Numerek adopcyjny: 2465
Nie kastrowany! Do adopcji solo lub z samiczką - sterylką.
Kto wyraził zgodę na umieszczenie wątku: Porcella

Siwy jest świnką którą uratowałam zeszłej zimy z pseudohodowli. Miał 12cm poparzenie chemiczne na plecach, był przerażony i chudy jak zapałka. Właściciel przyniósł go w pudełku o wymiarach dwie długości dowodu osobistego na dwie długości dowodu osobistego. Ponieważ Siwuszko jest srebrzystym agouti jego właściciel postanowił go rozmnożyć - po braku większych sukcesów się poddał i postanowił świnki się pozbyć.
Odebrałam go z Orzesza, przywiozłam do domu opatrzyłam i dokarmiłam. Siwy jest gadatliwą świnką - zawsze będzie uciekać przed ręką, ale na kolanach płaszczak z niego nieziemski. Je wszystko, nie wybrzydza - no może poza siankiem. Sianko lubi mieć dobre, nie taką marketową słomę, tylko mięciutkie - a jak z miętą to już w ogóle cudo! Turkocze jak stado gołębi.
Ponieważ Siwy jest piewcą miłości każdą inną świnkę stara się pokryć, co innym prośkom nie bardzo pasowało. Łączyłam w każdej możliwej kombinacji - niestety poległam.
Może ktoś z was znajdzie u siebie 0,5 m2 dla mojego roskosznego Siwuszka? Obecnie przebywa w klatce 100cm z pluszową Grażynką z którą gaworzy przyjemnie.
Znajdzie się jakiś ciepły domek?