Przyszedł czas na mnie i moją trzódkę
Obecnie mieszkają ze mną:
Pierette - prosiaczek ze Stowarzyszenia
Izaura - prosiaczek ze Stowarzyszenia [*]
Meg - świnka wzięta od jednej z forumowiczek
Stefania - niewidoma świnka ze Stowarzyszenia [*]
Kreska - świnka urodzona u mnie przej jedną z tymczasowiczek, Portusię [*]. Mamusia też miała zostać ale umarła
Mariolka - prosiątko urodzone przez tymczasowiczkę Szyszkę [*], która potem została na DT, siostra Marlenki i Fryderyka i Lebrona od Karolinaa- odeszła 11.02. [*]
Marlenka - siostra Mariolki, Fryderyka i Lebrona
Juna - świnka z TOZ Szczecin, znaleziona z rodzinką w kartonie, urodziła u mnie maluchy
Yeti - świnka z TOZ Police, zabrana w ciązy i z ranami na skórze
Włada - świnka ze Stowarzyszenia
Jola zwana Bezą - wnuczka Juny, urodzona przez moją tymczasowiczkę Zosię
Puszilda - prosię znalezione przez znajom,a
Śnieżka - prosię z SPŚM
Toffi - kundelek ze schroniska
Rudolf (Rudi) - kundelek przygarnięty z ulicy
Ginger - kotka przywieziona ze wsi, urodzona w doniczce
Winnie - kotka znaleziona z rodzeństwem przez jedną panią i przyniesiona do weta w stanie zapaści, wykarmiona przez nas butelką
Halinka - nornik polaboratoryjny [*]
Yoko - chomiczka chińska, adoptowana z forum e -chomik [*]
Kira - chomiczka syryjska, adoptowana z forum e-chomik [*]
Shutti - chomiczka adoptowana z e-chomika [*]
Mafia - szczurka adoptowana od użytkowniczki z forum szczurzego (fotka zrobiona przez dziewczynę, od której ją adoptowałam), niedawno straciła siostrę [*]
Futrzane stado Paprykarza
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Futrzane stado Paprykarza
Ostatnio zmieniony 25 paź 2017, 20:20 przez paprykarz, łącznie zmieniany 26 razy.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Futrzane stado Paprykarza
Witamy koleżankę i jej piękne stado
Jak z łapką Rudiego? Została Ci tylko jedna szczurzyca?
Wyściskaj całe stado a w szczególności moje faworytki - Mariolkę i Marlenkę
Jak z łapką Rudiego? Została Ci tylko jedna szczurzyca?
Wyściskaj całe stado a w szczególności moje faworytki - Mariolkę i Marlenkę
My też witamy Frycek i Lebroś pozdrawiają siostry Widzę, że podobne kluseczki jak moje chłopaki Dobre geny mają!
A do Warszawy to się babcia czasem nie wybiera? Zaproszenie nadal aktualne
A do Warszawy to się babcia czasem nie wybiera? Zaproszenie nadal aktualne
martuś - tak szczurka tylko jedna.
karolinaa - raczej się nie wybieram Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. A dzieciaczki to cała czwórka potężne kalibry. Po mamusi. Szyszka tez wielka była
karolinaa - raczej się nie wybieram Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. A dzieciaczki to cała czwórka potężne kalibry. Po mamusi. Szyszka tez wielka była
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Piękne stadko i jakie różnorodne , zazdroszczę
Pokaźne stadko masz śliczne pociechy
Chomiczki i szczurki też bardzo lubię, ale nie jestem stworzona do ich posiadania, bo bardzo krótko żyją, a ja bardzo szybko się przywiązuję, a później przeżywam miesiącami albo i dłużej...
Wymiziaj ode mnie całą gromadkę
Chomiczki i szczurki też bardzo lubię, ale nie jestem stworzona do ich posiadania, bo bardzo krótko żyją, a ja bardzo szybko się przywiązuję, a później przeżywam miesiącami albo i dłużej...
Wymiziaj ode mnie całą gromadkę
Dzięki Powiem Ci, że ja tez strasznie przezywam ale tak myślę, że nawet jak krótko żyją to zasługują na dobre życie. Taka ich natura, że odchodzą szybko. A ja będę wyła ale to nie ważne. Ważne, że one będą miały szczęśliwe życie. Nie ja tu jestem ważna. Taka moja filozofia. A stadko teraz to już mniejsze jest. Kiedyś to było stado .
Jasne, że zasługują na szczęśliwe życie.
Dobrze, że są różnego rodzaju organizacje i stowarzyszenia wspierające gryzonie, bo niestety większość ludzi o nich zapomina lub myśli w kategoriach ,,gorszych'' zwierząt.
Np. dla wiezu osób wizyta u weta ze świnką wydaje się abstrakcją i dziwactwem, podczas gdy rutynowa kontrola u weta z pieskiem jest czymś całkiem normalnym..
Dobrze, że są różnego rodzaju organizacje i stowarzyszenia wspierające gryzonie, bo niestety większość ludzi o nich zapomina lub myśli w kategoriach ,,gorszych'' zwierząt.
Np. dla wiezu osób wizyta u weta ze świnką wydaje się abstrakcją i dziwactwem, podczas gdy rutynowa kontrola u weta z pieskiem jest czymś całkiem normalnym..
Bys widziała jak na mnie patrzyli kiedy szłam z chomikiem dżungarskim na wycięcie guza Miny bezcenne