Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Właśnie za to uwielbiam wiosnę! (chociaż jako alergik stwierdzam, że te wszystkie chabazie mogłyby mniej pylić :/ )
 Właśnie za to uwielbiam wiosnę! (chociaż jako alergik stwierdzam, że te wszystkie chabazie mogłyby mniej pylić :/ ) 

A był z 1,5 metra od nas
 A był z 1,5 metra od nas  Mam tylko taką fotkę...Muszę się na niego jeszcze kiedyś zaczaić
 Mam tylko taką fotkę...Muszę się na niego jeszcze kiedyś zaczaić 
  Najłatwiej chyba znaleźć je zimą, tak mi się wydaje. Trzeba jak najczęściej chodzić i szukać świeżo ściętych drzew, a potem pozostaje czajenie się - prawdopodobnie przyjdą popodgryzać gałązki
 Najłatwiej chyba znaleźć je zimą, tak mi się wydaje. Trzeba jak najczęściej chodzić i szukać świeżo ściętych drzew, a potem pozostaje czajenie się - prawdopodobnie przyjdą popodgryzać gałązki  Latem jedzą głównie roślinki, drzew raczej nie ścinają, więc trzeba by łazić i szukać żerowiska
 Latem jedzą głównie roślinki, drzew raczej nie ścinają, więc trzeba by łazić i szukać żerowiska 
 Tylko że teraz trudniej je zobaczyć - jak widać mają okres lęgowy, więc są bardzo skryte, chowają się w zakamarkach i pośród gałązek. Zimą jakoś szczególnie się nie kryją, trochę łatwiej wypatrzyć (bo nie ma liści) i podejść
 Tylko że teraz trudniej je zobaczyć - jak widać mają okres lęgowy, więc są bardzo skryte, chowają się w zakamarkach i pośród gałązek. Zimą jakoś szczególnie się nie kryją, trochę łatwiej wypatrzyć (bo nie ma liści) i podejść