Biedny mały, mam nadzieję, że nic poważniejszego mu się nie stało po tych przejściach
Samotna Plamka i Frugo / ukochana Lusia za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
Val
Re: Nala, Nutka, Tola i Frugo - inspektor:D
Nie zaszkodzi, ale szczur nie jest wyłącznie roślinożercą, jak świnki. Szczur zeżre wszystko
Niełuskane pestki dyni albo słonecznika będą hitem, świnia tego nie zje, a szczurek pięknie obrabia. Suchy makaron też lubią, ser biały (ale tego to niedużo), hmmm... tak stwierdzam, że ja na diecie szczurów to się nie znam, bo prawie wszystkie moje szczury były za grube
Może więc nie powinnam nic radzić... za bardzo rozpieszczałam. Warzywa, owoce i zioła są spoko
Biedny mały, mam nadzieję, że nic poważniejszego mu się nie stało po tych przejściach
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Karmienie szczura nie jest bardzo trudne, zje wszystko. Trudniej upilnować, żeby się nie utuczył, jak napisała Val. Można mu spokojnie podawać granulat dla świnek morskich, a oprócz tego odrobinę gotowanego kurczaka, trochę twarogu, psie chrupki, makaron, orzechy, płatki zbożowe, suszone robale/krewetki/rybki - to już są przysmaki. Zioła mogą jeść, ale to nie jest ich przysmak, a z siana najwyżej gniazdo sobie uwije
.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Z siana na razie nie korzysta. Gniazdo zrobił sobie z ligniny. Na razie stoi w chirurgii bo tam najmniej "śmierdzi" innymi zwierzętami. Jeszcze nie wiem czy to chłopak czy dziewczyna bo jeszcze się boi więc nie chcę go łapać i zaglądać pod ogon. Pierwsza reakcja po wsadzeniu ręki to przywarcie do ziemi
Później dopiero podchodzi i wącha i nawet delikatnie daje się pomiziać po główce. Zjadł świnkowy brit i prasowany groszek. Reszty nie ruszył. Czy można mu podawać kocią saszetkę?
Tak wygląda. Wydaje mi się, że ma coś z rexa bo i wąsy kręcone i futerko falowane

Wydaje mi się, że ma za krótki ogon jak na szczurka...

Tak wygląda. Wydaje mi się, że ma coś z rexa bo i wąsy kręcone i futerko falowane

Wydaje mi się, że ma za krótki ogon jak na szczurka...

-
Val
Jeju, jakie maleństwo - z miesiąc chyba ma. Ogonek faktycznie krótki, pewnie gdzieś stracił końcówkę, ale o ile dobrze widzę, to zagojone już. Trochę rexowaty rzeczywiście
Śliczny, całkiem dobrze wygląda jak na to, co przeszedł. Ma prawo być wystraszony, i tak z opisu sądząc nie jest najgorzej. Szczurze maluchy szybko zapominają o przeszłości, oswoi się
Co do kocich saszetek, to nie wiem, ja w ogóle rzadko dawałam mięso szczurom. Chyba, że mi ukradły
Popatrzyłam na tego malucha i zatęskniłam za szczurami... ale to już nie ten czas w życiu i nie to zdrowie...
Co do kocich saszetek, to nie wiem, ja w ogóle rzadko dawałam mięso szczurom. Chyba, że mi ukradły
Popatrzyłam na tego malucha i zatęskniłam za szczurami... ale to już nie ten czas w życiu i nie to zdrowie...
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
jakie wystraszone biedactwo
ogonek faktycznie dziwnie krótki..
dzieciakom i temu co go wyrzucił bym nogi z **** powyrywała..
dzieciakom i temu co go wyrzucił bym nogi z **** powyrywała..
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
-
paprykarz
Śliczny. Macie jakiś pomysł na nowy dom dla niego?
- martuś
- Kontakt:
Jeszcze nie. Trzeba będzie napisać ogłoszenie ale najpierw musimy zobaczyć czy to chłopak czy dziewczyna bo trzeba mu znaleźć dom, w którym będzie miał towarzystwo innych ogoniastychpaprykarz pisze:Śliczny. Macie jakiś pomysł na nowy dom dla niego?
Maluch bierze już jedzenie z ręki. Przez noc zniknęło wszystko oprócz siana - czyli kawałek jabłka, dyni, świnkowy brit i trovet, prasowany groszek, suszoną marchewkę, pietruszkę i buraka. Na śniadanie dostał groszek, brit i psie chrupki.
Dzisiaj teoretycznie kolega ma przynieść akwarium żeby nie siedział w wiadrze więc przy okazji przekładania trzeba będzie go zważyć i zerknąć pod ogon.
Na szczęście dla malucha są na tym świecie też dobrzy ludzie, którzy nie przejdą obojętnie i pomogą bo inaczej to już by go nie było...
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Okropne to o dzieciakach. Szczurek śliczny i na pewno znajdzie domek. Miał nieborak szczęście.
- martuś
- Kontakt:
Maluch spanikowany więc ważenia i oglądania nie było. Przy próbie wyjęcia zaczął tak skakać (z gryzoni miałam tylko świnki więc nie jestem przyzwyczajona do skoku na takie wysokości
), że bałam się że mi wyskoczy i będę musiała go łapać po całej lecznicy
Więc dałam mu malutki kartonik i z tym kartonik przetransportowałam go do akwarium. Jak się wspina po ściankach to można co nieco zobaczyć i wydaje mi się, że to dziewczyna (według mnie przy takiej wielkości szczurka jajeczka już powinny być widoczne). Jak się dobrze wyciągnie to ma z 10 może 15 cm (oczywiście bez ogona).
Malucha nie zważyłam ale za to moje kluchy poszły na wagę.

Dali banana!

Tolka przyłapana na odlocie:)

Nawet oko ma białe!

Wrzeszcząca Nutka! Zobaczcie jak szeroko pyszczek otwiera
Chyba nie muszę mówić dlaczego ona tak się darła
https://www.youtube.com/watch?v=88IIAaLJgOU
Malucha nie zważyłam ale za to moje kluchy poszły na wagę.
Dali banana!
Tolka przyłapana na odlocie:)
Nawet oko ma białe!
Wrzeszcząca Nutka! Zobaczcie jak szeroko pyszczek otwiera
https://www.youtube.com/watch?v=88IIAaLJgOU
-
loriain
Odlot rewelacja
A Nutka ma donosny głosik
cudo dziewuchy
Trzymam