16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: 15-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..
Cała zastawa stołowa wylądowałaby u mnie na podłodze 

- Aussie.
- Miejscowość: Olsztynek
- Kontakt:
Oj widzę, że Florka owinęłaby Was sobie wszystkie wokół palca
. To ja mam dla Was pewne zdjęcie ale wstawię później jak ogarnę dom i znajdę komputer
.

- Aussie.
- Kontakt:
O proszę bardzo, stanie sobie na środku własnej kuchni człowiek z kawałkiem ciasta w ręku i wyrzuty sumienia ma, że je tak sam je.. Zwłaszcza jak psy takie upiep.. od góry do dołu i zmęczone po spacerze..

Mój pies też czasem tak sępi że muszę mu dać, ale przeważnie udaje mi się jakoś to spojrzenie przetrwać. Ale takiemu stadu bym na pewno nie odmówiła. 

- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
OMGAussie. pisze:O proszę bardzo, stanie sobie na środku własnej kuchni człowiek z kawałkiem ciasta w ręku i wyrzuty sumienia ma, że je tak sam je.. Zwłaszcza jak psy takie upiep.. od góry do dołu i zmęczone po spacerze..![]()

- Aussie.
- Kontakt:
Specjalnie dla Was przeszukałam galerie w telefonie (dlatego taka jakość
):

Te jeszcze przed remontem kuchni

Te jeszcze przed remontem kuchni

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Jakie leżakowanie
Nie mówiąc o wspólnym wyleżu psa i kota 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Matko te 8 par oczu
Mnie jeden się nie dawał najeść jak stanął słupka ( właściwie to siadał na tyłku
) i się tak gapił. A wyleż i kuchnia pełna zwierzaków super 

-
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Dziękuje za ten wniosek. Bo ja trochę tą dyskusję rozpętałam pisząc nie do końca precyzyjne posty. Wychodząc na osobę która weźmie tego psa bo go zobaczyła na obrazku - a tak nie jest. Dziękuje Bulleproof za zrozumienie moich intencji.Bulletproof pisze:Ale ja podałam inny przykład zupełnieI takie informacje co podałaś są wszędzie w internecie, jak ktoś czyta to wie i znajdzie je. Zawsze przed kupnem psa jest rozmowa z hodowcą więc tak czy siak ona się pojawi. Ale fakt, nie ma co drążyć temat bo nie po to ten wątek jest

Żyjemy w szerokim dostępie do rożnego rodzaju źródeł na temat konkretnych ras psów - możemy przeszukać PL internet jeżeli to okaże się za mało to anglojęzyczny zazwyczaj jest bogatszy w informacje. Poznanie rasy w sposób teoretyczny - to również poznanie trudów związanych z posiadaniem danego psa - choroby, zachowania, pielęgnacja. Czytanie o rasie to nie tylko czytanie pozytywów. Na tym również polega odpowiedzialny wybór. I czasem jest tak że nie masz kontaktu z hodowcą aby zapytać z pierwszej ręki - dlatego ucieszyłam się że zobaczyłam Corgiasy u Ciebie.
Jasne że nic nie zastąpi bezpośredniego poznania rasy - i tu cenny wniosek dla mnie że hodowcy są chętni do zapraszania w swoje progi i opowiadania o psiakach. Nigdy nie brałam psa z hodowli (zawsze w moim domu były kundelki) dlatego nie wiedziałam tego.
Dla mnie wzięcie psa to przemyślana decyzja czy będzie to corgi czy zwykły kundelek. Daleka jestem od brania psa po wyglądzie. Pomagałam w schronisku we Wrocławiu i nie raz napatrzyłam się na powroty psów do schroniska bo właściciele nie dawali sobie z nimi rady.
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
- Aussie.
- Kontakt:
Bo to wszystko dlatego, że zdziwił Cię fakt iż corgi to dość trudna rasa bo wydaje mi się, że w internetach o tym nie piszą
.