Zap. warg, to są takie ranki pod nosem (najczęściej), ale także na wargach (ustach). Erni chyba już wcześniej miał podobne problemy, bo ma trochę inaczej zbudowaną górną wargę właśnie. Taką większą szczelinę pod nosem ma, a to może być efekt rozległego zapalenia warg. Tak myślę.
Smaruję Tridermem i mam nadzieję, że to pomoże. A może ktoś zna jakiś skuteczniejszy środek na to?
Nie, sam sobie świetnie radzi i nie wygląda na cierpiącego. Ale wygląda nieładnie.
Zwiększyłam mu dawkę wit C(za co pewnie mnie szczerze nienawidzi) do 1-1,5 ml, bo zęby ma szare i te zmiany mogły powstać z niedoborów.
O tej maści (Bactroban ) nie słyszałam i szczerze, to nie wiem, czy można ją stosować u świnek i to w takim miejscu.
Dopytam. Ale może ten Triderm da radę.
Ok . Póki co żem się dowiedziała, że najlepszy byłby Panolog i że Bactoban działa podobnie jak Triderm . Zapytam u naszego weta u ten Panolog, tak by było najszybciej.
Turbula miała coś takiego, faktycznie związane z niedoborami wit C. Dr Kasia zaleciła przemywanie wodą utlenioną i smarowanie maścia z wit A. Przeszło szybko. Witamina był w końskiej dawce, pierwsze dwa tygodnie po 1 ml, a potem 3 miesiące 0,5. Potem zęby były na medal, warga też.
Przepiękni są po prostu.
A dziś już warga wygląda o niebo lepiej, niż wczoraj Myślę, że szybko się wyleczy. Smaruję więc dalej i podaję wit C w tej końskiej dawce. Może polubi?