Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
balbinkowo
Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały
Łoł, ale profesjonalna czatownia
Śliczne ujęcia zimorodka, piękny ptaszek 
- MartusiaMartus
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
-
Dropsio
Asita - ten człowiek w oddali to mój tato
Niby dziczy nie ma, ale ludzi mało się przewija, kawałek dalej jest tama, to co widzisz to próg (po którym trzeba przemaszerować żeby się na wysepkę dostać - poziom wody potrafi gwałtownie się podnieść, rano jest suchy, a trzy godziny później trzeba leźć po kostki w wodzie. Tam z resztą bobra spotkaliśmy
). Żeby dostać się na wysepkę trzeba pobrodzić w wodzie po łydki, ale się da.
W ogóle to zimorodki są dwa - widzieliśmy, jak się spotkały. Napiszczały na siebie i się pogoniły
W ogóle to zimorodki są dwa - widzieliśmy, jak się spotkały. Napiszczały na siebie i się pogoniły
- MartusiaMartus
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Prawie jak świnie w trakcie łączeniaDropsio pisze:Napiszczały na siebie i się pogoniły
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
A dobra, to już kumam okolice
i obecność "tego" człowieka
A może to parka? Czy samiczki są inne od samczyków
Zauważcie, że tylko wśród ptaków samice mają uboższe kolory....ciekawe....
A może to parka? Czy samiczki są inne od samczyków
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
Dropsio
No właśnie dymorfizm płciowy u zimorodka podobno nie występuje - samice wyglądają tak samo jak samce. Za to to bardzo terytorialne ptaszki, stąd ich nerwowość i piski
Tak w ogóle, to one łowią rybki i ogłuszają je albo zabijają waląc rybą o gałąź na której siedzą (
). Tak czy inaczej wczoraj zimorodek z rybką w dzióbku usiadł na trawie i... tak, wziął zamach i uderzył rybą o trawkę, która prawie się połamała i zaczęła się strasznie bujać. Jakimś cudem zimorodek sie wyratował i udało mu się wytrwać bujanie - zjadł rybę chyba na żywca.
Przed chwilą byliśmy się przejść nad rzeką - siedział sobie na badylu. Dość szybko zniknął, ale był
Poza tym chyba "prawie" spotkaliśmy bobra - coś skrobało i stukało w drewno, a potem na powierzchni wody pojawiła się dosć długa "nitka" z bąbelków powietrza... 
Tak w ogóle, to one łowią rybki i ogłuszają je albo zabijają waląc rybą o gałąź na której siedzą (
Przed chwilą byliśmy się przejść nad rzeką - siedział sobie na badylu. Dość szybko zniknął, ale był
-
cappuccino
hahaha, zabrzmiało tak, jakby powinien ją ugotować przed zjedzeniemDropsio pisze: zjadł rybę chyba na żywca.![]()
Dropsio i Cosiek są prześliczni! A te usteczka
Dogadali się już, czy nadal żyją osobno?
-
Dropsio
Nadal żyją przez kratki, choć powoli zbieram się do łączenia. Może w tym tygodniu się uda spróbować...
E: Lubię - jeśli jeszcze nie mieliście okazji popodglądać z bliska zimorodka, to macie kolejny powód (oprócz kręcących się w okolicy wilków, sóweczek i takich tam oraz oczywiście konieczności interwencji w sprawie złych warunków bytowych Cośka
) żeby w końcu wybrać się w nasze strony 
E: Lubię - jeśli jeszcze nie mieliście okazji popodglądać z bliska zimorodka, to macie kolejny powód (oprócz kręcących się w okolicy wilków, sóweczek i takich tam oraz oczywiście konieczności interwencji w sprawie złych warunków bytowych Cośka
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
A czemu Cosiek ma złe warunki bytowe???
Co te ptaki takie mordercze? Najpierw śliczne sikoreczki, a teraz to...Dropsio, ja wolę żyć w błogiej nieświadomości...
Co te ptaki takie mordercze? Najpierw śliczne sikoreczki, a teraz to...Dropsio, ja wolę żyć w błogiej nieświadomości...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
-
Dropsio
A ma dobre? No jak to tak! Nie dostaje całej paczki selera naciowego na raz, wszystkim musi się biedak dzielić z tą łajzą Dropsem, Dropsik się nad nim znęca, Duża bierze na ręce i mizia pod bródką, obcina pazury, klatka nie jest otwarta 24/7... Biedny z niego świńAsita pisze:A czemu Cosiek ma złe warunki bytowe???