Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
meiss

Re: Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Post autor: meiss »

Jakie one dorodne, widać że się powodzi :lol:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Zdrowych i spokojnych Świąt :buzki:

Obrazek
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Yvon

Post autor: Yvon »

Joluś, bardzo dziękujemy za życzenia.

Również życzymy RADOSNYCH ŚWIĄT :buzki: Pozdrawiamy serdecznie.

A oto życzenia świąteczne od Bianki, Borówki, Blossom, Małej Mi, Karmy oraz Dużej dla wszystkich, którzy odwiedzają nasz wątek. Zdrowych, radosnych, spokojnych... :buzki:

Obrazek

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :buzki:
Ostatnio zmieniony 16 mar 2016, 1:05 przez Yvon, łącznie zmieniany 1 raz.
Yvon

Wkrótce będzie rok, jak Bianka i Borówka zamieszkały ze mną. Będzie tort warzywny i impreza, no i oczywiście fotki.

Ta piękna rocznica będzie 28 stycznia. Szybko czas minął. Dużo się zmieniło w zachowaniu dziewczynek, ale o tym później :102:
meiss

Post autor: meiss »

Jak ten czas szybko leci! Dziewczynki wyrośnięte i urocze <3

U nas będzie 27 lutego rocznica, jak widzę te wyrośnięte Kluchy to wiem, że im się powodzi, haha!

Pozdrawiam!
Yvon

Cześć. Dawno nas nie było, ale ważne, że jesteśmy i mamy wspaniałe wiadomości :)
Otóż moja gromadka trzy dni temu dokonała sama łączenia i... udało się :jupi: Ja jak to się stało, zaraz napiszę.
Bianka, Borówka mieszkały w klatce / a właściwie tylko w kuwecie od klatki 120 / obok trzech skinny z hodowli: Karmy, Blossom i Małej Mi. Golaski też mieszkały w kuwetach, kraty klatek dawno im wszystkim pozdejmowałam.
Klatki stały obok siebie, stykały się, nigdy świnki nie wykazywały chęci zapoznania się.
Bianka i Borówka są już takimi, że tak powiem, normalnymi świnkami / przypomnę, że są to świnki polaboratoryjne /. Nie są już lękliwe, kwiczą na jedzenie, podskakują, biegają, nie reagują ucieczką na każdy mój ruch, jak to dawniej było.
Trzy dni temu jedna ze skinny wskoczyła do białych świnek. O dziwo, białe nie zareagowały agresją. Potem była rewizyta :) Zaczęło się też kręcenie Bianki tyłeczkiem, zaczęło się szczękanie zębami całej piątki ... i tylko tyle.
Wczoraj prosiaczkom zmieniłam ściółkę na trociny. Mają więc od wczoraj trociny na całej powierzchni klatek, trzy kuwety ze żwirkiem i siankiem, kupiłam wczoraj domek duży króliczy, aby wszystkie, w razie chęci przebywania razem, zmieściły się. Mają też inne domki pojedyncze.
Teraz śmiało sobie przeskakują, biegają tam i z powrotem. Łączenie trwało może z godzinę? Ale chyba mieszkanie obok siebie bez kratek przez tyle miesięcy też zrobiło swoje, pomogło w łączeniu.
Kupiła wczoraj w Carrefour pięć pudełek kartonowych, ale nie były rozłożone. Kartony pudełek są sztywne, podwójne, mocne i zrobiłam z nich dookoła ogrodzenie w wysokości 28 cm. Powstała fajna zagroda :)
Jestem bardzo zadowolona, siedzę i patrzę do nocy. Jest mi przyjemnie patrzeć na tak zgodne stadko. W życiu się tego nie spodziewałam, zwłaszcza, że dwa razy próbowałam i dochodziło dwa razy do pogryzień do krwi. Straciłam nadzieję, nawet już przestałam myśleć o łączeniu prosiąt... a tu taka niespodzianka.
Bardzo się cieszę :jupi:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

:jupi:
Awatar użytkownika
Oldzah
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Oldzah »

Pięknie :D bardzo się cieszę że Borówka i Bianka dogadały się ze swoimi koleżankami golaskami, teraz będzie im weselej :love:
Moje panny: Stefania i Bella

Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Ale wspaniała wiadomość :jupi: Ogromnie się cieszę :yahoo:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Yvon

Dziewczyny połączone na dobre. Nie ma spięć. Jestem zachwycona białymi, że dały się namówić na towarzystwo. Jest idealnie... leżą obok siebie, razem jedzą, nikt nikomu nie dokucza i nikt nikogo nie podszczypuje.
Powróciłam do trocin, kupuję wielkie worki przez internet, jestem zadowolona. Pochłaniają zapachy idealnie, a świniaczkom jest miękko i sucho.
Jutro sprzątanko, wymiana trocin, muszę tylko dziś kupić szufelkę, by to sprawnie zmieść. Jeśli świntuchy dadzą się sfotografować, wrzucę fotki... na pstryknięcie aparatu zmykają i zdjęcia wychodzą poruszone :(
Bianka i Borówka / białe adopciaki / przeszczęśliwe, nawet Bianka / dominująca / zaakceptowała towarzystwko. Mam fajne stadko.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających naszą stronkę :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”