Gangsterzy Szkatuły [*]
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Gangsterzy Szkatuły ♀
W pon jedziemy na badania
sama nie wiem co się z nią dzieje 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
A mieli pyszczkiem prawidłowo?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Dzima
- Kontakt:
Je normalnie, ma apetyt i chętnie wcina sianko.
Dużo pije.
Dużo pije.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Asita
- Kontakt:
Może jakaś bakteria jej się w jelitach wznieciła w nadmiarze? Bo przy dobrej ilości siana to boby powinny iść normalne... Tylko to picie.... 
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Mi duże picie od razu kojarzy się z cukrzycą...
Krew obowiązkowo do badania i jeśli uda się w miarę dużo pobrać to tak jak kati pisała - tarczyca, cukier, nerki i wątroba. I USG jak wygląda macica (czy nie ma stanu zapalnego, ropomacicza) i cysty.
Szkatuła nie daj się!
PS ja też bym jej nie cięła. U świnek nawet jeśli cysty są aktywne hormonalnie to dochodzi do wyłysień na bokach a nie do chudnięcia...
PS2 - duże picie i zwiększone oddawanie moczu może być też przy zatruciach bo organizm chce się pozbyć nadmiaru toksyn i chce je usunąć przez nerki.
Szkatuła nie daj się!
PS ja też bym jej nie cięła. U świnek nawet jeśli cysty są aktywne hormonalnie to dochodzi do wyłysień na bokach a nie do chudnięcia...
PS2 - duże picie i zwiększone oddawanie moczu może być też przy zatruciach bo organizm chce się pozbyć nadmiaru toksyn i chce je usunąć przez nerki.
- Dzima
- Kontakt:
Cysty ma ale nie jest łysa na boczkach. Boję się, bo ona ma 4lata i miesiące
Pyrka
Za TM
Za TM
-
Harvejowa
Mojej koleżanki śwince wykryli cysty...kazali się wstrzymać i za miesiąc kontrola...po miesiącu były łyse boczki i ropomacicze - także tutaj ciężko podejmować decyzję na tak lub na nie
- Dzima
- Kontakt:
W pon badania i jestem bardzo ciekawa co z nich wyjdzie. Świnka z cukrzycą ma się przecież dobrze...Mysz ma Rusałkę, która mimo choroby ładnie trzyma wagę
Pyrka
Za TM
Za TM
- Asita
- Kontakt:
Bo cukrzycę da się kontrolować
Też duże pragnienie jest przy tarczycy. W ogóle z tego, co czytałam, to objawy nadczynności tarczycy i cukrzycy są bardzo podobne.
- Dzima
- Kontakt:
Szkatuła, już po badaniach, wczoraj dostaliśmy wyniki i...... wszystko w najlepszym porządku
Nerki ok, wątroba też, usg dobrze- nie licząc cyst, ale naprawdę małe i nie powiększają się od ostatnich badań (kwiecień), krew i boby spoko, cukier miała podwyższony 135 (a norma niby 122), więc przez 2 tyg ma dietę; karma +siano i powtórne badanie cukru.
Nie mam pojęcia dlaczego tak spadła na wadze...bobki coraz bardziej przypominają świńskie bobki, mniej pije...tzn zaczyna pić normalne ilości wody
Może brakuje jej towarzystwa do michy?
aleeee doszły do mnie kratki od Kamili1995
i będę b
budowała dużą zagrodę, żeby widziała się z mopami przez kraty...może to ją zmobilizuje do jedzenia.
.
.
.
A tak z innej beczki; czy jest tu ktoś przed kim AutoCad nie ma żadnych tajemnic? Może znacie dobry program/kurs/książkę która mi pomoże sprawnie z niego korzystać? Podstawy znam, ale muszę sprawniej rysować, bo mam mega duży projekt do zrobienia do pracy.
Nerki ok, wątroba też, usg dobrze- nie licząc cyst, ale naprawdę małe i nie powiększają się od ostatnich badań (kwiecień), krew i boby spoko, cukier miała podwyższony 135 (a norma niby 122), więc przez 2 tyg ma dietę; karma +siano i powtórne badanie cukru.
Nie mam pojęcia dlaczego tak spadła na wadze...bobki coraz bardziej przypominają świńskie bobki, mniej pije...tzn zaczyna pić normalne ilości wody
Może brakuje jej towarzystwa do michy?
.
.
.
A tak z innej beczki; czy jest tu ktoś przed kim AutoCad nie ma żadnych tajemnic? Może znacie dobry program/kurs/książkę która mi pomoże sprawnie z niego korzystać? Podstawy znam, ale muszę sprawniej rysować, bo mam mega duży projekt do zrobienia do pracy.
Pyrka
Za TM
Za TM