16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Re: 15-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Post autor: Aussie. »

No chyba żartujesz..? Co za cym*** to wymyślił..? Rozumiem kiedy jakieś imię powtarza się dziesiąty raz ale jeśli drugi czy trzeci no to sorry..
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Nie żartuję. Taka zmiana, aby było w przyszłosci wiadomo, o którą świnkę dokładnie chodzi.
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Przecież i tak nikt wszystkich świnek na forum nie pamięta. Sądzą, że wystarczy powiedzieć imię jakiejś świnki który została wydana do adopcji 2 lata temu żeby wszyscy wiedzieli, o którą prośkę chodzi..? Agrrr.. Źle się dzieje..
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Zapraszam do nas:
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Ale,że co? :o :shock:
Przecież główną rzeczą po ,której powinno się rozpoznawać świnkę jest numer adopcyjny :think:
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Post autor: basia M »

To może po prostu nazwij ją Kolorowa Cynka ?
Będzie inaczej , a jednak Cynka :102:
No to ja tak " swoją " ( nr jeden ) Cynkę nazwałam i nie wiedziałam , że po prawie roku może to być taki duży temat ...
Mam prosie , która nazywa się KOKO , a że to już było to dodałam RUDA i po kłopocie :D
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

A może"Pa-Cynka"? :D
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Post autor: basia M »

Też fajnie :lol:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Aussie. pisze:No chyba żartujesz..? Co za cym*** to wymyślił..? Rozumiem kiedy jakieś imię powtarza się dziesiąty raz ale jeśli drugi czy trzeci no to sorry..
Och, jak miło ...
Cynka, to rzeczywiście rzadkie imię, ale chodziło głównie o to, żeby nie było dwudziestu Pusi, Misiów i tp. Malinek i Jeżynek. Zaczęło się właśnie mylić, stąd zasada. Mamy wątek numerowy, zbiory umów, faktury od wetów. Imiona nie powinny się powtarzać.
Numer jest najważniejszy, ale dla przyszłych opiekunów tymczasowe imię jest identyfikatorem. Rozmawiasz z chętnymi o zwierzęciu, które ma imię, a nie numer - nawet, jeśli tylko tymczasowe, opowiadasz o jego charakterze, zwyczajach. DS imię zwykle zmienia, więc jego ewentualna "dziwaczność" nie ma znaczenia. To trochę tak jak w ogrodach zoologicznych. W danym roku wszystkie nowe zwierzęta mają imiona na konkretną literę. Umówiłysmy się np, że świnki polaboratoryjne będą miały imiona roślin i ziół.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

MartusiaMartus pisze:A może"Pa-Cynka"? :D
Hahaha boję się, że ktoś może to opacznie zrozumieć :shock: .

Ale pomysł z przekształceniem imienia na "Mała Cynka", "Kolorowa Cynka" mi się podoba. Przeglądam internety w poszukiwaniu rymu do słowa cynka i spodobało mi się kijanka i kuzynka ale chyba nie nadaje się na imię dla świnki :lol: . Przeszukałam wątek numerkowy i nie ma żadnej Leny/Lenki, to może to? Lenka i Lilka? Trochę masło maślane.. :sadness:

POMOCY!

Wolne imiona które mi się podobają to:

Mięta i Melisa
Fasola(Fasolka) i Sojka
Talia i Figura

A może po prostu Mała Cynka i Lilianka?
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

porcella pisze:
Aussie. pisze:No chyba żartujesz..? Co za cym*** to wymyślił..? Rozumiem kiedy jakieś imię powtarza się dziesiąty raz ale jeśli drugi czy trzeci no to sorry..
Och, jak miło ...
Cynka, to rzeczywiście rzadkie imię, ale chodziło głównie o to, żeby nie było dwudziestu Pusi, Misiów i tp. Malinek i Jeżynek. Zaczęło się właśnie mylić, stąd zasada. Mamy wątek numerowy, zbiory umów, faktury od wetów. Imiona nie powinny się powtarzać.
Numer jest najważniejszy, ale dla przyszłych opiekunów tymczasowe imię jest identyfikatorem. Rozmawiasz z chętnymi o zwierzęciu, które ma imię, a nie numer - nawet, jeśli tylko tymczasowe, opowiadasz o jego charakterze, zwyczajach. DS imię zwykle zmienia, więc jego ewentualna "dziwaczność" nie ma znaczenia. To trochę tak jak w ogrodach zoologicznych. W danym roku wszystkie nowe zwierzęta mają imiona na konkretną literę. Umówiłysmy się np, że świnki polaboratoryjne będą miały imiona roślin i ziół.
Ah czyli jeżeli mam świnki z innego źródła to nie mogę też nadać im imion takich jak napisałam wyżej czyli Melisa, Mięta, Fasola czy Sojka..? Swoją drogą to dlaczego Tymczasy nie są informowane o takich zmianach..? Skoro zasada trwa od 3 miesięcy to już dawno powinnam o tym wiedzieć..
Zapraszam do nas:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”