Łajka i Biełka - znowu rezerwa B) [WROC]

Wątki nieaktywne a godne zachowania

Moderator: porcella

Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
katiusha

Re: Łajka i Biełka - pigs in space mają rezerwację :D [WROC]

Post autor: katiusha »

Kciukam :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
A ten jeżyk???? Skąd go wytrzasnęłaś? Obrazek
Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Post autor: Aussie. »

A czy Białka to na pewno nie jest moja Malinka ktora w maju pojechała do DS do Wrocka :nie_powiem: ?

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 57&start=0
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
lubię

Post autor: lubię »

Nie, Białka przyjechała prosto (noo, przez Warszawę i Bydgoszcz :szczerbaty: ) z Puław. Malinka ma agutkowy zadek, Białka jest biała z wyjątkiem łebka.
Kati: jerzyka. Jeżyk to mały jeż, a to jest jerzyk i to dorosły :) Od Grześka rzecz jasna - co bym nie wracała z pustymi rękami :lol: Był do wyboru jerzyk i jaskółka, to wzięłam jerzyka. Znoszą mu różni ludzie różne zwierza, a on - świeżo upieczony tata dwóch szopów - nie da rady karmić owadożerców, którzy wcale nie chcą dzioba otworzyć. Jerzyk jest bardzo tymczasowo, potem pójdzie do bardziej obeznanych z tematem ludzi, a do mnie wrócą znajome ssaki :)
Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Post autor: Aussie. »

Malinka jest calusieńka biała z wyjątkiem głowy :D! Ale już wiem, że Malinka i Białka to siostry. Malina też jest jedną z "czterdziestek" :D. Może nawet są z jednego miotu :love: .
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
katiusha

A...Taki jerzyk :glowawmur: :rotfl: Pomroczność jasna mnie ogarnia czasem i niespodzianie.. Jerzyki wpadają do mnie (w dosłownym znaczeniu ) do pokoju przez balkon, jak urządzają sobie loty z wielkimi predkościami.. Czasem któryś "nie wyrobi" na zakręcie i jak mam drzwi balkonowe na oścież otwarte, to mi się melduje na kwadracie :roll: Potem jest czeski film ze złapaniem, tak aby się ptaszyna nie uszkodziła :levitation:
lubię

Pewnie wysoko mieszkasz? Jerzyki prawie wszystko robią w locie i niemal zawsze z dużą prędkością. Skoro zdarza się to regularnie, to pewnie masz jakieś smakowite stada owadów koło balkonu :)
U mnie na osiedlu do niedawna była spora kolonia jerzyków, ale pozakładali kratki na te otwory, w których się zawsze gnieździły i w tym roku przyleciały, pokręciły się, popróbowały zdemontować te kratki i w końcu poleciały gdzie indziej. I nie ma jerzyków wizgających rano i wieczorem :cry:
Ten w coś przywalił, pewnie w czasie drzemki. Ogólnie jest cały, zdrowy i dorodny, ale miał oko zaklejone krwią i leciała mu ona z nosa - czyli zdrowo się grzmotnął w łepek. Oko po zdjęciu strupa na szczęście okazało się całe, nochal już też w porządku, więc najpewniej jerzyk wróci na swoje miejsce, czyli w powietrze :)
katiusha

Niech się kuruje :fingerscrossed:
Na IV najwyższym mieszkam. A na całej długości bloku pod dachem, obok balkonów, pozakładali domki lęgowe dla jerzyków ( właśnie zamiast tych otworów, które też okratkowali) Czasem jak na balkonie stoję, to potrafi mi taka eskadra 20 cm od twarzy przelecieć :shock: :lol:
Wygłaskaj ode mnie kosmiczne świnie :102:
lubię

Biełka już w domu. Ma się dobrze - na tyle, że zdemontowała sobie dren :glowawmur: Megadziura w brzuchu wygląda strasznie (spokojnie można włożyć nie tylko końcówkę strzykawki, ale i strzykawkę do połowy - piątkę, nie insulinówkę :? ), ale jest czysta. Trudno, płuczemy jak jest i trzymamy kciuki, w piątek kontrola.
Owca

Post autor: Owca »

Czekamy na wieści co z Łajką <3
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”