Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Inoue

Re: Szczęśliwy dom, gdzie świnki są:)

Post autor: Inoue »

wspaniałe masz stadko, a suszarka z praniem mega! Ja to na strychu wieszam świnkowe mebelki, cały czas uzupełniam zapasy w lumpeksach jakimiś kocykami, recznikami itp. Większość mi służy do sprzątania. A na mopowe nakładki nie wpadłam! Jakby mi te świnie mieszkanie sprzątały tak jak mówisz... :rotfl: pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

mam taką samą suszarkę i to parę razy w tygodniu, ponieważ moje damy nie widzą nic zdrożnego w sikaniu do łóżka :szczerbaty:
Mopiki są świetne, a strona, którą podałaś dostarcza dodatkowej rozrywki. tam się da coś kupić wbrew pozorom? Bo bym chętnie :lol:

A jak to się ma do czegoś takiego? http://allegro.pl/dywanik-mikrofibra-ma ... 26537.html
Awatar użytkownika
kakazuma
Miejscowość: Opole
Kontakt:

Post autor: kakazuma »

Oto Sally:
Obrazek

Sally znalazła się u mnie w zupełnie nieplanowany sposób. Moja babcia mówi do mnie: słuchaj, ja mam taką koleżankę, i ta koleżanka ma świnkę. Nie chcesz ty świnki? Bo ona nie ma co z nią zrobić, nie ma czasu się nią zajmować. Świnka należała do jej córki oraz wnuka. Córka tragicznie zmarła, wnuk ma 15 lat i w głowie mu dziewczyny a nie świnki...No to co miałam zrobić?
Tak więc parę dni temu odebrałam Sally. Świnka siedziała w małej klatce, chyba ptasiej albo szczurzej, takiej wysokiej, zamiast ściółki warstwa mokrych trocin. Podobno całe lato spędziła na dworze, żywiąc się głównie trawą...
Jednak Sally jest w zaskakująco dobrym stanie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Oczywiście zaraz zabrałam ją do weta gdzie okazało się, że ma wszoły. Poza tym osłuchowo wyszły lekkie szmery w sercu. Po świętach druga dawka na pasożyty i zrobimy usg.
Podobno Sally ma ok 2 lat, wet ocenił na 3. Trochę to dziwne, bo pazurki ma bardzo krótkie,takie młodzieńcze, choć przednie paluszki powykrzywiane...

Poza tym - Sally jest bardziej oswojona niż moje dziewczyny! Natychmiast podbiega jak tylko ktoś się pojawi w pobliżu, daje się głaskać i miziać, na kolanach robi pięknego naleśnika...Jest baardzo towarzyska i przyjacielska, przynajmniej do ludzi. Nie przedstawiałam jej jeszcze moim świniom ze względu na pasożyty.

Obrazek

Obrazek

Myślałam, że będzie kolejnym tymczasem , ale teraz nie wiem...Fajna świnka z niej :)
Chyba będzie ich 5 ;)

I jeszcze bonus: Guliwer jak był u mnie w oczekiwaniu na swoją Dużą, biedny tak się zestresował, że nawet pietruszki nie ruszył!
Obrazek
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Sally piękna :love:
I skoro miziasta to co za różnica 4 czy 5 :D
Yay, będzie kolejna komiksowa gwiazda :jupi:
A jak tam Beza się zaaklimatyzowała? Będą jakieś foteczki nowego stadka? :photo: :102:
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

Kakazuma kolejna Świnka u Ciebie? Cóż za radość :D
Już się nie mogę doczekać komiksowej historyjki i reakcji Świnek na nową koleżankę :D
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

To wspaniała wiadomość, Sally jest słodziutka jak cukiereczek :-)
Wesołych Świąt w powiększonym gronie :buzki:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
kakazuma
Miejscowość: Opole
Kontakt:

Post autor: kakazuma »

Dziękujemy i wzajemnie :buzki:

Beza póki co jest jeszcze u Cynthii, po świętach będzie miała sterylkę (ma cysty) i jak tylko wydobrzeje mam nadzieję, że dołączy do stada.:-)
Nie wiem jak to będzie, marzy mi się żeby całe towarzystwo było razem, ale różnie to bywa. Beza na pewno nie jest aspołeczna. Sally - nie mam pojęcia.. Obawiam się też reakcji Czaki, ona potrafi być wredną zołzą...
Tak czy siak... Będzie wesoło ;)
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Wow jaka historia! Gratuluję i nie mogę się doczekać nowych komiksów z nowymi członkiniami stada :)
katiusha

Post autor: katiusha »

:fingerscrossed: Dogadają się! Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Obrazek

Dla wszystkich Dużych i ich puchatków życzymy zdrówka, spokoju ducha i samych dobroci na te Święta
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”