przechowywanie siana
Moderator: pastuszek
przechowywanie siana
Drodzy uzytkownicy forum, mam do was pytanie w czym wy trzymacie zebrana i wysuszona trawe (oprocz kartonow) bo mi juz braknie miejsca od stawiania kartonow w mieszkaniu z wysuszona trawa (na wynajmowanym mieszkaniu nie mam piwnicy) jakies pomysly sugestie z waszej strony?
Re: przechowywanie siana
Dobrze, że poruszyles temat bo mam podobny problem. Mam do dyspozycji tylko swój pokój, piwnicy zajęta i nic tam nie wcisnie... między innymi dlatego susze bardzo małe ilości.
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
ja mam też nie kartony a takie pudła plastikowe w które też upycham latwiej niż karton bo nie rozwali sie (oczywiście nie są zamknięte) ale generalnie sianko zakupione od pana Roberta jest w parcianych workach. ewentualnie zioła w papierowych workach. takie rozwiązanie nie wiem czy nie lepsze bo więcej upchasz a karton można rozwalić
Kraska (ze mną od 06.02.2016) http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Ja suszone trzymam w woreczkach bawełnianych (lnianych, z surówki). Mniejsze uszyłam sobie na zioła. Stoją sobie na klatce, ale można też powiesić. Na pewno zajmują mniej miejsca niż pudełka, no i przewiewne. Można sporo upchać wbrew pozorom.
Fajny pomysł, musze się w takie zaopatrzyćdiefenbaker pisze:Ja suszone trzymam w woreczkach bawełnianych (lnianych, z surówki). Mniejsze uszyłam sobie na zioła. Stoją sobie na klatce, ale można też powiesić. Na pewno zajmują mniej miejsca niż pudełka, no i przewiewne. Można sporo upchać wbrew pozorom.
Super ! Można gdzieś takie dostać, czy pozostaje wykonanie własnoręczne ?diefenbaker pisze:Ja suszone trzymam w woreczkach bawełnianych (lnianych, z surówki). Mniejsze uszyłam sobie na zioła. Stoją sobie na klatce, ale można też powiesić. Na pewno zajmują mniej miejsca niż pudełka, no i przewiewne. Można sporo upchać wbrew pozorom.
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
moze jakies nie potrzebne juz od poscieli bawełnianej powłoki moga się przydać
Kraska (ze mną od 06.02.2016) http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
Świetny wątek! Kupiłam właśnie kilogramowe Sianko Jurajskie, zapakowane dość tragicznie w plastikowy worek, który rwie się na potęgę. To przecież taki prosty pomysł ze starą poszewką, nie będzie się kisić w plastiku bez wentylacji. Dzięki za inspirację!