Alicja z krainy czarów-daj się oczarować! [*]
Moderator: pastuszek
Re: Alicja z krainy czarów - daj się oczarować! Warszawa, wo
Policzyłam, że zostanie mi 20 zł to tyle dołożę Ale wpłacę po 10-tym jak nie przeszkadza.
Jestem! Bardzo dziękujemy za kciuki! Proszę jednak, nie odpuszczajcie na razie. Mamy jeszcze długą drogę do pokonania, bo nie jest idealnie.
Alicja dała radę - ale słabo chce jeść i pić. Operację zniosła dobrze, wybudziła się super. Niestety zrobiła się troszkę osowiała, no i jest na ręcznym dokarmianiu.
Co do nebulizatora - coś takiego zawsze się przyda stowarzyszeniu. Znacznie wspomaga leczenie zapalenia układu oddechowego i zmniejsza ryzyko wystąpienia ciężkich powikłań, co jest na równi z celem wyleczenia. Ja jestem za.
Zrobiłam dzisiaj mały eksperyment. Postawiłam na chwilę obok Ali Mopcię, w nadziei, że jeśli Alicja zobaczy, że inna świnka je,to ona również zacznie jeść. Niestety nie zaczęła, ale zrobiła coś ciekawego. Mianowicie, gdy tylko zobaczyła Grubą od razu do niej podeszła i...wtuliła się w nią całym łebkiem. A gdy Grubcia nie zareagowała to zasnęła. Odprężyła się, zmrużyła oczka i chłonęła ciepło innej świnki. Strasznie mi jej szkoda, bo widać, że bardzo chce do innych świnek i że dobrze to na nią działa, to jednak musimy czekać do jej wyleczenia. Dlatego warunkiem adopcji, poza oczywiście adopcją dwa tyg. po wyleczeniu, będzie zapewnienie jej koleżanki, a super by było, gdyby dołączyła do stada, czyli 2+1.
Alicja dała radę - ale słabo chce jeść i pić. Operację zniosła dobrze, wybudziła się super. Niestety zrobiła się troszkę osowiała, no i jest na ręcznym dokarmianiu.
Co do nebulizatora - coś takiego zawsze się przyda stowarzyszeniu. Znacznie wspomaga leczenie zapalenia układu oddechowego i zmniejsza ryzyko wystąpienia ciężkich powikłań, co jest na równi z celem wyleczenia. Ja jestem za.
Zrobiłam dzisiaj mały eksperyment. Postawiłam na chwilę obok Ali Mopcię, w nadziei, że jeśli Alicja zobaczy, że inna świnka je,to ona również zacznie jeść. Niestety nie zaczęła, ale zrobiła coś ciekawego. Mianowicie, gdy tylko zobaczyła Grubą od razu do niej podeszła i...wtuliła się w nią całym łebkiem. A gdy Grubcia nie zareagowała to zasnęła. Odprężyła się, zmrużyła oczka i chłonęła ciepło innej świnki. Strasznie mi jej szkoda, bo widać, że bardzo chce do innych świnek i że dobrze to na nią działa, to jednak musimy czekać do jej wyleczenia. Dlatego warunkiem adopcji, poza oczywiście adopcją dwa tyg. po wyleczeniu, będzie zapewnienie jej koleżanki, a super by było, gdyby dołączyła do stada, czyli 2+1.
Re: Alicja z krainy czarów-daj się oczarować! W trakcie lecz
Jejku, jak dobrze, że wytrzymała operację. Teraz byle tylko wróciła do zdrowia
Jest piękna!! Tak bardzo czaję się na 3 świnkę, ale rodzice by mnie chyba z domu wyrzucili
Jest piękna!! Tak bardzo czaję się na 3 świnkę, ale rodzice by mnie chyba z domu wyrzucili
Wiesz co mi się wydaje? Jak kiedyś leczyłam koszatniczkę, to wet kazał zapewnić jej ciepło. Mała kładła się z brzegu klatki bo po drugiej stronie kładł się mój pies i grzała się o niego. Wet poradził żeby włożyć jej termos do środka i przykryć go kocykiem a jak nie to dwie butelki z ciepłą wodą, też przykryte ale z takim odstępem żeby mogła wejść między nie i się ogrzać wedle uznania. Była zachwycona i od butelek nie odchodziła. Może spróbuj tak zrobić małej? Wszystkie zwierzaki jak są chore to garną do ciepła. Może na prosinkę też podziała?Megson pisze: Zrobiłam dzisiaj mały eksperyment. Postawiłam na chwilę obok Ali Mopcię, w nadziei, że jeśli Alicja zobaczy, że inna świnka je,to ona również zacznie jeść. Niestety nie zaczęła, ale zrobiła coś ciekawego. Mianowicie, gdy tylko zobaczyła Grubą od razu do niej podeszła i...wtuliła się w nią całym łebkiem. A gdy Grubcia nie zareagowała to zasnęła. Odprężyła się, zmrużyła oczka i chłonęła ciepło innej świnki.
Coś w tym jest. mój wet tez zawsze każde dogrzewać jak jest choroba albo po operacji.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Niedobrze z Alą Megson jest z nią u weta. Nie je, nie pije. Cały czas siedzi w norce. Wetka podejrzewa albo obrzęk płuc albo zachłystowe zapalenie płuc. Nie jest dobrze. Kciuki bardzo potrzebne!
- Mysz
- Miejscowość: Mrągowo
- Kontakt:
Alutka ,nie poddawaj się.
Alicja nie poddawaj się
i od chłopców
i od chłopców