Okruszek i Puszek [POZNAŃ] w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

dudek

Okruszek i Puszek [POZNAŃ] w DS

Post autor: dudek »

1. Okruszek :
- imię: Okruszek
- adopcyjne numerki: 2735
- miejscowość: Poznań, u Dominiki
- Świnka została przekazana ze sklepu zoologicznego, świnka mimo swojego wieku ważył 300g, ma problemy z jedzeniem.
- stan adopcji : wolny ,
-dodatkowe informacje : Okruch miał obcinane zęby, jest w coraz lepszym stanie, w dniu 3,05,16 waży już 385g, lecz nadal nie chce jeść siana, jest bardzo towarzyski i garnie się do ręki, jak widzi pomidora to piszczy strasznie głośno, nadaje się do domu z małymi dziećmi,
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: dudekdominika@gmail.com ,
- zgodę na założenie wątku wydała : patic6

Obrazek

2. Puszek :
- imię: Puszek
- adopcyjne numerki: 2797
- miejscowość: Poznań, u Dominiki
- Świnka została przekazana ze sklepu zoologicznego, miała problemy skórne i była bardzo wycofana.
-dodatkowe informacje : świnka jest już zdrowa, mieszka w klatce z okruszkiem, raczej się dogadują chociaż Okruch daje mu czasami popalić. Puszek jest już bardziej śmiały skacze na pręty po jedzenie. Gdy byłam u weterynarza pani doktor nie mogła wyjść z podziwu jaki on jest grzeczny i jak chętnie i spokojnie daje się zbadać.
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: dudekdominika@gmail.com ,
- zgodę na założenie wątku wydała : patic6

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 sie 2016, 20:53 przez dudek, łącznie zmieniany 3 razy.
piju

Re: Okruszek [POZNAŃ]

Post autor: piju »

Jaki cudny :love:
Prosimy o więcej zdjęć.
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Jaki pompon :love:
Za zdrówko :fingerscrossed:
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Piękny chłopak.
Może eksperymentuj z różnymi rodzajami siana, mój Zebcio w poprzednim domu dostawał bardzo drogie i dobre siano, którego nie jadł prawie, a jak u mnie trochę przypadkowo zobaczył takie badyle suche i paskudne to się rzucił jak małpa na sałatę.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Kolory obłędne :love: Czekam więcej zdjęć :D To prosiak długowłosy czy coś pomiędzy długowłosym a rozetką?
patic6

Post autor: patic6 »

Piękny! Niech tyje :fingerscrossed:
dudek

Dawno nie było wieści od Okruszka!
Dziś zrobił mi wspaniałą niespodziankę i waży 504g! Jestem strasznie z niego dumna.
Świnek zaczął jeść mlecze jak szalony i dzięki temu przekonał się również do sianka. Biegunki ustąpiły. Problemu nie sprawia mu także sucha karma.
Ostatnio byłam z nim u weterynarza ( dr Lisiecjkiej - moim zdaniem najlepszej pani weterynarz w Poznaniu) i dokładnie go przebadała. Zrobiła mu także badanie odchodów i na szczęście nie wykryła żadnych pasożytów. Maluch jest zdrowy! Lecz zostanie u mnie do czasu gdy nie nabierze wagi 750g.
Dodatkowo niedługo połączę go z kolegą ( Puszkiem- niestety ma jeszcze problemy ze skórą, więc przedstawie i dodam do wątku go niedługo) i będą do adopcji razem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na zdjęciach jest trochę zamulony ale ogólnie jest wspaniałą purkającą świnką, która lgnie do ręki. I nikt nie krzyczy tak głośno jak on o mlecze!
piju

Post autor: piju »

:love:
patic6

Post autor: patic6 »

Będzie Puszek-Okruszek ;)
dudek

Re: Okruszek i Puszek [POZNAŃ]

Okruszek waży już 630 g więc myślę że możemy szukać dla chłopaków nowego domu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”