Elitarna x-świnkowa jednostka spec. do tresowania człowieków

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Lusia123

Re: Elitarna 8-świniowa jednostka spec. do tresowania człowi

Post autor: Lusia123 »

Urwanie głowy masz z tymi prosiakami trzymaj się :fingerscrossed:
Oczywiście prosiaki też. Niech zagości u was zdrowie i pełne szczęście :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Postanowiłam uaktualnić post z moimi tymczasami, bo przez ostatnie kilka miesięcy niestety kilka z nich pobiegło za TM.... Wątek to też swojego rodzaju notatnik dla mnie, żeby informacje mi nie uciekły, bo pamięć bywa zawodna...

Do tej pory w moim DT były (a niektóre nawet zostały) : Lily, Pimcia (mieszkają pod Poznaniem), Wypłosz (dziś Miki, mieszka w Świnoujściu), Gniewko[*](mieszkał u Panny Fiu Fiu), Nala [*](mieszkała w Warszawie u Gren), Noelia[*](mieszkała w Krakowie u Iris), Bianka (mieszka w Warszawie), Brigit (mieszkała w Katowicach, ale przeniosła się - tu musi mi Ala podpowiedzieć, chyba do Wawy), Kornelia[*](mieszkała pod Bydgoszczą, jedna ze świnek, którą najciężej było mi oddać), Yenefer i Ginewra (mieszkają w Radomiu), Jaskier (wieczny tymczas SPŚM, wyciągnięty z bialskiego schroniska, u Elurina), Pepa i Nicola (mieszkają w Częstochowie), Daphne[*](mieszkała z Kornelią pod Bydgoszczą, zginęła śmiercią tragiczną), Aslaug (mieszka w Toruniu), Lagertha(mieszka w Łodzi), Bjorn(mieszka w Krakowie), Rollo i Ragnar(mieszkają w Ustroniu), Floki (mieszka w Warszawie), Siggy i Gyda (mieszkają pod Krakowem, u Olka), Ubbe (mieszka w Bytomiu u katteriny), Helga (mieszka u Urszuli w Jelcz-Laskowicach), Bajka i Brawurka (mieszkają u Granvelle w Sosnowcu), Bójka [*] (mieszkała u Nany pod Lublinem), Farsa[*], Avangarda (mieszka u joasior w Bielsku), Limeryk i Sonet (mieszkają w Sosnowcu u maliny) Groteska i Fikcja (mieszkają w Gliwicach u Anuli), Brunka[*] (mieszkała u Odety w Bydgoszczy), Esmeralda[*] i Malwinka (Malwina z nową koleżanką mieszkają w Bielsku u Armidy),Cleo (mieszka u joasior w Bielsku), Masza, Buba, Finezja, Fantazja (wszystkie cztery mieszkają u Brunki w Krakowie) Lulu i Hetera (mieszkają w Bielsku), Guliwer (mieszka u znajomej kakazumy w Opolu), Chika[*](mieszkała w Sochaczewie), Zenek[*](wieczny tymczas SPŚM, dożył swoich dni pod opieką Ice), Kaszmir[*] (mieszkał w Bielsku u Fanki), Churchill i Thatcher (mieszkają we Wrocławiu), Chamberlain [*](dożył swoich dni pod opieką dr Izy), Alvin (mieszka w Krakowie chyba?), Merida (mieszka u Borysa w Warszawie w dużym stadzie), Zojka i Dzikuska (ponieważ przeszły do innego DT nie wiem, gdzie pojechały - muszę dopytać), Merinka i Suzette (mieszkają u Olka pod Krakowem), Melitta (mieszka u Dorki), Naewia (mieszka u Pandorzaste w Krakowie), Beza (mieszka u kakazuzy w Opolu), Gaia (mieszka u Chrumki w Warszawie), Kama (dziś Panda, mieszka u Anuli w Gliwicach), Kapi i Kropka (mieszkają w Szczyrku), a obecnie stacjonują na DT Sura i Mira. Future oraz jej dzieci Kasjopea, Orion, Perseusz. Dodam jeszcze że Destiny, Sheeran[*], Raspberry, Flair i Miracle - także były moimi tymczasami.

W moim DT urodziła się: (22.11.2013) Niezapominajka [*](córki Esme), Cleopatra; (08.06.2015)Ubbe, Helga, Raspberry (dzieci Aslaug); (17.07.2015) Fikcja[*], Farsa, Avangarda, Sonet, Limeryk (dzieci Groteski), (24.07.2015) Guliwer (syn Lulu); (01.09.2015) Finezja, Fantazja i ich brat bezimienny [*] (dzieci Maszy); (29.06.2016) Kasjopea, Orion, Perseusz (dzieci Future)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

diefenbaker pisze:Czyli problemów nie widać końca :sadness: ile jeszcze tych zastrzyków ma być? Wyniki wymazu wiadomo kiedy?
Ja też wpadłam na pomysł inhalacji z ziół, ale powiem szczerze myślałam o innych ziołach, wypróbuję te. Po prostu zaparzyłaś je razem i do nebulizatora wlałaś? Żeby w końcu udało się wyjść na prostą, trzymam za Was :fingerscrossed:
Bardziej chałupniczo, wsadzam do transportera świnkę, i garnek z ziołami zalanymi wrzątkiem, nakrywam kocem i siedzi od 5 do 15 minut. Gdy się ruszała jeszcze zabezpieczałam garnek plastikowym durszlakiem, żeby się nie poparzyła, teraz nie ma potrzeby.
Jeśli chomik się zarazi, to się zacznę zastanawiać nad izolacją tej klatki :glowawmur:
A teraz na razie zastanawiam się skąd wziąć kasę na leczenie. Wiecznie pod górkę :levitation: Nawet nie wiem ile to będzie zbiorczo...korekta, USG x 2, RTG x 2, leki, miliony leków........ Jakoś to będzie, ważne, żeby się małej poprawiło... A zastrzyki będą przedłużone, bo z mojej relacji doktor widzi cień poprawy...
Około 20 września Sura ma operację, potem pewnie Mira po jakiś 3 dniach... Zawsze razem, żarłacze białe
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Monika może zrobić jakiś bazarek na leczenie dla Dream?
loriain

Post autor: loriain »

Bazarek chyba jest dobrym pomysłem, pomożemy ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Jutro kontrola u dr Izy.... Nic nie mówię, żeby nie zapeszać... Chomik też jedzie. I wezmę chyba Destiny...

A co do bazarku, nie ogarnę jeszcze tego... Poczekam aż doktor mnie jutro podliczy i wtedy się będę martwić...
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Za zdrówko i niezbyt wysoką fakturę :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Wnioski po kontroli - widoczne pogorszenie oddychania, duszność, wprowadzono nowy antybiotyk - do tego który już jest, podano steryd. Z antybiogramu wynika, że cholerą, która dręczy moją świnkę jest gronkowiec złocisty, złośliwe paskudztwo, na szczęście podatne na szereg antybiotyków. Dream dostała preparat na rozszerzenie pęcherzyków płucnych. W poniedziałek znów wizyta... :sadness: Nadal je, choć widać, że jej ciężko... Mam nadzieję, że nam się uda pokonać gnojka...
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Bardzo dużo kciuków dla Dream :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”