Podziel się z nami swoimi myślami!
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Re: Podziel się z nami swoimi myślami!
Hillary, to nawet nie wystartuje w wyborach. Widać, mało politykujecie ostatnio. Federalni mają (na zlecenie Obamy, ach te wewnątrzpartyjne rozgrywki) na nią ponad 600 tomów akt. Afera podsłuchowa, wycieki ściśle tajnych informacji, zlecenie morderstwa. Pisał o tym Matthew Tyrmand całkiem niedawno. Polecam generalnie źródła na twitterze, gdzie liberalno-lewicowe media/osoby/administratorzy nie ograniczają wolności słowa, jak na facebooku.
Olek, nawoływanie do nienawiści? Nie - On tylko obiecuje, że zbuduje (w końcu jest budowlańcem) wysoki mur na granicy z Meksykiem. I nie są to bynajmniej czcze obietnice. A, no i nie będzie wpuszczać potencjalnych terrorystów wyznania islamskiego do USA. Czy to mowa nienawiści? Raczej populizm, ale skuteczny w obecnych czasach.
Żona zgłosiła gwałt? Jeśli nie, to nie mamy o czym mówić.
Ta petycja to tak samo głupi pomysł, jak pisanie premier Szydło na FB jaki feministki miały ostatnio okres. Albo wychodzenie przez ateistki z kościoła. Po co tam wchodziły?
Olek, nawoływanie do nienawiści? Nie - On tylko obiecuje, że zbuduje (w końcu jest budowlańcem) wysoki mur na granicy z Meksykiem. I nie są to bynajmniej czcze obietnice. A, no i nie będzie wpuszczać potencjalnych terrorystów wyznania islamskiego do USA. Czy to mowa nienawiści? Raczej populizm, ale skuteczny w obecnych czasach.
Żona zgłosiła gwałt? Jeśli nie, to nie mamy o czym mówić.
Ta petycja to tak samo głupi pomysł, jak pisanie premier Szydło na FB jaki feministki miały ostatnio okres. Albo wychodzenie przez ateistki z kościoła. Po co tam wchodziły?

Też nie rozumiem tej mowy nienawiści, władca Kraju ma bronić swój Kraj i wzbudzać strach przed potencjanym zagrożeniem.
Takie petycje wychodzą od zbyt wrażliwych ludzi którzy nadal wierzą w to zdanie "a może się zmieni na lepsze, dajmy szanse"
Takie petycje wychodzą od zbyt wrażliwych ludzi którzy nadal wierzą w to zdanie "a może się zmieni na lepsze, dajmy szanse"
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
A ja napiszę zupełnie o czym innym- może dostane bana, ale trudno. Wkurzyłam się do białości.
Serdecznie pozdrawiam osoby, które radośnie konwersują na mój temat na FB.
Jednego byłego członka- wyrzuconego niedawno ze SPŚM, jego żonę, oraz osobę seledynową oburzona faktem, że jej nie ufam i zażyczyłam WPA (no sorry- ktoś, kto na 2 lata znika z forum i nagle wyskakuje tylko po to, aby dostać świnki- nie musi wzbudzać mojego zaufania tylko dlatego, że ma kolor).
Powód całego zamieszania- u jednej ze świnek- 3 tygodnie (!) po przyjeździe ode mnie wykryto wszoły.
Dostałam wtedy informację, że świnka się drapie i że wybierają sie do weta.
Moja prośba, aby poinformować mnie jesli coś będzie nie tak- pozostała głucha.
Mogłam spokojnie uznać, że świnka jednak była zdrowa.
Teraz- 1,5 miesiąca po adopcji dowiaduję się, że świnka jednak wszoły miała- wcale nie powiedziane, że przyjechała z nimi ode mnie. Tym bardziej, że inne świnki będące u mnie na DT wszołów nie mają.
A nawet gdyby miały- to nie powód, aby pisać, że mam pseudohodowlę, że trzeba zrobić ze mną porządek i że może by warto było nasłać na mnie się oddział Otoz Animals z Elbląga. Oczywiście zapraszam- choćby jutro.
Dodam, że kontakt z DS jest kiepski i tak naprawdę do tej pory nie wiem, co się ze świnkami dzieje.
Uważam, że to już jest szczyt bezczelności. Radzę swoje frustracje wyładowywać gdzie indziej i wziąć się za jakieś pożyteczne zajęcie. Ja sobie do zarzucenia nic nie mam- staram się jak mogę być dobrym DT, choć nie twierdzę, że nie mogłabym być lepszym. Ale jak się dowiaduję o takich dyskusjach za moimi plecami, to mi się naprawdę odechciewa robić cokolwiek.
Do tych trzech osób (osoby na pewno wiedzą, o kim piszę, zwłaszcza jedna- obecna w każdej forumowej awanturze) mam prośbę- jak macie coś do mnie- to mi powiedzcie o tym wprost.- nr telefonu jest dostępny.
Piszę tu, aby była jasność, czym się kierujecie wypisując różne cudowności i tu na forum i gdzie indziej.
Pozdrawiam.
silje
Serdecznie pozdrawiam osoby, które radośnie konwersują na mój temat na FB.
Jednego byłego członka- wyrzuconego niedawno ze SPŚM, jego żonę, oraz osobę seledynową oburzona faktem, że jej nie ufam i zażyczyłam WPA (no sorry- ktoś, kto na 2 lata znika z forum i nagle wyskakuje tylko po to, aby dostać świnki- nie musi wzbudzać mojego zaufania tylko dlatego, że ma kolor).
Powód całego zamieszania- u jednej ze świnek- 3 tygodnie (!) po przyjeździe ode mnie wykryto wszoły.
Dostałam wtedy informację, że świnka się drapie i że wybierają sie do weta.
Moja prośba, aby poinformować mnie jesli coś będzie nie tak- pozostała głucha.
Mogłam spokojnie uznać, że świnka jednak była zdrowa.
Teraz- 1,5 miesiąca po adopcji dowiaduję się, że świnka jednak wszoły miała- wcale nie powiedziane, że przyjechała z nimi ode mnie. Tym bardziej, że inne świnki będące u mnie na DT wszołów nie mają.
A nawet gdyby miały- to nie powód, aby pisać, że mam pseudohodowlę, że trzeba zrobić ze mną porządek i że może by warto było nasłać na mnie się oddział Otoz Animals z Elbląga. Oczywiście zapraszam- choćby jutro.
Dodam, że kontakt z DS jest kiepski i tak naprawdę do tej pory nie wiem, co się ze świnkami dzieje.
Uważam, że to już jest szczyt bezczelności. Radzę swoje frustracje wyładowywać gdzie indziej i wziąć się za jakieś pożyteczne zajęcie. Ja sobie do zarzucenia nic nie mam- staram się jak mogę być dobrym DT, choć nie twierdzę, że nie mogłabym być lepszym. Ale jak się dowiaduję o takich dyskusjach za moimi plecami, to mi się naprawdę odechciewa robić cokolwiek.
Do tych trzech osób (osoby na pewno wiedzą, o kim piszę, zwłaszcza jedna- obecna w każdej forumowej awanturze) mam prośbę- jak macie coś do mnie- to mi powiedzcie o tym wprost.- nr telefonu jest dostępny.
Piszę tu, aby była jasność, czym się kierujecie wypisując różne cudowności i tu na forum i gdzie indziej.
Pozdrawiam.
silje
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ale jak to! Pseudohodowlę? Ty??? To tylko w jakimś zalanym żółcią umyśle mogło się ulęgnąć.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Że też ludzie nie mogą się zająć sobą i swoimi sprawami, zawsze mnie to zadziwia 

