A no właśnie nie wiem, bo Wiktorii nie było. Okazało się że ona uczy się w szkole z internatem na południu Polski gdzieś i nie było jej w domu w weekend.
Poznałam panią Hanię i Adriana osobiście, bo wolontariuszka powiedziała że możemy z nimi jechać i TZ zadysponował, że jedziemy
Pobiegaliśmy sobie z paczkami na 4 piętro bez windy
Pani Hania bardzo miła i niewiele starsza ode mnie Na początku powiedziałam jej że ja jestem tylko kierownikiem zamieszania a paczkę Wy fundowaliście. I dałam kartkę świąteczną gdzie wszyscy zostaliście wymienieni z imienia lub nicka ew. niektórzy wystąpili jako "znajomi pani Haliny Śmiała się że "skąd Mikołaj wiedział że ona paznokcie maluje". Adrian się zawstydził i nie chciał nic mówić, ale przynosił swoje zabawki i dostaliśmy od niego obrazek. Wszystkie paczki zostały rozpakowane, pani Hania bardzo się cieszyła z pościeli i z rzeczy typu proszki i płyny czyszczące. Paczki z żywnością pewnie dokładnie przejrzała dopiero po naszym wyjściu, bo było ich aż 5 ale widziałam że ucieszyła się bardzo z kawy i grzybków suszonych. Ilość herbaty też ją zaskoczyła - była czarna, zielona i mnóstwo owocowych. Była też cała jedna paczka ze słodyczami i okazało się że Adrian nie bardzo przepada za nimi, natomiast Wiktoria uwielbia. Ucieszyła się też z rzeczy dla siebie chociaż oczywiście mówiła że "jej nic niepotrzebne", dostała herbatę z filiżanką, książki, zestaw kremów i zestaw soli i płynów do kąpieli. Karta podarunkowa do Rossmana ( 300 zł) też ją bardzo ucieszyła. Widać było że to dla niej duża kwota.
Opowiadała nam że w swoim drewnianym domku na wsi pozwoliła zamieszkać bezdomnemu i teraz robi dla niego paczkę z ciepłymi, używanymi rzeczami.
Szlachetna Paczka po raz siódmy! Jedna Rodzina wybrana!
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Szlachetna Paczka po raz siódmy! Jedna Rodzina wybrana!
pucko wielkie pokłony dla Ciebie, TŻ-a, Rysia i wszystkich którzy się przyłączyli oraz wykonali tą akcję
Wspaniale że prezenty udane i wszystko udało się zdobyć, zakupić oraz wręczyć rodzinie
Dobra robota everyone!!!
Wspaniale że prezenty udane i wszystko udało się zdobyć, zakupić oraz wręczyć rodzinie
Dobra robota everyone!!!
- bziki2
- Miejscowość: kraków
- Kontakt:
Pucko gratulacje dla Ciebie i wszystkich pomocników za przeprowadzenie akcji i uszczęśliwienie rodziny
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
I ode mnie też.Jesteś wspaniała! I w ogóle świnkomaniacy ,jak widać ,to wspaniali ludzie! Wielkie dzięki w imieniu potrzebujących!
- pucka69
- Kontakt:
Ej, no co Wy. Przecież (jak zwykle zresztą) nic nie zrobiłam, tylko "zamieszałam"
To Wasza paczka - ja ją tylko owinęłam w kolorowy papier
Relacja ze spotkania z rodziną przy wręczeniu paczki.
To Wasza paczka - ja ją tylko owinęłam w kolorowy papier
Relacja ze spotkania z rodziną przy wręczeniu paczki.
Pani Hania dostała aż 18 pięknie opakowanych paczek!!! Chociaż była nas szóstka wolontariuszy, musieliśmy zrobić trzy kursy na czwarte piętro:) Już po pierwszej turze Pani Hania była zaskoczona jak dużo jest paczek, a to była dopiero pierwsza część!!! Pani Hania aż zaniemówiła z wrażenia! Była pod takim wrażeniem że sami musieliśmy jej przypomnieć że czas zabrać się za otwieranie paczek:) Przy każdej paczce reakcja była taka sama, "O Jezu", "O matko" "Nie wierze", " nie wiem jak mam wam dziękować" i ogromna wdzięczność i niedowierzanie w oczach:)Adrian przerażony i zawstydzony najpierw uciekł do swojego pokoju... dopiero po chwili wrócił do nas (trochę mu pomogłam przy tym ciągnąc go za nogi:) i powoli nieśmiało zaczęliśmy razem rozkminiać jak działa wyskakujący Olaf! ( Tutaj specjalne podziękowania za ten prezent bo chyba my miałyśmy tyle samo frajdy z tej zabawy co Adrian:D Na Wiktorie w domu czekają nie rozpakowane prezenty!!! (Ale mnie korciło żeby je już rozpakować ale się powstrzymałam)!!! Najpiękniejsza paczka jaką widziałam!
Co chce Państwu przekazać wolontariusz:
Jesteście cudowni, cudowni, cudowni!!! Proszę pamiętajcie o tym przez cały rok!!! A gdy przyjdą gorsze dni to przypomnijcie sobie że zmieniliście czyjeś życie na lepsze! Naprawdę. Pani Hania dużo ostatnio przeszła i nareszcie może na chwilę odsapnąć od ciągłej walki by związać koniec z końcem. Ale tutaj się nie kończy historia!Pani Hania już pomaga jak może bezdomnemu mężczyźnie! Zmieniliście świat na lepsze!!!
W XV edycji SZLACHETNEJ PACZKI impuls do zmiany otrzymało ponad 20 700 rodzin, których odwiedziło ponad 10 000 wolontariuszy. Paczki przygotowało ponad 700 000 darczyńców. Dziękujemy, że byłeś wśród nich. W załączniku e-maila znajdziesz imienny certyfikat z podziękowaniem za udział w projekcie.
Najfajniejszy prezent na święta? Uśmiech pani Hani, Adriana i , mam nadzieję, Wiktorii, kiedy rozpakuje swoje prezenty
To co świnkomaniacy? Do miłego spotkania za rok przy kolejnej paczce!
To co świnkomaniacy? Do miłego spotkania za rok przy kolejnej paczce!
- pucka69
- Kontakt:
Ja mam nadzieję że za rok nie pomożemy Pani Hani po raz drugi.
Cieszę się że mogłem wziąć udział w pomocy dla innych.
Cieszę się że mogłem wziąć udział w pomocy dla innych.