Świnka mnie przestała lubić

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

szpila_a92

Świnka mnie przestała lubić

Post autor: szpila_a92 »

Otóż mam mega mega problem... moja świnka przestała mnie chyba lubić.... ale od początku
Tosię kupiliśmy ponad miesiąc temu, na początku wiadomo - bała się i była nieśmiała. Potem jednak zaczęła nawet jeść mi troszkę z ręki, daje jej różne smakołyki, marchewkę, jabłuszko, sałata, seler no, co mam w lodówce i co może ona zjeść to dostaje. Brałam ją na ręce i nawet mi dwa razy się położyła na brzuchu i spała, jak ją głaskałam to tak słodko kwiliła... Ale od 4 dni coś z nią jest nie tak... ugryzła mnie juz 2 razy do krwi, jak ją głaskam to mnie atakuje, podgryza mi sweter. Na początku liże mi ręce, a za chwile gryzie, ale nie tak delikatnie, tylko tak mocno. Mojemu G. ani razu tak nie zrobiła... do niego teraz się łasi i domaga się uwagi.. W ogóle tego nie rozumiem. Czy ktoś miał podobną sytuację i mógłby mi pomóc ? Co mam zrobić by znowu była taka kochana jak jeszcze tydzień temu ?! :(
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Świnka mnie przestała lubić

Post autor: kimera »

Może coś ją boli? Bardzo często tak reagują świnki, które źle się czują. Sprawdź, czy nie ma jakichś ranek na skórze, czy nie piszczy przy siusianiu, czy ma apetyt. Wizyta u weterynarza nie zaszkodzi.
szpila_a92

Byliśmy z nią u weta, mówił że wygląda na zdrową. Je i to jak na takiego małego gryzonia, bardzo dużo. Nie sprawdzałam sierści, więc zaraz obejrzę. Tylko no dziwi mnie to że mojego G. nie atakuje, a mnie już tak.
Raftylka

Post autor: Raftylka »

A ze tak zapytam , skąd ja masz?? Moze jest w ciąży.. Moja Pajda jak byla w ciąży to tez taka nietykalska sie stala..zwlaszcza bo brzuszka..
szpila_a92

No kupiliśmy ją w sklepie, ale kurde, facet nam mówił ze siedziała z samymi dziewczynkami. Jestem zaskoczona... A jakie mogą być objawy ciąży u świnek, oprócz nietykalności ?
szpila_a92

Nasza Antonina w tym momencie po 4 tygodniach wygląda tak :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chyba jednak ma za mały brzuszek na ciążę, a w sierści też nic nie ma.
Ja już nie wiem co mam robić..
cappuccino

Post autor: cappuccino »

Powiedziałabym, że ma taki lekki kształt gruszki.
Raftylka

Post autor: Raftylka »

Obserwuj ja .. Moze to ze je tak dużo jest spowodowane ciąża, Pajda wcinala kilogamy zarla.. I w pewnym momencie zrobila się zgryźliwa jak brałam ja pod brzuszek lub chciała tam miziac..
szpila_a92

Dzięki za pomoc !! :love:
Nie powiem bo dziewucha apetyt ma okropny ! :shock: Będziemy obserwować i zobaczymy co dalej...
Dziękuję jeszcze raz !
szpila_a92

Hmm... :świnka1:

Nasza Tośka juz taka jest po prostu... Nie była w ciąży
Ma swoje humorki, czasem ma ochotę na pieszczochy czasem nie :D jak się jej nudzi głaskanie to zaczyna wrzeszczeć i gryźć, taka jej uroda :D
Dzięki wszystkim za podpowiedzi :)
Pozdrawiamy razem z naszą Tośką :świnka1:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”