Podziel się z nami swoimi myślami!

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Re: Podziel się z nami swoimi myślami!

Post autor: Gaja »

Cześć!
Właśnie podpisałam ten ważny list otwarty dotyczący polityki nienawiści Donalda Trumpa. Jeśli zbierzemy wystarczającą ilość podpisów, przedrukują go najważniejsze gazety na całym świecie:

Dołącz do mnie i prześlij wiadomość dalej: https://secure.avaaz.org/pl/deartrump/?trcjckb

Poniżej znajduje się oryginalny e-mail:

Przyjaciele i Przyjaciółki!

Ten człowiek powiedział, że Meksykanie to gwałciciele, a kobiety – “lalunie” i “tłuste świnie”. Obiecał, że zamknie meczety, utworzy rejestr muzułmanów i zorganizuje obławę na dzieci nielegalnych imigrantów. Według najnowszych raportów mowa nienawiści Donalda Trumpa zaczyna stanowić zagrożenie dla światowego bezpieczeństwa. Dosyć tego – jednym kliknięciem możesz podpisać list i dołączyć do protestu przeciwko szerzeniu nienawiści przez Trumpa. Kiedy zbierzemy 2 miliony podpisów, nasz apel opublikują media na całym świecie:

DODAJ MÓJ PODPIS
https://secure.avaaz.org/pl/deartrump/?trcjckb

Szanowny Panie!

To nie na tym polega wielkość.

Świat nie zgadza się na Pańską bigoterię, sianie nienawiści i strachu. Nie zgadzamy się na Pańskie poparcie dla tortur, apele o mordowanie cywilów oraz zwykłe nawoływanie do przemocy. Nie zgadzamy się na obrażanie przez Pana kobiet, muzułmanów, Meksykanów oraz milionów innych ludzi, którzy nie wyglądają jak Pan, nie mówią jak Pan, czy nie modlą się do tego samego Boga, co Pan.

Zamiast Pańskiego strachu wolimy współczucie. Słysząc Pańską rozpacz, wybieramy nadzieję. Widząc Pańską ignorancję, wybieramy zrozumienie.

My, obywatele i obywatelki świata, stoimy ramię w ramię, zjednoczeni przeciwko podziałom, jakie Pan chce wprowadzić.

Z poważaniem,
DODAJ MÓJ PODPIS

https://secure.avaaz.org/pl/deartrump/?trcjckb
Olek

Post autor: Olek »

Zapytam z ciekawości bo ogólnie mam to gdzieś, ale czy Pan Trump dosłownie tak powiedział czy jest to wycięte z kontekstu jak w przypadku Pana Korwina Mikke?
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Sęk w tym, że to wycięte z kontekstu - to o kaktusach. Odnośnie meczetów to prawda - tak powiedział. I 100% zgody :D. Polecam poszukać oryginalnego przemówienia.
I nie, nie podpiszę. Trump to szansa dla USA i dla nas, na lepsze jutro. Bezkompromisowy, ma własne pieniądze, więc nie przekupny i pozbawiony wpływu lobbystów. A ta akcja to po to, bo Hillary traci dystans.

Siedzę w temacie wyborów w USA od listopada gdzieś i jestem na bieżąco :)
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Donald Trump jest rasistą, populistą i gwałcicielem ( Trump zgwałcił żonę, a jego prawnik oznajmił, że "nie można zgwałcić żony, bo takiej sytuacji prawo nie przewiduje" - to bynajmniej nie wyjęte z kontekstu ). Obraża ludzi ( poczytajcie, pooglądajcie, to są fakty a nie wypowiedzi wyrwane z kontekstu ) i nawołuje do nienawiści. Bogaty showman - sadysta zalany agresją i własnym wygórowanym ego.
Lepsze jutro z nim?? Parafrazując znaną wszystkim wypowiedź, napiszę : "Nie o taki świat walczyliśmy".

Życzę spokojnej nocy.
Olek

Podpiszę jak poda mi Pani źródła wypowiedzi Pana Trumpa gdzie nawołuje do nienawiści, obraża ludzi oraz przekona mnie Pani do tego iż Poglądy Pana Truma są nie słuszne.

Bo jak na razie rozmawiamy ogólnikami.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Metalove

Post autor: Metalove »

Donald Trump to jest efekt ewidentnej głupoty(lub jakiegoś tajemniczego planu, w co wątpię) panów liberałów rządzących Ameryką. Nawpuszczali nielegalsów, pozwalają muzułmanom sobą pomiatać, tresują społeczeństwo i okazuje się, że każdy nie biały nierób na wiecznym zasiłku, przestępca itd. ma rację, to się doigrali. Mają Trumpa, który ma ich wszystkich gdzieś i zamierza wszystkie te problemy rozwiązać siłą i obawiam się, że w tym momencie ma rację. Na ataki trzeba odpowiadać siłą, inaczej się nie da. Dlatego zdecydowanie nie będzie mi przykro jak zostanie prezydentem (jeśli), ponieważ popieram 90% jego poglądów.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

https://www.facebook.com/anxfreedom/vid ... =3&theater

Bardzo serdecznie polecam, idealnie oddaje moje poglądy polityczne na temat pana Trumpa :)
Olek

A ktoś ogólni może napisać co on chce a czego nie chce?
Katarzyna Helena

Post autor: Katarzyna Helena »

Olek pisze:A ktoś ogólni może napisać co on chce a czego nie chce?

chce zostać Prezydentem Stanów Zjednoczonych a nie chce przegrać z Hilary, zwłaszcza że to kobieta... :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”