16-pak(?) + tymczasy - czyli moje mini zoo..

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Re: Oooo matko co tu się dzieje..

Post autor: Aussie. »

W skrócie to pies ma przyjść do Ciebie za każdym razem kiedy go zawołasz :D. Ma dać się odwołać od innego psa, nie być uciążliwym dla nikogo ani nie stwarzać niebezpieczeństwa :).

PS: jako ciekawostkę podam fakt, że w dużych miastach jak np. Gdynia, Warszawa czy Łódź nie ściga się za psa bez smyczy. Im miasto mniejsze tym z tym gorzej. To znaczy nie mówię o takich całkiem miasteczkach jak Olsztynek.
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Cóż mogę powiedzieć...ALE MASZ CUDNY ZWIERZYNIEC!!!! Obrazek
Pestka z Jagodą są ślicznymi loszkami. Grzebyk i ten jego chill out...Boski! Psiaki nieziemskie ( szczególnie urzekło mnie umaszczenie pychola Maji Obrazek )
Filmik "Agility na wesoło" rozwalił mnie na drobne :lol:
A koteły... Cód miód orzeszki! Przyjadę i towarzystwo cichaczem wykradnę Obrazek
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

No właśnie nie. Problem leży w tym, że nigdzie nie jest zapisane co oznacza ta "kontrola". I jestem pewna, że w większych miastach, jak np. mój Gdańsk, ściągają za wylrowadzanie psów bez smyczy w terenie zabudowanym bardziej niż w małych miasteczkach, wsiach itd. Ja sobie nie wyobrażam spacerów osiedlowych z Karmelem bez smyczy, gdy inne psy też byłyby bez smyczy. Dla każdego "kontrola" nad psem oznacza co innego, a nienawidzę jak cudze psy podbiegaja do nas i nie da się ich odczepic, a właściciel nic sobie z tego nie robi.. :roll: Dlatego czysto moralnie nie wyprowadzam i sądzę że nie powinno się wyprowadzać psa wśród bloków bez smyczy, zwłaszcza że niektórzy się ich po prostu boją. Do tego służą pola,lasy, poligony itd ;)
dominika45

Post autor: dominika45 »

ale masz super zwierzyniec!! :buzki:
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Bulletproof pisze:No właśnie nie. Problem leży w tym, że nigdzie nie jest zapisane co oznacza ta "kontrola". I jestem pewna, że w większych miastach, jak np. mój Gdańsk, ściągają za wylrowadzanie psów bez smyczy w terenie zabudowanym bardziej niż w małych miasteczkach, wsiach itd. Ja sobie nie wyobrażam spacerów osiedlowych z Karmelem bez smyczy, gdy inne psy też byłyby bez smyczy. Dla każdego "kontrola" nad psem oznacza co innego, a nienawidzę jak cudze psy podbiegaja do nas i nie da się ich odczepic, a właściciel nic sobie z tego nie robi.. :roll: Dlatego czysto moralnie nie wyprowadzam i sądzę że nie powinno się wyprowadzać psa wśród bloków bez smyczy, zwłaszcza że niektórzy się ich po prostu boją. Do tego służą pola,lasy, poligony itd ;)
Po całym Gdańsku jak i Sopocie i Gdyni (z wyjątkiem ścisłego centrum) chodzę z psem bez smyczy i nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi. Psy nie odchodzą ode mnie dalej niż na 10 metrów, nie zwracają uwagi na ludzi a gdy widzę, że idzie pies wołam je i trzymam aż się nie miniemy, mimo, że nie są agresywne to ktoś może sobie zwyczajnie nie życzyć by mój pies do niego podchodził, sama tego z resztą nie lubię gdy wyjątkowo to mój pies jest na smyczy :). Jeżeli ktoś wychodzi z psem z głową i trzyma się tych zasad by pies nie był uciążliwy ani nie stwarzał niebezpieczeństwa to wszystko jest okej :).
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

katiusha pisze:Cóż mogę powiedzieć...ALE MASZ CUDNY ZWIERZYNIEC!!!! Obrazek
Pestka z Jagodą są ślicznymi loszkami. Grzebyk i ten jego chill out...Boski! Psiaki nieziemskie ( szczególnie urzekło mnie umaszczenie pychola Maji Obrazek )
Filmik "Agility na wesoło" rozwalił mnie na drobne :lol:
A koteły... Cód miód orzeszki! Przyjadę i towarzystwo cichaczem wykradnę Obrazek
Hahahaha Kasiu, chciałam zaznaczyć, że przy 8 psach w domu, na podwórko nie da się wejść cichaczem :D. Na kawę zapraszam, futra cieszą się z każdej ilości miziania :D.
Zapraszam do nas:
Obrazek
paprykarz

Post autor: paprykarz »

A Ognicha i synek jakiej rasy? To Welsh Corgi? Cudne to towarzystwo.
maleńka

Post autor: maleńka »

No w końcu :) Cudowny zwierzyniec :love:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

No tak, w skrócie o to mi chodzi ;) Niestety chyba trafiłam na takie osiedle gdzie ludzie psów nie wychowali i potrafią być naprawdę upierdliwe :roll:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Pestka wygląda jak siostra Alvinka :love:

Piękny masz zwierzyniec :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”