Fango i Ezra oraz chomiki z Podrikowa :)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
podrik

Re: Moje kochane nie-świnki :P ❤ Podrik Hamstery :)

Post autor: podrik »

Dziś nasz Wielki Dzień, który napełnia nas radością - bo światło dzienne zobaczył nasz artykuł, nad którym nasza mała grupka pracowała spory kawałek czasu :D

Obrazek

Jest to artykuł przeznaczony głównie dla hodowców, który mam nadzieje rzuci nieco światła na problem pojawiający się w liniach chomików dark grey i mamy nadzieję stanie się użytecznym narzędziem :)

Artykuł można przeczytać tutaj: http://podrikhamstery.weebly.com/the-is ... mster.html
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Śliczne maluszki :love: i dobry fotograf ;)
podrik

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

A po więcej koniecznie zapraszam tutaj! https://www.facebook.com/PodrikHamstery/ :D
Eris

Post autor: Eris »

Niewiarygodnie piękne :love:
podrik

Potrzebne kciuki!!

Dziś po północy zauważyłam, że mały Granat ma kłopoty z równowagą. Po dłuższej obserwacji zauważyłam, że przechyla się wyłącznie na prawą stronę.. koło trzeciej kładłam się z myślą 'ucho'... :(
Rano byliśmy już w lecznicy. Maluszek najprawdopodobniej ma zapalenie ucha, dostał odpowiednie leki i musimy zaciskać mocno kciuki za skuteczność leczenia!

Prawdziwym wyzwaniem okazało się zrobienie malcowi zdjęcia RTG; podawanie anestetyków takim bajtlom jest wysoce niewskazane, więc malec miał robione zdjęcie przy pełnej świadomości i wcale nie łatwo było go utrzymać tak, by nie poruszał się i na zdjęciu było widoczne ucho wewnętrzne.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2016, 14:20 przez podrik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Ojej :( zdrówka!
Obrazek
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

A czy nie można chomika do zdjęcia skrępować? Tzn wsunąć np do jakiejś rozciętej rury, najlepiej plastikowej, żeby było go dobrze widać - łepek na wierzchu, oczywiście. Świnki morskie widziałam na zdjęciu wsadzone do takiego kaftana bezpieczeństwa, żeby się nie ruszały do rentgena, ale świnki są z reguły bardzo grzeczne i nie wymagają specjalnych środków przymusu.
podrik

kimera pisze:A czy nie można chomika do zdjęcia skrępować? Tzn wsunąć np do jakiejś rozciętej rury, najlepiej plastikowej, żeby było go dobrze widać - łepek na wierzchu, oczywiście. Świnki morskie widziałam na zdjęciu wsadzone do takiego kaftana bezpieczeństwa, żeby się nie ruszały do rentgena, ale świnki są z reguły bardzo grzeczne i nie wymagają specjalnych środków przymusu.
ruszałby się z wielka zaciekłością.. a już na pewno głową na boki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”