- wiek - ok. 1 roku na 09.2016
- płeć - samica
- nr adopcyjny 2966
- stan adopcyjny: DS u MartusiaMartus
Fuuj
- wiek - ur. 23.09.2016
- płeć - samica
- nr adopcyjny 2988
- stan adopcyjny: DS w Bydgoszczy
- waga ur. (23.09)- 78 g / 16.10 - 254 g
Obecnie...

dzień po urodzeniu...

Klara
- wiek - ur. 23.09.2016
- płeć - samica
- nr adopcyjny 2989
- stan adopcyjny: DS dla Agnieszki z Bydgoszczy
- waga ur. (23.09)- 69 g / 16.10 - 239g
Obecnie...

dzień po urodzeniu...

Mara
- wiek - ur. 23.09.2016
- płeć - samica
- nr adopcyjny 2990
- stan adopcyjny: DS u sióstr z Olsztyna

- waga ur. (23.09)- 62 g / 16.10-235g /
Obecnie...

dzień po urodzeniu...

Lara
- wiek - ur. 23.09.2016
- płeć - samica
- nr adopcyjny 2991
- stan adopcyjny: DS u Ani z ok.Torunia
- waga ur. (23.09)- 44g / 16.10-205g /
Obecnie...

dzień po urodzeniu...

- historia zwierzęcia, przebyte choroby -Świnka została odłowiona pod Poznaniem, gdzie ktoś wypuścił ok. 20 świnek morskich do parku. Dzięki zaangażowaniu różnych osób, udało się je w większości wyłapać.
Po wstępnych oględzinach - wszystkie mają wszoły, ale są w dobrej kondycji fizycznej. Reagują jak prawdziwe domowe świnie - drą japki jak usłyszą szeleszczący worek czy otwierającą się lodówkę. Rokują na fajne domowe świnko-myziaki.
Roma na razie wystraszona, ale je za... no właśnie nie wiem za ile, bo brzucho dość spore.
Na dziś - 16.09 waży 1054g.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL Cavia Nature, VL Cavia Complete, sianko ziołowe, zioła, warzywa i owoce, uczy się pić z poidła. Generalnie wszystkożerna

# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
Biorę również pod uwagę podejście DS do posiadania świnki i jego zaangażowanie