Świnkoekipa: Gypsy, Anatol vel Młody

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Świnkoekipa: Twister i Gypsy

Post autor: justynuszek »

Jak ja kocham tą czarnulę :love:
Ależ bym wymiziała...
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
Shar94
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Kontakt:

Post autor: Shar94 »

justynuszek pisze:Jak ja kocham tą czarnulę :love:
Ależ bym wymiziała...
justynuszek zapraszam, daleko nie masz :P

Tymczasem wypad na trawę wypalił. Świnki szczęśliwe, pojadły. Wszyscy zachwyceni, ale trudno się dziwić, bo oboje są urodziwi. Dostali swoją dawkę wit. C, mizianie i czesanie. Twister oczywiście chwilę później musiał zrobić porządek z ułożonym futrem. :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za to wczoraj gnałam po kocyk polarowy wieczorem do sklepu, bo były kłótnie kto ma spać w namioto-kocyku. Powstały dwa bliźniacze domki i był spokój.

Obrazek

Klatka też w końcu wygląda jak klatka (po pierwszym sprzątaniu i umeblowaniu). Ostateczna wersja prezentuje się tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Uznaje więc, że świnie się zaaklimatyzowały i odezwę się za tydzień lub dwa co u nas słychać. :mrgreen:
Obecnie w domu: Anatol vel Młody
Za TM: Twister, Kapsel, Toto, Pchełka i w końcu też Gypsy :(
:spsm:
Shar94
Kontakt:

Korzystając z okazji i chwili wolnej w pracy. U świnek wszystko dobrze, choć Gypsy dalej udaje wypłosza. Weźmie z ręki warzywko, ale zaraz zwiewa pod półkę. Twister odkrył natomiast jak można wskoczyć na nią i że tam też jest miękko.
Śmieszy mnie ich zachowanie czasami. Twister podbiega za każdym moim przyjściem do pokoju czy aby jedzonka nie dostanie. Jak już dają to weźmie kawałek i skubie tam, gdzie jest. Później podchodzi Gypsy, prosi go o oddanie porcji, a on... odchodzi i bierze nowy kawałek. Urocze!
Gypsy na kolankach bardzo grzeczna, z cierpliwością znosi wszelkie zabiegi. Twister gorzej, bo ma focha na szczotkę, a witamina C ze strzykawki też jest beee. W ostateczności można lekko dziabnąć w palec, skoro nie chcą go zostawić w spokoju. :P Za to drapanie po brodzie jest cacy. Ostatnio oglądamy razem TV na kanapie. Są naprawdę wspaniali i tacy różni z charakterów. Nie da się ich nie kochać. :)
malina8777

Post autor: malina8777 »

Są moje piękności :love: cieszę się że założyłas wątek :jupi: będę częstym gościem :D
katiusha

Post autor: katiusha »

Witajcie! Piękne lokum :like:
Duża wygłaskaj oboje. Ciesze się, że Gypsy znalazła tak cudnego męża i domek :jupi:
Shar94
Kontakt:

Klatka świnek się trochę zmieniła.

Obrazek

I nowa kanapa.

Obrazek

Świneczki z kiedyś tam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świnki są w trakcie leczenia. :( Tutaj pisałam więcej: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =86&t=6810
Dostały szampon do mycia, a próbka sierści Gypsy poszła do analizy. Oprócz tego Gypsy ma problemy z oczkami, zakrapiamy je 2-3 razy dziennie. Szkoda mi ich bardzo zwłaszcza, że Twist ma już po drugiej kąpieli focha na cały świat, a czarnulka bardzo się boi suszarki. Niestety nie mam wyjścia, bo wolę to niż zapalenie płuc. W sobotę kontrola, poproszę Panią doktor o coś innego niż szampon, żeby nie trzeba było ich stresować.

I zdjęcie Gypsy z dzisiejszej kąpieli

Obrazek
malina8777

Post autor: malina8777 »

Jaka odjazdowa kanapa :D trzymam kciuki za zdrowie :fingerscrossed: daj znać co powiedziała weterynarz :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
loriain

Post autor: loriain »

Kanapa jest ekstra! A nie siuraja do niej? Bo ja mam jedno legowisko i po niecałym dniu nadaje się tylko do prania :glowawmur:
Shar94
Kontakt:

loriain pisze:Kanapa jest ekstra! A nie siuraja do niej? Bo ja mam jedno legowisko i po niecałym dniu nadaje się tylko do prania :glowawmur:
Leją niestety. Ale jest wyciągana poduszka, więc wrzuci się do prania i tyle.

Gypsy jeszcze jest na antybiotyku na płuca. :( do piątku. Zobaczymy. Natomiast skóra lepiej i oczka też, :świnka1:
katiusha

Post autor: katiusha »

:fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”