16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Chocolate Monster

Re: 15-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Post autor: Chocolate Monster »

To niezła ,,adopcja" :|
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Ja akurat podejście odpłatne jestem w stanie zrozumieć, w końcu utrzymanie czy leczenie świnki kosztuje. Co innego iść do sklepu i kupić małą, słodką świeczkę zabaweczkę, a co innego zapłacić za adopcję świnki starej i schorowanej. Ja Pulpettę ni to adoptowalam, ni to kupiłam. W sumie sama nie wiem. Odebrałam ją odpłatnie od osoby, która chciała się jej po prostu pozbyć, bo zmieniły jej się plany życiowe. Świnka była jej niepotrzebna i zawadzala.
Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Post autor: Aussie. »

loriain zawsze możesz adoptować prośka od nas na jakichś specjalnych warunkach, bo z wpa byłby problem :lol: . Możesz wybrać DT najbliżej Ciebie po Polskiej stronie i już :).
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
loriain

Post autor: loriain »

Zaplate za swinke rozumiem, jak sie tutaj bierze zwierze ze schroniska tez uiszcza sie oplate. Tylko dla mnie to juz nie adopcja ;) i tez nie zacheca - jezeli za ta sama cene mozesz miec swinke mloda z hodowli i bez takich wymagan, to wiadomo... tez poszlam ta droga i nie zaluje. Chocz czasem mi wstyd.

Aussie, WPA przez Skype :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Jezu to ile u Was adopcja kosztuje (paradoksalnie to brzmi)? U nas w schroniskach za adopcję też daje się datek. Za psa 50zł a za kota 15zł.
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Zapraszam do nas:
Obrazek
loriain

Za swinke miedzy 30-40 euro widzialam. Moze w innym regionie mniej. Za psa ze schroniska roznie, znajoma za swojego zaplacila 140 (to byly chyba tylko koszty czipu i szczepien). Jak patrzylam na stronach internetowych schronisk to maja po prostu cenniki, male psy tyle i tyle, srednie duze inna kwota. Zalezy to tez od plci, wieku
maleńka

Post autor: maleńka »

Jaka fajna impreza pożegnalna :jupi:
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

loriain pisze:Za swinke miedzy 30-40 euro widzialam. Moze w innym regionie mniej. Za psa ze schroniska roznie, znajoma za swojego zaplacila 140 (to byly chyba tylko koszty czipu i szczepien). Jak patrzylam na stronach internetowych schronisk to maja po prostu cenniki, male psy tyle i tyle, srednie duze inna kwota. Zalezy to tez od plci, wieku
Może u Was po prostu problem bezdomności nie jest taki jak w Poslce, macie tak przepełnione schroniska jak nasze?
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

maleńka pisze:Jaka fajna impreza pożegnalna :jupi:
Ale grzecznie, żadna libacja, wszyscy w obecności dziecka (Pchełki) zachowywali się stosownie i odpowiedzialnie :D.
Zapraszam do nas:
Obrazek
loriain

W schroniskach jest duzo zwierzat, ale na ulicach bezdomnych nie widac.Obowiazek rejestracji psa w urzedzie i placenia za niego podatku robi swoje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”