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Chociaż wiem, że kapusiem jest Beatrycze. Dobry żart mi się udał. Wiedziałem, że ktoś to łyknie.silje pisze:Otoz Animals z Elbląga.
Dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć.
Pozdro, naczelny mąciwoda IV RP.
edit: I przejrzałem rozmowę. I nigdzie nie wyzywam Ciebie ani ja, ani Aga od pseudohodowli. Z tym problemem do sofi. I ja publicznie nic prać nie zamierzam, bo mi się karma zwróci jeszcze.

edit2: I proszę, raz na zawsze, dajmy sobie spokój. Ja się Was nie czepiam, Wy się nie czepiajcie mnie. A osoby które kopiują rozmowy i rozsiewają plotki, niech robią to rzetelnie i umieją wyczuć sarkazm w rozmowie. Gadaliśmy w wąskim gronie, rzuciłem żartem. Potem zauważyłem, że jakaś nierozważna dusza (sofi?) dodała Beatrycze do rozmowy.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
To jest tak obrzydliwe, że właściwie powinno się zignorować, ale się nie da.
Zwracam też uwagę czytelników tego wątku, że silje nie wymieniła ani jednej osoby ani z imienia, ani z nicka, natomiast w odpowiedzi pojawiły się i jedne i drugie. O całej reszcie zmilczę, ponieważ komentarz wydaje mi się niemożliwy przy utrzymaniu minimalnych nawet standardów komunikacji międzyludzkiej.
Zwracam też uwagę czytelników tego wątku, że silje nie wymieniła ani jednej osoby ani z imienia, ani z nicka, natomiast w odpowiedzi pojawiły się i jedne i drugie. O całej reszcie zmilczę, ponieważ komentarz wydaje mi się niemożliwy przy utrzymaniu minimalnych nawet standardów komunikacji międzyludzkiej.
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Bardzo proszę o skończenie dyskusji, gdyż jeden z rozmówców otrzymał blokadę na konto i nie będzie mógł w niej uczestniczyć.
Jakby co to jedna z hodowczyń polecała na uciążliwe wszoły iwermektynę dla cieląt rozcieńczyć z wodą i psikać klatkę i rzeczy świnek co 2 dni - oczywiście nie w ich obecności
Wpuszczać je jak już będzie sucho. Tak tylko piszę, w ramach porady ogólnej, może się komuś przyda