na każdy metal który na siebie zakładam...kolczyki, paski itd.
Marzena

Post autor: Marzena »

Współczuje tego uczulenia. Dużo zdrówka.
Tania nie pije podobnie jak 5 pozostałych moich świń. Próbowałam na siłę je nauczyć ale bezskutecznie. Mimo zawieszonego poidełka albo miseczki z wodą nie korzystają z tego. Dostają dużo ogórka, pomidorka, buraczka, jabłko i marchew i z tego czerpią płyny bo sikają na potęgę.
Co do kropli do nosa to teraz dr Kasia przepisała Tobrex czy jakoś tak i mam jej zakraplać zarówno do noska jak i do rany. Rana się jej zamyka ale bardzo powoli. Teraz Tania mieszka sama przez co Misia strasznie przeżywa samotność mimo, że widzi dziewczyny przez szybkę i pręty to jest bardzo smutna. Próbowałam ją łączyć z Baylee i Elusią ale skończyło się to pogryzieniem Misi a ja na to patrzeć nie mogę. No i tyle.
Marzena

Tania jest na mnie bardzo zła za te wieczne podróże do Medicavetu a jeździmy prawie co drugi dzień. I proszę jak wygląda zagniewana Tania.
Obrazek

A teraz Tasia słodka, która łaskawie znosi moje fanaberie czyli smarowanie i zakraplanie.
Obrazek

To jest najsłodsza istota. :buzki:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Jest przesłodka :love: I niech ta ranka już da se spokój na wsze czasy! Już i teraz! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Asita pisze:I niech ta ranka już da se spokój na wsze czasy! Już i teraz! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
:fingerscrossed: :fingerscrossed:
Marzena

Niestety Tasia od wczoraj jest w Medicavecie. Nie mam już siły płakać. :levitation: Od Świąt cierpimy obie mimo, że w Wigilie byłyśmy na czyszczeniu pysia stan jej się znacznie pogorszył. Wg mnie nie zadziałał antybiotyk. Tasia znów jest opuchnięta i bardzo ja boli. Eh ...
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

:pocieszacz: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Marzena

A ja i Misia czekamy na naszą Taśkę. Bardzo tęsknimy! Kiedy widzę Baylee serce mi aż podskakuje, że to Tasia. Przytulam malutką choć ucieka bo też ją bardzo kocham. :) Próbowałam dla dobra Misi połączyć Elusię, Bajkę i Misię. Bajka była najgrzeczniejsza. Misia bardzo się bała i szczękała trochę zębami a potem ukryła się w jamce. A Elusia okazała się okropną paskudą bo podeszła po cichu do jamki i rzuciła się na Miśkę z zębami. Miała jednak pecha bo ja czuwałam i zabrałam Misię na czas. Zarobiłam jednak 3 piękne ugryzienia. Elusia tak się wściekła, że rzuciła się na Baylee a wtedy dostała ode mnie burę i się biedna przestraszyła. Kocham je wszystkie i na Elusię się nie gniewam. Ja wiem ona się boi o swój domek i o relację z Bajką. Ja to rozumiem. Dogadałyśmy się z Elusią a ugryzienia pewnie jeszcze zaliczę, bo taki mój los. :)

Bardzo tęsknimy za Tasią. Martwię się o nią i o jej pyszczek i o moją niemoc, bo nie umiem jej w pewnym momencie pomóc a ona tak cierpi.
Czekamy na nią z nadzieją, ze to już był ostatni raz. A jeśli nie to walczymy dalej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”