Jestem na tym forum pierwszy raz więc jeśli piszę nie w tym dziale to z góry przepraszam. Cóż może zacznę od początku.
Od miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką 4 miesięcznej świnki morskiej o imieniu Świnek (potwierdzone przez weterynarza iż jest to samiczka). winek niestety dość bardzo się nudziła a że mamy ogromną klatkę to postanowiliśmy przygarnąć dla niej koleżankę. W końcu znaleźliśmy ogłoszenie o mamie i córce i tak jakoś się stało że wczoraj obie trafiły do nas

Niestety nie mam pojęcia jak teraz połączyć wszystkie trzy świnki. "Matka" i nasza Świnek biegają już razem po całym domu i nie ma żadnego problemu, niestety ciężarnej na razie nawet nie wyciągam z klatki, bo czytałam na forum że jak świnka jest w zaawansowanej ciąży to lepiej zostawić ją w spokoju. I tu jest moje pytanie
Czy mam ciężarną samiczkę oddzielić i zostawić samą w klatce do porodu a tamte dwie dać do jednej klatki?
Czy ciężarną zostawić z jej matką a nasza niech nadal będzie sama? oczywiście do porodu
Czy spróbować połączyć wszystkie świnki ? Choć nie chce stresować ciężarnej bo wygląda jakby lada dzień miała rodzić
Proszę o szybką pomoc