Podziel się z nami swoimi myślami!

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Olek

Re: Podziel się z nami swoimi myślami!

Post autor: Olek »

Czy Logika jest zawodna?

Moim zdaniem Logika jest niezawodna, zawodzą ludzie którzy nie potrafią wykorzystać logiki w sposób niezawodny.

Jak wy sądzicie?
lubię

Post autor: lubię »

Chciałabym mieć takie problemy :lol: To nie przytyk, jestem w takiej sytuacji, że mnie to pytanie rozłożyło na łopatki - ale przynajmniej się pośmiałam :)
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Moja koleżanka tak ze 20 tat temu, po całonocnych szlajaniach się po knajpach zapytała mnie jak już wysiadałam z tramwaju:
" Słuchaj, jaki jest według Ciebie sens życia". Śmiałam się całą drogę do domu...
Obrazek
Olek

To nie są moje problemy tylko niejako cel w życiu.
lubię

Post autor: lubię »

Chcesz być logikiem? :think: Spotkałam w życiu dwóch - obaj byli zdrowo kopnięci, a jeden nawet sympatyczny (ale miał zwyczaj ściągać obrączkę przed wejściem na uczelnię :twisted: ). Nikomu takiego losu nie życzę, bo a) to życie na uczelni i nigdzie indziej, b) z nikim nie możesz się dogadać, bo życie nie jest logiczne... ;)
Olek

Nie chcę być logikiem, czemu Twoim zdaniem życie jest nie logiczne? Bo według mnie wszystko co się dzieje da się logicznie wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Nie zawsze logiczna odpowiedź jest tą prawidłową :) Ludzie nie są logiczni, nie postępują tak jak nakazuje logika. Bo czy logika nakazuje "nażreć" się na święta i wylądować w szpitalu? Czy za zabijaniem zwierząt przemawia logiczne myślenie? Czy logiczne są emocje ludzi, czy miłość jest logiczna? No nie bardzo.
Jako informatyk-cyferkowiec cenię sobie logiczne myślenie, które w świecie wirtualnym pozwala zachować porządek. Ale moim zdaniem logika jest zawodna, gdy ma do czynienia z emocjami i życiem towarzyskim. :)
Obrazek
Olek

No ale przecież nie jest logiczne jedzenie na święta i wylądowanie w szpitalu czyli zawodzi człowiek który nie potrafi logiką sterować w sposób nie zawodny.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Tak, może w tym jednym przypadku zawiódł człowiek. Co nie zmienia faktu, że logika jest zawodna w innych przypadkach, które wymieniłam. ;-)
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Nawet w niby poukładanym wojsku mówimy, że logika kończy sie za szlabanem wpuszczającym do jednostki :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”