Filippa myśli.
Czy się przyzwyczaić do swoich na razie próbnych koleżanek, czy jednak dać im popalić.
Damy jej spokojnie pomyśleć, ona ma za sobą kilka zmian miejsca zamieszkania, porzucenie, ciążę, w sumie najbardziej normalnie zachowywała się jako matka. Ale jak już dzieci podrosły, jak je pogoniła, to nie chciałbym być w skórze Keiry...
Może więc przyczyna oddania, czyli gryzienie innej świnki, była prawdziwa?
Jakkolwiek było, dziewczyna dorasta, myślę, że pewnie gdzieś w marcu-kwietniu będzie miała rok, zobaczymy, co z niej wyrośnie.
Filippa (DT) i dzieci:Triss(DS),Keira(DS) i Axel(DS) - Wawa
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Warszawa-Ursynów
- Kontakt:
Re: Filippa i dzieci: Triss(DS), Keira (DS) i Axel (DS) - Wa
Filippa na razie siedzi sama. Niestety obie świnki z którymi siedziała przez krótki czas w miarę zgodnie w klatce są bardzo poważnie chore.(jedna ma ropień w szczęce drugiej zbiera się ropa w nosie i oku obie wymagają częstych interwencji chirurgicznych w narkozie). Z tymi świnkami nie będzie mogła być już połączona ze względu na ich stan zdrowia.Trafiła niestety na zły czas.
Mam nadzieję jednak ze dogada się z jakąś inną świnką - rokuje że tak może być.
Jeśli ktoś z Warszawy chciałby spróbować - zapraszam do PW. Tak jak napisała porcella ona sama nie wie czego chce. Trzeba mieć w pogotowiu drugą klatkę. Być może czas jest dobrym lekarstwem i się ustatkuje emocjonalnie.
Nie nadaje się do dzieci bo gryzie jeśli jej się nie podoba trzymanie na rękach.
Mam nadzieję jednak ze dogada się z jakąś inną świnką - rokuje że tak może być.
Jeśli ktoś z Warszawy chciałby spróbować - zapraszam do PW. Tak jak napisała porcella ona sama nie wie czego chce. Trzeba mieć w pogotowiu drugą klatkę. Być może czas jest dobrym lekarstwem i się ustatkuje emocjonalnie.
Nie nadaje się do dzieci bo gryzie jeśli jej się nie podoba trzymanie na rękach.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Czy ona powinna być w Uratowanych? Albo rezerwacjach?
-
- Kontakt:
Nie, jest u mnie na Dt i szuka domu. To charakterna świnka, ale bywają gorsze. Nie chce wydawać jej w pojedynkę, tylko do kogoś kto ja będzie chciał i potrafił łączyć, musi mieć kontakt z innymi świnkami, choćby klatka w klatkę lub wybiegowy. Tak ma u mnie z czasem mysle ze znajdzie swoja druga polowę .
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
No i jest prześliczna 

- sosnowa
- Kontakt:
To zmieńcie w tytule, bo wynika z niego, że cała ekipa w DSach siedzi.
-
- Kontakt:
Re: Filippa (DT) i dzieci:Triss(DS),Keira(DS) i Axel(DS) - W
FIlippa przytyła nieco i zrobił sie z niej kawał świńskiej baby. Jest nieco wredna -pokazałam jej swoja Kluskę jeszcze jak była zdrowa a to swinka anioł ale Filippa i tak ja dziobnela tak profilaktycznie , z Amalia sie nie lubią a z Elwira nienawidzą ale Elwira nie cierpi wszystkich świnek wiec to akurat nie ńowosc czasem je puszczam razem na wybieg wolny zupełnie i kilka rzeczy musi stać zeby biegały wokol nich i pilnuje zeby sie nie pogryzły bo obie sa jak grzechotniki. nAjlepiej jakby mieszkała z inna świnkę w osobnej klatce ale obok moze z czasem sie przekonają do siebie - u mnie nie ma odpowiedniej towarzyszki bo albo chore albo wredna Elwira
- sosnowa
- Kontakt:
No to faktycznie ostra z niej zawodniczka.
- Monalisa
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Ja bym spróbowała, gdyby nie miała już 4 świń. 

DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka