Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Assia_B

Re: Pigi, Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: Assia_B »

A no ciekawe :think: Ale serio reakcja moich panów była bardzo niespodziewana. Pieszczoch siedział mi na kolanach i myślałam, że spadnie biedak :idontknow:

No to faktycznie szykuje się dziewczynom ciekawy okres :nie_powiem:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ale teraz wyczerpią limit wizyt u weta (oczywiście wszytko kontrolnie) więc w tym roku już zabraknie im czasu na chorowanie :szczerbaty:

USG będziecie robili na leżąco czy na stojąco? U nas na leżąco dziewczyny są spokojniejsze ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Dziewczynki Twoje, ale przebadane będą. :D
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Nooo... to was początek roku czeka :roll: Pańcia po prześwietla prośki wzdłuż i wszerz... nie chorujcie dziewczynki :fingerscrossed:
dorotezka, a Pigutka to często wam tak ćwierka? i to w dzień :shock: Moja Fionka kilka razy ćwierkała i to w nocy i to po tym jak puściłam na kompie ćwierkanie innej świnki (z tego co pamiętam), słuchały dziewczyny z zaciekawieniem a w nocy był koncert :102:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

martuś pisze:Ale teraz wyczerpią limit wizyt u weta (oczywiście wszytko kontrolnie) więc w tym roku już zabraknie im czasu na chorowanie
dokładnie taką mam nadzieję :szczerbaty: :fingerscrossed:

nawet nie wiem, czy będzie to robione na leżąco czy na stojąco. Jutro się wszystkiego dowiemy. Babeczka mówiła, że jak będzie się świnka denerwowała, to zostawimy ją w spokoju i tyle. Jedynie mnie przeraziła tym, że pierwsza świnka będzie badana 45 minut, każda kolejna krócej, ostatnia nawet 10 minut.. i którą ja mam na pierwszą wybrać :think:

balbinkowo, u nas w sumie ćwierka tylko Pigi.. zazwyczaj robiła to w nocy (nawet wtedy gdy była jeszcze tylko z Frecią), potem zamieszkaliśmy w swoim mieszkaniu, przestaliśmy spać w jednym pokoju z dziewczynkami więc nawet jakby Pigi ćwierkała, to byśmy nie słyszeli, także nie wiem czy to robiła.. w ciągu dnia ją tylko raz przyłapaliśmy na tym, zaraz po tym jak doadoptowaliśmy Halinkę i Balbinkę (Pigi bardzo zauroczona była Halinką, jakby się Halinka nie okazała zaciążoną i bym jej nie oddzieliła, to chyba zalizała by ją na śmierć). I w sumie od tamtego razu nie słyszeliśmy ćwierkania aż do tego sprzątania.. pierwszy raz tak przy nas zaczęła i to jeszcze jak się przy niej grzebało w klatce :) Słuchaliśmy muzyki (o ile to jeszcze można muzyką nazwać) i na początku w ogóle na to uwagi nie zwróciłam.. potem myślałam, że coś na balkonie się u nas dzieje.. patrzę w stronę klatki i aż mnie zatkało.. szybko wyciszyłam muzykę i włączyłam nagrywanie :)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

yhhhh.. wiecie jaka ze mnie straszna pańcia?? :shock: ja dziś im taką wycieczkę do Klinik robię a dziś.. Pigi ma u nas 4 latka! 4 lata temu poszliśmy cichaczem przed moją mamą :szczerbaty: do sklepu i kupiliśmy Pigutkę. Pamiętam jak dziś, jak wskazaliśmy tą małą dobinkę palcem, pani wyjęła, chciałam wziąć na ręce i sprawdzić płeć ale się nie dało tak wierzgała tymi malusimi łaputkami :D taka charakterna została do dziś.. jak wpuściliśmy ją do klatki to wskoczyła do karmnika i ukryła się za pietruszką.. myślała, że skoro ona nas nie widzi to i nie widzimy my jej :love:

zdjęcia w mega zlej jakości.. ale i tak uwielbiam je oglądać..
Obrazek

taka malutka byłam
Obrazek

a w drugim dniu już na luzie..
Obrazek

muszę wygrzebać jeszcze filmik jak Pigi uwielbiała biegać jak była malutka :102:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Pigi!!! Kochana nasza! Sto lat dla Ciebie :prezent: Zdrówka i zieleninki dla pięknej świnki :buzki: :buzki:
Jaka malusia i ślicznusia :love:
Kciukole za wytrwałość na badaniach.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

No to Pańcia postarała się o prezent :lol: Ale z racji rocznicy powinna pójść na najkrótsze badanie :szczerbaty:

Piguleńko wszystkiego najlepszego :prezent: Zawsze pysznej zieleninki i dużo zdrówka (bo super Dużych i koleżanki to już masz) :buzki:
Obrazek
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Nie wiem czy prezent w postaci wizyty u weta przypadnie jej do gustu :lol:
Wszystkiego daj lepszego !!!
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Fionka2014 pisze:Wszystkiego daj lepszego !!!
To brzmi już prawie jak modlitwa :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”