☣COOL SEXTET☣ czyli ☢G.K.N.A.B.P SQUAD☢

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Re: ✰COOL SEXTET✰ czyli G.K.N.A.P.P SQUAD :D

Post autor: Prosiakowo »

Napatrzeć się nie mogę na świniaczki i Frędzelka. Piękne zdjęcia i obiekty na nich zamieszczone. Chciałabym też mieć taką klateczkę, ale nie wiem gdzie co kupić i jak.
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Frędzel :buzki: Ile mniej więcej Cię kosztowała taka klatka?
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

katiusha pisze:Jak dla mnie, psiak idealny. A dostałam go z zastrzeżeniem, że nie umie utrzymać czystości i już przez to wracał trzy razy do schroniska. Rodzina, które go odebrano trzymała go cały czas w kojcu i kupkał pod siebie :angry:
Na początku biegałam na dwór z IV jak powalona, co by załapał.
Teraz wstaję o piątej na spacerek, dwa razy w ciągu dnia dodaję i przed jedenastą ostatni raz idziemy na spacer. Nie miałam jeszcze jego wydalin na chacie. Ustaliłam pory jedzenia i stopniowo wydlużam przeryw między spacerami. Nie wiem, kto brał go wcześniej, ale wiem, że chyba dobrze, że trafił w końcu do mnie :levitation:

Te moje nowe tymczasy już zarezerwowane dla katiushy. Nie wiem, czy znacie :rotfl: :szczerbaty:
Frędzej dokładnie tak jak Łata widzę. Będzie dobrze. ja też o piątej z moją latam bardzo często. Ostatnio jak była burza to ta suka, którą półtora roku temu trzeba było co godzinę niemal wyprowdzać wytrzymała 20 godzin, bo panicznie się bała wyjść. Przegięcie w drugą stronę, sama ją namawiałam, żeby lała w kuchni.
strasznie się cieszę, że Frędzel dostaje dom, o tymczasach nie wspomnę. Przybądź Duża na przysięgę, SQUAD ci wyrósł na potęgę!
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Prześliczny ten Frędzelek :love: Cieszę się, że w końcu trafił na dobrych ludzi :love:
A to ci historia spotkała stado :lol: Ale i tak nie źle są urządzone jako tymczaski :D no i nadal mogą jeść i wypoczywać, a to przecież najważniejsze :D
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: ✰COOL QUINTET✰ czyli G.K.N.A.P SQUAD :D

Post autor: sosnowa »

katiusha pisze:
Łacina zaprawdę piękna jest :szczerbaty: A żabka nie taka straszna, no co wy :lol: Dla mnie bardziej śmieszno-pocieszna :D
Mi też się taka wydała, ale ja ogólnie lubię płazy. Ach ta łacina.
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

katiusha pisze:
Obrazek
liczę i liczę to twoje stado i o jedną świnkę mi za dużo :D a potem doczytałam o nowej lokatorce :D
katiusha pisze: Aha, i poznajcie FRĘDZELKA! Znalazłam go w schronisku i będzie towarzyszem mojej mamy, do której niedługo jedziemy :love:
Obrazek
psina przesłodka :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Kati mam pomysła! :102: Skoro zakochałaś się w Frędzelku a on zaakceptował świnie, przyzwyczaił się do Was, nie sika w domu to go zostaw sobie a mamie weź innego psa :szczerbaty: Tym sposobem dwa psy pokrzywdzone przez los będą miały cudowne domki :love:
Obrazek
Alex

Post autor: Alex »

Brawo dla pani wyzej :jupi:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Znów chwilę mnie nie było i znów nie wiem co tutaj się wyprawia :lol:
Frędzelek boski! Ma przesympatyczny pysio, super że w końcu znalazł normalny, kochający dom :love:
Biedne stado... Musi żyć teraz w strachu że ktoś je zabierze i rozdzieli... Zabierze Guciowi jego psiapsiółki i w ogóle :lol: :szczerbaty:
Carmelisa

Post autor: Carmelisa »

Świetna decyzja z tym Frędzelkiem : )
Bardzo pocieszny, radosny psiak z tego co widzę.
W ogóle schroniskowce i przybłędy są zawsze odwdzięczającymi się zwierzakami.
Ja np. nie wiem do dziś czy Alex miał być np. owczarkiem i się nim nie okazał, więc go wyrzucono; czy wyrzucono go bo zbliżał się okres wakacyjny; czy był psem gospodarskim i zwiał; czy stało się cokolwiek innego. Ale jak go wzięłam do domu, to miałam psa ze strasznymi problemami, czy to socjalnymi, czy typowymi problemami "niewychowanego" psa.
Może i nie sikał mi w domu, ale przez pierwszy tydzień nie mogłam wyjść z domu, bo wpadał w histerię, wył tak jakby go zarzynali. Zaczęłam z tym pracować na zasadzie - najpierw idę wyrzucić śmieci, potem np. wychodzę z domu na minutę, potem do sklepu itd. Był też problem, jeśli np. zamknęłam się w łazience na czas kąpieli - nie ważne czy w domu coś się działo, czy nie - pani nie było w pobliżu więc w 30 minut zjadałem dywan... Wpadał też w histerie u weterynarza. Nikt poza mną nie mógł tego psa dotykać z początku, bo gryzł po rękach. Raz wpadł w taką histerię u weta, że byłam zmuszona dać mu zwyczajnie w pysk, bo wpadł w amok i gryzł wszystkich, i wszystko. W sumie od tamtej sytuacji się zaczął uspokajać jeśli o zabiegi weterynaryjne chodziło... Wciąż ma to do siebie, że kocha psy. Widzi psa i wpada w amok. Chociaż teraz już wie, że jak pani mówi nie, to nie podchodzimy. Niestety do dziś nie umie odczytać agresywnych zachowań innych psów i raz/dwa nie zdążyłam i go pies użarł. Miał też problemy z jedzeniem... Potrafił zjeść cały kosz jabłek, albo wiadro śledzi na Wigilię. Dopiero z czasem nauczył się, że jedzenie zawsze dostanie. Dalej boi się podniesionego tonu, ale z tym już nic nie zrobię, mogę tylko ograniczać podniesiony ton i wywieranie na niego presji.
Generalnie, myślę, że 90% ludzi, by takiego psa oddało. Był strasznie problematyczny. Czasami sam mnie przerastał swoim zachowaniem. Druga sprawa, że to pies na energię z powietrza chyba...
Ale w życiu bym go nigdzie nie oddała, bo zawsze jest obok. Jak poprzednie psy miałam z hodowli, albo wychowywane od szczeniaka w domu, to było inaczej. Nie czułam takiej więzi. A tu zawsze mam psa obok siebie, zawsze pies się cieszy, uwielbia się przytulać, wchodzi regularnie na kolana. I chociaż pewnie powinnam go tego oduczyć, to mimo wszystko nie umiem. Zresztą kiedyś gdzieś dotarłam do artykułu, że psy po przejściach takie są do ludzi.

No, ale napisałam się ; p
Tak czy siak, Frędzelek jest cudny! : )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”