Nowe dzieje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Harvistek i spółka/Zdjęcia !!!

Post autor: dortezka »

a skąd się to przyplątało :shock: i w ogóle.. jak to wygląda? włosowy :think:

będziesz miała trochę walki tym bardziej i Kudłaczy.. za szybkie pozbycie się niechcianych lokatorów :fingerscrossed:

a parka po prostu cudna :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
agatauk02

Post autor: agatauk02 »

A mozesz napisac jak to coś wygląda :think: ten swierzb wlosowy?? I jak to zauwazylaś drapaly sie swiniuszki?? Bo ja tez przed wizytą u veta chyba z podobnym problemem. Panienka sliczna :love:
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Weterynarz nie zauważył u adoptowanej kluseczki i na chwilę obecną tylko ona ma. Mufi i reszta pewnie dostaną dawkę prewencyjnie.
Zero drapania, zwyczajnie raz w tygodniu robię dzieciakom dokładny przegląd - waga, skóra, sierść, zęby, pazurki i macanie brzucha. Zauważyłam, że mała na sierści przy tyłku m małe ciemne kropki/kreski, które po przyjrzeniu się wykonują minimalne ruchy. Dzisiaj będę miała wyniki badań ale jestem niemal pewna, że to świerzb właśnie włosowy.
Dopiero w zaawansowanym stadium może się pojawiać podrażnienie na skórze itd. W zasadzie, gdyby klusia była czarna to nawet bym nie wiedziała...
Tysia

Post autor: Tysia »

Bardzo małe czarne kropki, najwięcej przy tyłku, gdzieś za uszami, przy łapach. Rusza się, ale minimalnie i trzeba się wpatrywać chwilę. Czasem się drapią, ale jak jest tego mega dużo. Tzn kropka na kropce i nie jest to jakieś mocne drapanie.
E: Parę świń do mnie trafiło z tym np. Zuzia i ona akurat Drapała się co minutę, ale na skórze nic nie było.
katiusha

Post autor: katiusha »

O matulu...Bić zabić pasożyty!!!Obrazek
Harvejowa

Weterynarz spojrzał na mnie jak na idiotkę....jak mu powiedziałam, że jak dla mnie to nie są wszy tylko świerzb włosowy ;/
Bo baba z laboratorium jest alfą i omegą... ciekawe, że nie znalazł u miśka żadnego wszoła.
Całe szczęście, że leczenie jest takie samo...bo udusiłabym gości ;/ Wkurzył mnie... jeszcze mi powiedział, że wszołów się nie szuka na sierści tylko na skórze... to mu mówię, że przejrzałam ją i przyszłam z tym co ma na sierści... grrrr
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ajaj....jak ja nie lubię lekarzy, co to mają jedyną i nieomylną rację.... Żadnych alternatyw. My może po akademii nie jesteśmy, ale są tu na forum osoby, które przeszły coś identycznego i mogą się podzielić doświadczeniem. No ale jak ten wet czegoś takiego nie znał, to przecież to nie istnieje....
Obyście się szybko tego pozbyli :fingerscrossed:
Kati - emot super :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Harvejowa

Fakt, emot epicki :lol:
katiusha pisze:O matulu...Bić zabić pasożyty!!!Obrazek
Harvejowa

Facet ma problem, bo jakby nie było w branży medycznej siedzę i co jak co ale "bełkot medyczny" jeszcze potrafię czytać !
Zresztą do tego nawet nie trzeba w tym siedzieć ;p
Awatar użytkownika
sanedie
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: sanedie »

A u kogo byłaś ? :redface:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”