16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
Re: 15-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
No chyba żartujesz..? Co za cym*** to wymyślił..? Rozumiem kiedy jakieś imię powtarza się dziesiąty raz ale jeśli drugi czy trzeci no to sorry..
Nie żartuję. Taka zmiana, aby było w przyszłosci wiadomo, o którą świnkę dokładnie chodzi.
- Aussie.
- Kontakt:
Przecież i tak nikt wszystkich świnek na forum nie pamięta. Sądzą, że wystarczy powiedzieć imię jakiejś świnki który została wydana do adopcji 2 lata temu żeby wszyscy wiedzieli, o którą prośkę chodzi..? Agrrr.. Źle się dzieje..
Ale,że co?
Przecież główną rzeczą po ,której powinno się rozpoznawać świnkę jest numer adopcyjny

Przecież główną rzeczą po ,której powinno się rozpoznawać świnkę jest numer adopcyjny

-
- Miejscowość: zambrow
- Kontakt:
To może po prostu nazwij ją Kolorowa Cynka ?
Będzie inaczej , a jednak Cynka
No to ja tak " swoją " ( nr jeden ) Cynkę nazwałam i nie wiedziałam , że po prawie roku może to być taki duży temat ...
Mam prosie , która nazywa się KOKO , a że to już było to dodałam RUDA i po kłopocie
Będzie inaczej , a jednak Cynka

No to ja tak " swoją " ( nr jeden ) Cynkę nazwałam i nie wiedziałam , że po prawie roku może to być taki duży temat ...
Mam prosie , która nazywa się KOKO , a że to już było to dodałam RUDA i po kłopocie

- MartusiaMartus
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
A może"Pa-Cynka"? 

Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
-
- Miejscowość: zambrow
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Och, jak miło ...Aussie. pisze:No chyba żartujesz..? Co za cym*** to wymyślił..? Rozumiem kiedy jakieś imię powtarza się dziesiąty raz ale jeśli drugi czy trzeci no to sorry..
Cynka, to rzeczywiście rzadkie imię, ale chodziło głównie o to, żeby nie było dwudziestu Pusi, Misiów i tp. Malinek i Jeżynek. Zaczęło się właśnie mylić, stąd zasada. Mamy wątek numerowy, zbiory umów, faktury od wetów. Imiona nie powinny się powtarzać.
Numer jest najważniejszy, ale dla przyszłych opiekunów tymczasowe imię jest identyfikatorem. Rozmawiasz z chętnymi o zwierzęciu, które ma imię, a nie numer - nawet, jeśli tylko tymczasowe, opowiadasz o jego charakterze, zwyczajach. DS imię zwykle zmienia, więc jego ewentualna "dziwaczność" nie ma znaczenia. To trochę tak jak w ogrodach zoologicznych. W danym roku wszystkie nowe zwierzęta mają imiona na konkretną literę. Umówiłysmy się np, że świnki polaboratoryjne będą miały imiona roślin i ziół.
- Aussie.
- Kontakt:
Hahaha boję się, że ktoś może to opacznie zrozumiećMartusiaMartus pisze:A może"Pa-Cynka"?

Ale pomysł z przekształceniem imienia na "Mała Cynka", "Kolorowa Cynka" mi się podoba. Przeglądam internety w poszukiwaniu rymu do słowa cynka i spodobało mi się kijanka i kuzynka ale chyba nie nadaje się na imię dla świnki

POMOCY!
Wolne imiona które mi się podobają to:
Mięta i Melisa
Fasola(Fasolka) i Sojka
Talia i Figura
A może po prostu Mała Cynka i Lilianka?
- Aussie.
- Kontakt:
Ah czyli jeżeli mam świnki z innego źródła to nie mogę też nadać im imion takich jak napisałam wyżej czyli Melisa, Mięta, Fasola czy Sojka..? Swoją drogą to dlaczego Tymczasy nie są informowane o takich zmianach..? Skoro zasada trwa od 3 miesięcy to już dawno powinnam o tym wiedzieć..porcella pisze:Och, jak miło ...Aussie. pisze:No chyba żartujesz..? Co za cym*** to wymyślił..? Rozumiem kiedy jakieś imię powtarza się dziesiąty raz ale jeśli drugi czy trzeci no to sorry..
Cynka, to rzeczywiście rzadkie imię, ale chodziło głównie o to, żeby nie było dwudziestu Pusi, Misiów i tp. Malinek i Jeżynek. Zaczęło się właśnie mylić, stąd zasada. Mamy wątek numerowy, zbiory umów, faktury od wetów. Imiona nie powinny się powtarzać.
Numer jest najważniejszy, ale dla przyszłych opiekunów tymczasowe imię jest identyfikatorem. Rozmawiasz z chętnymi o zwierzęciu, które ma imię, a nie numer - nawet, jeśli tylko tymczasowe, opowiadasz o jego charakterze, zwyczajach. DS imię zwykle zmienia, więc jego ewentualna "dziwaczność" nie ma znaczenia. To trochę tak jak w ogrodach zoologicznych. W danym roku wszystkie nowe zwierzęta mają imiona na konkretną literę. Umówiłysmy się np, że świnki polaboratoryjne będą miały imiona roślin i ziół.