Jak i z czego zrobić półkę dla świnki?
Czekam na odpowiedź...
Jak i z czego zrobić półkę dla świnki?
Moderator: Pulpecja
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Jak i z czego zrobić półkę dla świnki?
Z drewna? Ze sklejki? Z płotku z patyczków? Kupić plastikową?
Jak? No bierzesz odpowiedni kawałek drewna i albo Ci w sklepie docinają albo za piłkę chwytasz i docinasz. Wedle życzenia - malujesz ją lub nie. Jak malujesz to np. taką bejcą do malowania dziecięcych zabawek.
Jak? No bierzesz odpowiedni kawałek drewna i albo Ci w sklepie docinają albo za piłkę chwytasz i docinasz. Wedle życzenia - malujesz ją lub nie. Jak malujesz to np. taką bejcą do malowania dziecięcych zabawek.
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Jeżeli już mówimy o sklejce to powinna być odpowiednio gruba. Warto też ją zabezpieczyć bo jak wiadomo świnki lubią sikać gdzie popadnie
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Jeżeli ty "typowa" klatka 100 lub 120 to polecam uciąć kawałek panelu podłogowego nieco dłużej niż szerokość klatki i zawinięty panel w matę podłogową wyłożyć na kratkach od klatki
Panel się nie przesuwa, nawet jeśli śwince by się zdarzyło siuśnąć to panel nic nie wchłania i się nie starzeje
Panel się nie przesuwa, nawet jeśli śwince by się zdarzyło siuśnąć to panel nic nie wchłania i się nie starzeje
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Kontakt:
Niestety, panelom także zdarza się spęcznieć pod wpływem moczu. A niektóre świnki produkują go aż za dużo
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
To jakieś słabej jakości panele macie
Nie no, my mamy zwykłe z Leroy Merlin czy innej sieciówki i nigdy nic im nie było, mimo że co tydzień myję je pod prysznicem
Nie no, my mamy zwykłe z Leroy Merlin czy innej sieciówki i nigdy nic im nie było, mimo że co tydzień myję je pod prysznicem
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Kontakt:
Ja nie używałam nigdy paneli za półki bo wydawały mi się słabe Ale słyszałam, że pęcznieją.
Ja uzywam paneli jako polki ale dla ochrony nakladam na panele koc i mocz nie przesiaka
O! Świetny pomysł. Zostały mi panele po remoncie, coś zmontuję w weekend dla mojej małej
Bardzo fajny pomysł zaczynam działać! dzieki !