Balbinka [*]- DS, Sprite-DS [W-wa])

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Re: Mały Sprite (wolny) i Balbinka (rez. dla Dominiki) (W-w

Post autor: Beatrycze »

Balbinka była dzisiaj w Medicavecie na przeglądzie przed odjazdem do DS. Wszystko z nią OK, tylko trzeba robić kontrolnie usg co pół roku ze wskazaniem kiedyś na sterylizację. Jeszcze jutro kąpiel przed odjazdem i dziewczynka gotowa do drogi :)
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Balbinko długiego życia w nowym DS :jupi:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Maluszek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Beatrycze
Kontakt:

Re: Mały Sprite (wolny) i Balbinka (już w DS) (W-wa)

Balbinka dzisiaj pojechała z oldzej do Łodzi do p. Dominiki.
Sms:
Balbina dojechała cała. Dziewczyny zapoznają się w brodziku. Póki co nastawione są pokojowo :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Sprite (wst. rez. dla Ani) i Balbinka ( DS) [W-wa])

Post autor: Cynthia »

Życzę żeby się udało, taki fajny DS Balbinka, to trzeba się tam zakorzenić :szczerbaty:
Beatrycze
Kontakt:

Sprite jutro wyjeżdża do nowego domu. Mam go zawieźć na dworzec i mamy tylko 10 minut na znalezienie się, przekazanie i podpisanie umowy :) Ania będzie przejazdem w Warszawie i mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim.
Sprite waży 427 g, a ma m-c i 1 tydzień, chyba będzie z niego kolos :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Niezłą ma wagę :szczerbaty: Ciekawe jaka klucha będzie z niego jak urośnie :lol:
Trzymam kciuki żeby się wszystko udało :fingerscrossed:
Obrazek
Beatrycze
Kontakt:

Zdążyłam ze wszystkim :) Sprite przekazany w ręce Ani. Tak cicho bez niego, on był bardzo gadatliwą świnką , będzie mi tęskno za nim, Norikowi też.
Można przenieść do uratowanych .
Ania

Re: Sprite (DS u Ani) i Balbinka ( DS- Dominika) [W-wa])

Post autor: Ania »

Sprite dotarł cały i zdrowy :) Jestem po pierwszym spotkaniu prośków i maluch mnie zaskoczył, ponieważ to on próbował sterroryzować mojego dwuletniego Rudego. Chłopak z niego jest bardzo duży, przez długie futerko wygląda na niewiele mniejszego niż Rudy. Na początku wydawało się, że to maluch jest na wygranej pozycji, jednak siła spokoju Rudego sprawiła, że na pierwszym spotkaniu doświadczenie wygrało. Po 10 minutach warczenia na siebie zaczęli razem biegać, więc mam nadzieję że dość szybko się zaakceptują. Nie gryźli się, rozdzielanie nie było potrzebne. Mały jest dość waleczny i pewny siebie, na szczęście Rudy swoim spokojem hamował go trochę. Za 2-3 godzinki będzie kolejne krótkie widzenie. Na razie jest dość cichy, ale jak Rudy się odezwie to Mały razem z nim.
W pociągu na początku się bał, potem zaczął wcinać, zanim dojechałam w Poznaniu nie było ani sianka ani trawki którą Beatrycze mu włożyła do transporterka. Oczywiście chciał żeby go głaskać, bardzo był niezadowolony jak przestawałam. Ogólnie to bardzo fajna świnka :)

23:10
Świnki są po kolejnym spotkaniu, 3 godziny siedzą razem w klatce no i mam mały kłopot z nimi, bo co chcę Rudego zabrać do swojej klatki Sprite zaczyna krzyczeć, a nie zostawię ich razem na noc, mimo iż nie walczą ze sobą. Nauczyli już się jeść razem z miseczki, potrafili się też podzielić natką pietruszki. Nie będzie żadnych problemów z połączeniem, teraz śpią razem w tym samym kąciku. Jutro będę kombinować im jakieś legowisko albo hamaczek i uporządkuję klatkę.

Jakość zdjęć dość kiepska, ale robione telefonem na szybko, bo co podchodziłam to prośki uciekały.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Beatrycze
Kontakt:

Re: Sprite (DS u Ani) i Balbinka ( DS- Dominika) [W-wa])

Trzeba im było dać chociaż pudełko po butach, Sprite jest bardzo towarzyski i jak go zabierałam na ręce do miziania to głośno wołał do Norika, A on teraz jak został sam, to w ogóle nie chce wychodzić z domku. To fajnie, że tak bez bólu to łączenie przeszło :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”