Owies i orkisz
Moderator: pastuszek
- Renika
- Miejscowość: okolice Krakowa
- Kontakt:
Re: Owies i orkisz
Kiedyś robiłam badania wątroby ale innej śwince. Jak się nic nie poprawi to pewnie zrobię taki profil, ogólnie moja świnka się dobrze czuje, dużo je i troszkę przybiera na wadze. Operacja guzka na razie nie jest możliwa, niedawno miała problem ze stawem żuchwowo skroniowym i przerośniętymi ząbkami, kokcydia a na stałe przyjmuje lotensin na serce...Teraz została tylko ta biegunka i się zamartwiam
To zrób ten profil - jeśli to nerki lub wątroba są powodem rozstroju układu pokarmowego, to wszelkie działania w świetle jelita na niewiele się zdadzą, a metabolity leków będą dodatkowo obciążać te organy. Jeśli wszystko wyjdzie w miarę w porządku, to znaczy, że pewnie układ pokarmowy jest trochę przeciążony ostatnimi przejściami, ale przynajmniej tarczyca nie daje bardzo popalić i świnka ma szansę jeszcze trochę pożyć we względnym zdrowiu.
- Renika
- Miejscowość: okolice Krakowa
- Kontakt:
Mam nadzieję że narządy wewnętrzne są w dobrym stanie, guzka ma od kilku miesięcy a biegunka rozpoczęła się wraz z problemami związanymi z ząbkami, pyszczkiem i kokcydiami. Podczas leczenia kokcdiów kupki się poprawiły ale po odstawieniu antybiotyku znów pojawiła się biegunka.
- habibi
- Miejscowość: Reda
- Kontakt:
Kukurydza w kolbie na surowo, tak?Jack Daniel's pisze:Jak chcesz podtuczyć, to kukurydza w kolbie, płatki owsiane, granulat, trochę sieczki z lucerną.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Świnkom wszystko dajemy na surowo. Oprócz samej kolby uwielbiają liście (ale te co są przy kolbie) oraz "włosy" z kukurydzy