Bardzo dziękuje za informacje!
A czy może to być od tego,że przez 1 dzień byłam u kuzyna i głaskałam jego świnkę,a Stef mógł wyczuć jej zapach i tęskni?
I okazało się,że AmbuVet jest bardzo blisko od mojego miejsca zamieszkania
170g w 2 tygodnie-Pytanie
Moderator: Dzima
Re: 170g w 2 tygodnie
Dziękujemy
Doktor Baran niestety,jest zbyt daleko od nas ;-;
Doktor Baran niestety,jest zbyt daleko od nas ;-;
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Weterynarze leczący "małe zwierzęta" czyli psy i koty niestety często się na zwierzątkach egzotycznych jakimi są świnki morskie nie znają
Wiem,ale mam nadzieję,że AmbuVet jest godny polecenia
- bziki2
- Miejscowość: kraków
- Kontakt:
My jako głownego lekarza mamy dr Barana z Salamandry i u niego załatwiamy poważniejsze sprawy np operacje, leczenie szczęki, kamicy etc. W AmbuVecie czasem wpadamy po leki i z łagodniejszymi sprawami jak korekta siekaczy, przeziębienie zastrzyk na stan zapalny, zresztą wiedzą że chodzimy do Salamandry i nigdy nie mieli z tym problemu. Znają się więcej niż trochę na świnkach i innych zwierzakach a jak nie mają jakiejś wiedzy lub sprzętu to otwarcie to mówią i polecają wizytę u specjalisty np dr Barana. Pan i pani doktor są godni zaufania i spokojnie możesz zgłosić się do nich ze świnką. Powodzenia
Bardzo dziękuje,gdy tylko tata wróci z pracy pojedziemy do AmbuVetu
Mam pytanie,czy przycinanie zębów jest pod narkozą i jakkolwiek grozi życiu świnki?Ile też mniej-więcej kosztuje ten zabieg?
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: 170g w 2 tygodnie-Pytanie
Zależy które zęby mają być przycinane.
Czy przycinanie zagraża życiu? Bez narkozy raczej nie - no chyba że świnka zawału ze strachu dostanie. Chociaż nie znam takiego przypadku. Z narkozą - wiesz, zawsze jest możliwość że świnka z jakiegoś powodu źle zareaguje na narkozę.
Ale jak zęby są przerośnięte to nie ma innego wyjścia.
Koszty - też zależy od lecznicy, miasta, wielkości zwierzęcia i tego czy z narkozą czy bez. Tak między 40,00 a 80,00 zł, podejrzewam.
Czy przycinanie zagraża życiu? Bez narkozy raczej nie - no chyba że świnka zawału ze strachu dostanie. Chociaż nie znam takiego przypadku. Z narkozą - wiesz, zawsze jest możliwość że świnka z jakiegoś powodu źle zareaguje na narkozę.
Ale jak zęby są przerośnięte to nie ma innego wyjścia.
Koszty - też zależy od lecznicy, miasta, wielkości zwierzęcia i tego czy z narkozą czy bez. Tak między 40,00 a 80,00 zł, podejrzewam.
Re: 170g w 2 tygodnie-Pytanie
Na szczęście zębów ciachać nie trzeba
Weterynarz sama nie wie co ze Stefkiem Mamy robić zbiórkę kału,a potem USG
Weterynarz sama nie wie co ze Stefkiem Mamy robić zbiórkę kału,a potem USG