Tobi przytulak [SOSNOWIEC] - DS w Rybniku

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

twojawiernafanka

Re: Tobi przytulak - wst. rezerwacja [SOSNOWIEC]

Post autor: twojawiernafanka »

Ja też chcę Tobiego :cry:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Tobi przytulak - wst. rezerwacja [SOSNOWIEC]

Post autor: martuś »

justynuszek zostaw Tobiego u siebie :D Tak ślicznie dogadał się z Leonkiem i Michasiem...szkoda prośka stresować i zmieniać mu stado ;) Namawiaj rodziców :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Tobi przytulak - rezerwacja [SOSNOWIEC]

Post autor: justynuszek »

Jejku, nie mogę go zostawić. Chciałabym ale nie mogę. Nie mieszkam sama i dopóki tak jest to muszę brać zdanie innych pod uwagę. Proszę, przestańcie pisać żeby ze mną został bo to tylko utrudnia a i ja już nie mam siły tłumaczyć....
Poza tym jak napisałam na wątku moich chłopaków:
justynuszek pisze:Wiecie co? Gdybym nie miała Leona to by został.
Teraz wiem, że Leon nie lubi innych świnek. Jest w stanie je tolerować ale czasem dostaje szału.
Właśnie go rozdzieliłam do osobnej klatki bo się rzucał na Tobika :? Tydzień go lubił i nagle szał...
Leon po prostu chce mieć spokój i pełną miskę.
Leon czasem w Tobika olewa, czasem nawet mogą siedzieć kolo siebie ale czasem dostaje szału i go goni z zębami po klatce...

Tobik był u weta w piątek - jest zdrowiutki ;)
Najprawdopodobniej w niedzielę przyjedzie po niego daw. Maniek i zabierze do nowego domku do Rybnika ;)
Wszyscy będziemy tęsknić.

PS. A jak już jestem w takim bojowym nastroju to powiem wam, że trochę mnie to denerwuje, że po 12h od założenia Tobisiowi wątku miałam ponad 10 maili o adopcję a białaski czekają miesiącami i nikt nie pyta. Bo co? Bo są białe i mają czerwone oczka? Czy to ich wina? Są tak samo słodkie i kochane jak Tobiś, Leoś czy inne świnki.
To trochę rasizm jak dla mnie.... smutne :(
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Zaczniemy farbować świnie na kolorowo. Albo ogolimy i będą białe skinny, wszyscy się rzucą. :lol: Ale całkowicie to rozumiem, też mi przykro. Już nie wiem ile razy mam tłumaczyć, że białasy to takie same, pełnoprawne świnki. Tylko piękniejsze. :102:
Tobik będzie blisko, może Ci się uda go odwiedzić. :szczerbaty:
Obrazek
fenek

Post autor: fenek »

Ludzie boja sie nie tyle bieli ile albinizmu i trudno ludziom wytlumaczyc ze u swinek albinizm nie wystepuje.
nooo TObi to taki przytulak :) cudny.
motyleqq

Post autor: motyleqq »

no nie przesadzajcie, chyba każdy może wybrać sobie taką świnkę, jaka mu się podoba?
twojawiernafanka

Owszem, ale bolejemy nad tym, czemu białaski się nie podobają ;)
Wiele osób mówiło, że nie podobają się czerwone oczy. Ja na przykład uwielbiam spojrzenie Romka i Remka, ich białe, kluseczkowate brzuszki i te cudne, białe pazurki! Moich białasków za nic bym nie oddała (ale cudnie wyglądaliby z Tobikiem)!
motyleqq

Post autor: motyleqq »

wcale mnie nie dziwi, że czerwone oczy się nie podobają ;) jest to trochę, hmm przerażające, niecodzienne. o gustach się ponoć nie dyskutuje :peace:
Catarinha

Post autor: Catarinha »

Może ludzie nie tyle boją się albinizmu, co białe zwierzątko z czerwonymi oczami kojarzy się z laboratorium - jak białe myszki i szczurki. I mimo zapewnień, że te świnki są zdrowe, jakaś podświadoma obawa pozostaje... Albo to kwestia samych oczu, bo białas z ciemnymi oczkami pewnie byłby rozchwytywany.
Mnie całkowite białaski nie urzekają specjalnie, ale himalajki już tak :) Za to kompletnie nie podobają mi się łysolki - są gusta i guściki...
twojawiernafanka

Świnia jest świnia, wszystkie są super :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”