Beza i Kremówka-słodkości polecają sie do adopcji [Bielsko]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
AnitaEwelina

Re: Beza i Kremówka-słodkości polecają sie do adopcji [Biels

Post autor: AnitaEwelina »

Nie miałam ostatnio możliwości zaglądać na wątek. Świnki też trochę ucierpiały na mojej niedyspozycji i są mocno potargane i mają sporo kołtunów w okół zadka. Dziś zamierzam wziąć się za nie i podciąć im pazurki, ostrzyc kuperki, wykąpać i wymiziać, tym bardziej, że już naprawdę mocno się za nimi stęskniłam.
Mąż i córka dobrze się nimi zajmowali ale ja robię to lepiej :szczerbaty:
Wczoraj zauważyłam podczas sprzątania klatki, że obie trochę przybrały, zatem czeka nas też ważenie. No i oczywiście ta wstrętna woskowina nieruszana przez 3 tyg znowu narosła im w uszach. Przyznam, że coraz jej więcej gromadzi im się w uszkach.
Ze smutnych wieści: odszedł nasz ukochany chomiczek Ludwik. Był z nami prawie 3 lata :(
joasior

Post autor: joasior »

Przykro mi z powodu chomiczka :pocieszacz:
To co się stało, że musiałaś przekazać rodzince opiekę nad dziewczynami?
AnitaEwelina

Niestety zachorowalam i musialam spedzic troche czasu w szpitalu. Ogolnie nadal jestem chora ale juz nie przewiduje tak dlugich pobytow poza domem... ;)
joasior

Post autor: joasior »

To niedobrze. W takim razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia, żebyś się już nie musiała rozstawać ze słodkościami. :buzki:
AnitaEwelina

Nasze świnki mają się świetnie. Odrosły im włosy i znowu miały małe strzyżenie :szczerbaty: Tym razem na życzenie córki nie oszpeciłam ich tylko podcięłam futro tak aby po nim nie deptały. Krema urosła i już jak stoją tyłem to nie widać która to mama a która to córcia.
Niestety częściej się kłócą a w nocy walczą o róg klatki który przylega do paśnika.
Beza ma zawinięty pazurek i to tak mocno, że nie umiem go podciąć. Troszkę go spiłowałam pilnikiem ale Beza nie należy do lubiących takie zabiegi więc problem się nie rozwiązał.
Chcę zacząć podawić im wit.C... Już są duże i czy nadal mam im dawać po dwie krople dwa razy w tyg jak przed sezonem warzywno-owocowym?
Pozdrawiamy wszystkich którzy do nas zaglądają :buzki:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Świnki muszą dostawać witaminę c całe życie, najlepiej w dobrym zielonym, ale niestety to już nie ta pora roku. Różne są szkoły, ja daję codziennie 0,3 ml Juvitu C od października do pojawienia się pięknej zielonej trawy i innych atrakcji. Jeśli widzę, że coś kombinują zdrowotnie to zwiększam chorowitkowi, tak samo latem jak któreś kicha to ma strzykawę w perspektywie. Zęby całe stado ma jak dotąd na wystawę zębów :P
AnitaEwelina

0,3 ml???? O rany a ile to kropelek bedzie? Mam w domu Cebion.
Śniło mi się że Beza urodziła drugą Kremówkę... byłam zszokowana bo przeciez jedyna świnka z którą ma kontakt to kek córka a tu nagle młode? No i mialam stresa że może Krema to kednak Krem :lol:
Taki to sen :)
dominika45

Post autor: dominika45 »

:laugh: a to ciekawe!! :lol: mnie tez niedawno się śniło, ze nasza Coco urodziła młode dwie.. a przecież też wszystkie trzy to Panny!! :rotfl:
katiusha

Post autor: katiusha »

Mi się kiedyś przyśnilo, że Gucio urodził.. :shock: :levitation:
dominika45

Post autor: dominika45 »

katiusha pisze:Mi się kiedyś przyśnilo, że Gucio urodził.. :shock: :levitation:
o nie mogę!! :laugh: dla mnie pozytywne stwierdzenie : dobrze, że to nie tylko ja tak mam.. jest nas więcej.. ale fajnie!! :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”