Staś juz w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

paprykarz

Re: Staś do adopcji [Szczecin]

Post autor: paprykarz »

I rzadkiego wyluzowania :102:
oxi30

Post autor: oxi30 »

Dzisiaj puściłam Stasia z moim Leonem. Nie było najgorzej, ale najlepiej też nie. Leon go dominował, a Stasiu jadł. Wkurzył się dopiero po kilku minutach, jak mu Leon wisząc na plecach zaczął podskubywać kark. Wtedy już nie było fajnie i musiałam rozdzielić bo do pysków sobie skakały.
Wniosek:
Stasiu jest raczej uległy, ale nie może mieć zbyt nachalnego kolegi.
oxi30

Re: Staś do adopcji [Gryfice]

Stasia troszkę obfociłam. Fotograf ze mnie marny. Ale zawsze to coś.
Żeby zrobić mu zdjęcie, trzeba było go czymś przekupić.
Obrazek

Tu już uczesany, choć nadal wygląda jak "wkurzony Chopin"
Obrazek

Obrazek

Stasiu jest uroczym świnkiem zdecydowanie ukierunkowanym na jedzenie. Miska jest wiecznie pusta. Je wszystko co dadzą. Nie boi się "ręki". To jedyna świnka jaką miałam, która nie ucieka jak się ją z klatki chce wyjąć. Na kolankach grzecznie siedzi, rozkłada się jak naleśnik. Jak się go mizia po boczkach to cicho turkocze.
Ogólnie bardzo kontaktowa świnka.
W stosunku do innych samców jest uległy. Nerwy mu puszczają dopiero jak drugi samiec za dużo mu się naprzykrza, a i tak nie są to groźne sytuacje. Raczej tylko straszy.
Stasiek jest świnkiem głośnym w porach karmienia. Głośno domaga się uzupełnienia zawartości miski i paśnika. Na pewno powiadomi was jak mu się woda w poidle skończy. U Kaitlyn dużo pił, ja nie zauważyłam znaczącej różnicy między moimi prosiakami a Stasiem, więc nie są to wielkie ilości.
Świniak grzeczny, kochany, długowłosy i gotowy do adopcji do drugiego samczyka.
Niezbyt lubi czesanie, ale da się to zrobić.

Komu Stasia? Komu? Żeby nie został sam w tymczasowym domu! :102:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

O Stachu jakiś Ty uczesany! :102: U mnie jak go uczesałam to właził w norkę i po fryzurze było.
Katrin86

Post autor: Katrin86 »

kurczę, taki piękny :love: i chyba stosunkowo młodziutki :think: a ja nie mam miejsca na trzecią świnkę :glowawmur:
MagdaLena

Post autor: MagdaLena »

Przecudny! :) Też mam długowłosego samca, który ogólnie jest baaardzo potulny i ugodowy... pasowaliby do siebie :) ale niestety (stety) mam też 2 samiczki i ponownego stresu z kastracją bym chyba nie przeżyła :P
Zielona

Post autor: Zielona »

No proszę taki przystojniak i z mojego miasta :102:
Niestety nie mam ani miejsca na trzecią świnkę ,a w dodatku mam dziewczyny ;)
Aby znalazł dobry domek :fingerscrossed:
Asia909

Post autor: Asia909 »

Jak tam sytuacja z Stasiem? :102: kasia1 pyta się o niego. ;) Szuka ona kolegi dla swojej świnki.
oxi30

Stasiek jest jak najbardziej gotowy do adopcji.
Oczywiście obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy. Wszystko wg zasad SPŚM.
j88
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: j88 »

czy Staszek jest do adopcji ? czy jest jakaś wstępna rezerwacja ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”